Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1183 / 1274
(#) kisgeri válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 15, 2018 /

A fényerő és a kontraszt rendesen megvan? Mert ha esetleg gyenge a képcső már, akkor az sajnos eredményezhet ilyet.
(#) Gafly válasza kisgeri hozzászólására (») Márc 15, 2018 /

+1 szavazat a képcsőre.
(#) HA5BRG válasza kisgeri hozzászólására (») Márc 15, 2018 /

A kontraszt szép, rendben van. A fényerő állítható szépen, rengeteg tartalék van a képcsőben.
(#) kadarist válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Esetleg nem a teletext vagy valamilyen mérőjel látszik a visszafutásban? Mert a igen, akkor a képcső rácskörl R-C komplexumán lehetne hangolni a jó időállandó eléréséhez. A kikapcsolási fénypontkioltás jól működik?
(#) HA5BRG válasza kadarist hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

A képpontkoltás is jól működik, kikapcsláskor szürkülni és egyenletesen összemenni kezd a kép, majd elhalványodik. Nem ugrik össze sem pontba sem csíkba.

Az R-C tagon próbálok majd alakítani. Van tipped, hogy melyikkel érdemes próbálkozni? Megpatkolni pl. a kondit?
(#) kadarist válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Mielőtt módosítasz, egy kérdés: ugye üres képnél (hangyaháború) nem látszik visszafutási csík, csak szinkronizált állapotban?
(#) HA5BRG válasza kadarist hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Így van.

Idő közben sikerült megszüntetni a hibát. Egy pár pF-os kondenzátort kellett "rápatkolni" a kondenzátorra és a hiba megszűnt.

Ugorhatok a következő és egyben utolsó hibára:

Hogyan tudom a függőleges képhelyzetet feljebb tolni? A képlinearitást beállítottam szépen, azonban a kép alja lent csücsül a képernyő alsó peremén túl, a kép teteje meg nem éri el a képernyő felső részét.

Ezt hol lehet beállítani?
(#) stevepapa válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Szerintem nincs helyén az eltérítő tekercs, ha a "képtelen " helyeken fekete.
(#) HA5BRG válasza stevepapa hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Egy idős amatőr kolléga segítségével sikerült megoldani a talányt: a centírmágnes gyűrűkön kellett állítani a képcső nyakán, majd a középpontba betolt képet a függőleges képméret szabályozóval "ki kellett húzni" úgy, hogy egyszerre érintse a képernyő alját és tetejét, hogy ne maradjon fekete csík.

Ez lett az eredmény:

https://youtu.be/nbWTFPz4jJA

A kép tetején lévő csíkok a másolásvédelem miatt vannak.
(#) stevepapa válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Nagyjából ezt javallottam volna másodikra, ha helyén van a tekercs.
(#) BarnaPili válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Szép munka,gratulálok!
(#) HA5BRG válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Köszönöm. Még van vele munka bőven. Többek között ki kellenbe találnom, hogy miképp helyettesítsem a régi sasszira erősített elkókat szép, elegáns megoldással.
(#) granpa válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 16, 2018 /

Megnézed a "Múzeális készülékek.." témában, hogyan csinálják Janó bácsiék.
(#) Tocki hozzászólása Márc 17, 2018 /

Sziasztok. Valaki találkozott már Thomson 29 DX 400 S TV-vel? Készenléti led pirosan villog, nem reagál gombnyomásra. Púpos kondi, szakadt ellenállat egyenlőre nincs, égés, forrasztáshiba sincs, diódák látszólag rendben, kiforrasztva mérve működnek. C5588-as sorvéggel még nem tudom mi van. Esetleg egy vérbeli profi a közelben??? Köszi
(#) BarnaPili válasza Tocki hozzászólására (») Márc 17, 2018 /

Távval sem indul?
(#) kadarist válasza Tocki hozzászólására (») Márc 17, 2018 /

Szia!
Esetleg gyerekzár?
(#) Epu2 válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 17, 2018 /

Ha felmelegítem 30-40 éves emlékeimet, a sorvisszafutás kioltását egy kondenzátorra bízták. A hetvenes évek beli könyvek ezt elemzik is. "TV zsebkönyv" szürke, vászonra emlékeztető műanyag, puha fedéllel.
(#) Tocki válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 17, 2018 /

Nem indul. Nem is gyerekzár. Nem villognia kéne, csak világítani. Méregetem a feszültségeket, egyenlőre a ptc-n kívül semmi nem melegszik, sanszos, hogy tápnak szevasz, de hát még lövésem sincs

Ha villog a LED, akkor a tápnak működnie kell. A sortranzisztort nézd meg, nem-e zárlatos. Rajzok, egyebek: Bővebben: Link.
(#) Tocki válasza kadarist hozzászólására (») Márc 17, 2018 /

Kössz. Nekimegyek mégegyszer
(#) Tocki válasza Tocki hozzászólására (») Márc 17, 2018 /

Hát, sortranyó rendben, de feszt nem kap. Viszont a táp szekundereken sem kapok feszt. Sorkimenőn sincs fesz.(vagy nem engedi valami elindulni?) Van a táp primer oldalon 17N80C3, rajta van 300V. Vajon mi okozza ezt a különös anomáliát?

Ez egy segédtápegységes (Viper20 IC) lap és ezen keresztül indul a vezérlő utasítására a főtápegység. Nézd meg a rajzát és ellenőrizd a segédtápegység kimeneti feszültségeit (22-ik oldal). Azt is nézd meg, hogy ez a villogás nem jelent-e hibakódot. Az egymás utáni villogások száma a hibakód száma (20-ik oldal).
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2018
(#) Tocki válasza kadarist hozzászólására (») Márc 17, 2018 /

Ez nem is lesz egyszerű. De köszi a segítséget.
(#) zsolti002 hozzászólása Márc 18, 2018 /

Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Az alany egy Siemens Bildmeister Fc 842. (Blaupunkt fm 100-20 sasszi )a hiba pedig az hogy ha bármilyen bemenő jelet kap kép van de a hang csak sistereg ha nem kap jelet akkor semmi rendellenes hangja nincs. Próbáltam több jelforrással is , beltéri , videómagnó, de mindel ugyanaz a helyzet. Mi okozhatja ezt?
Köszönöm.
(#) brunó1945 válasza HA5BRG hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Sziasztok!Gratulálok.Korához képest nagyon szép képe van.Még gimibe jártam amikor csinálták.
(#) Massawa válasza zsolti002 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Nem irod, hogyan küldöd be a képet meg a hangot ( antenna, SCARt stb)
(#) zsolti002 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Antenna bemeneten.

Akkor lehet, hogy OIRT szabványu a hang. A videomagnobol stb meg csak CCIR szabványu hang jön. Van egy topik az átalakitásrol.
Ha van a TV-ben menu akkor válaszd a PAL B/G szabványt.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
(#) zsolti002 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 18, 2018 /

Sajnos nincs menüje. Hol találom azt a topikot?

Beirhattad volna a keresöbe, legalább 1 tucat topikot dobna ki:

Pl.TV-áthangolás
Következő: »»   1183 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem