Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik!
Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
[quote]a szűznemzést meg tudod magyarázni?[/qluote]
Hogyne! Túl jól sikerült petting.
Amúgy ha nem rugaszkodunk el teljesen a földtől,észre vehetjük,hogy abban az időben patakban mostak a nők,és ha éjjel volt extra a kiéhezett férfi álmában,bizony könnyen elő fordulhatott hogy szeplőtelen fogantatás valósult meg ott és akkor.
Visszatérve kicsit az co2-re és kitiltásokra. Hogyan lehetséges hogy elvileg, és gondolom majd gyakorlatilag is egy EURO4-es 1.0 Splash hamarabb ki lesz tiltva mint egy EURO5 ös BMW X6 35i?
126 / 262g.
Mert nem a CO2-röl van szo, hanem egészen másrol. (Pl arrol, hogy fizet-e a VW vagy nem).
És ma már egyáltalán nem biztos, hogy bármi is ki lesz tiltva, pontosabban bizonyos utcákrol minden forgalmat ki akarnak most tiltani. Igy mindenki egyformán viseli a a döntés eredményét. A baj ugyanis az, hogy a dizelekkel érték el a mai elfogadhato CO2 szintet s nem a benzinesekkel. Igy ha több benzines fog azokon az utcákon járni, akkor megint a CO2 értékeket fogják tullépni.
Ennek van teteje, nem a lyukas szalmakalapnak!
Húha!
Kinek sértettem meg a vallásos érzelmeit?
Persze az állság, hogy a károsanyag kibocsájtás alig csökken, mert a motorok teljesítményét folyamatosan növelik.
Egyébként az autózás környezet terhelése kicsi töredéke az ipar a szállítás, az energia előállítás környezet terhelésének. Olyan ez, mintha a rákos beteg feletti orvosi konzílium azon vitatkozna, hogy kinyomják-e az orra hegyén a pattanást.
Itt aligha találkozol hithű ultrakonzervatívval,mert az marad a témánál minden idejében,ha meg mégis idetévedne,úgysem értené a világi dolgokat,mert a gondolkodás módját a vallás alapozta meg,így nemnagyon van hiteles információja a világi dolgokról,sőt,a logikai készsége sem pótolhatja azt. Amúgy én sem értem hogy hogy lehet ugyan az a próféta az Iszlám és a Keresztény vallás szerint is(ugyan azért a kegyhelyért vívnak),hiszen ha csak a templomokat megnézi az ember,csak amiatt is lehetetlen lenne.
Ehhez jön a másik felrebeszélés is.
Az állam és a társadalom igen jol él az autokbol (adok, üzemanyagadok, autopálya dijak stb), és mindenki jobban akar élni, amit csak ugy lehet elérni, ha egyre több auto lesz forgalomban és egyre több üzemanyagot adnak el. Minden más csak álságos mese...
Az lehet hogy az autózás terhelése csak töredéke, viszont ennek jelentős része kocentráltan szennyez: ott, ahol a legtöbb ember él.
Így van, üzlet ez is semmi más. Nem tudom megérjük-e hogy elterjedjenek a villanyautók (szerintem nem), de ha netán úgy lesz, akkor szép ára lesz majd a villanynak is, mert az üzemanyagból elmaradó állami hasznot valahogy pótolni kell. Mekkora cirkuszt csináltak abból is amikor néhányan étolajjal közlekedtek, pedig a normális az lett volna, hogy ha egyszer kifizetted az árát a boltban, akkor a tiéd, használd arra amire akarod...
Mint ahogy a többi szennyezés is a városokra koncentrálódik.
A villanyautózás persze nem old meg semmit. A gyártása annak is ugyanolyan környezetszennyező és ugyan maga az autó nem füstöl, de az energia nagyobb részét ma is fosszilis tüzelőanyagokból nyerik.
Hát nem.
A sokat - és okkal - szidott tengeri szállítás max. a kikötővárosokban szennyez, ott is csak a szennyezése töredékét helyezi el. A szárazföldi szállítás nagy része is autópályán/vasúton van. Jellemzően az erőművek se a nagyvárosok közepén vannak, stb.
De, annyit megoldana, hogy a nagyvárosokban nem lenne annyi kipufogógáz. Erre most lehetne azt is mondani, hogy aki ott él az köszönje magának, és szívja a gázt. De nem lehet ezt mondani, mert ezt is a "jó" állam intézte el, és kényszerítette bele a népet abba a helyzetbe hogy ott tobzódjon több millió ember egy helyen. Ehhez csak a vidéket kellett tönkretenni hogy ott ne legyenek munkahelyek, mert ott kevésbé láttak rá a jó népre, és féltek hogy még a végén meggazdagodik. Majd ők (a "nagyeszűek" ott fent) megmondják hogy hol dolgozz. Meg megmondják hogy mit egyél (műanyagokat, mérgeket), mivel autózz, mivel fűts stb. stb. Hát nekem ne mondják meg...
Persze, mert az étolajon nincs jövedéki adó. És akkor a villanynál is előáll a tüzelőolaj vs. gázolaj probléma.
A por szennyezésnek azért van megoldása, takarítani kéne. Gyerekkoromban a locsolóautók járták a várost, mostanában egész nyáron ha volt három "nagytakarítás". A járdán meg ott volt a vizesnyolcas. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2018
Idézet: „Azért az egy eléggé jövőbe mutató dolog, már ha egyáltalán valaha lehetséges lesz. Más formában egyébként az univerzum energiáját elég régóta csapolják, napjainkban is, mert az összes kézrátétellel (vagy anélkül) energiával a másikon segítő (szándékosan nem gyógyítást írtam mert olyat csak az orvos végez) ember a plusz energiát ehhez az univerzumból veszi.” Én ezt a fórumot olvasom, ahol az fentieket írtad. Ez volt az, amire legelőször is reagáltam. Erre kezdtem írni, hogy a kézrátételes dolog, meg az erre használt "univerzum energiája" hit kérdés, mert el kell hinni, hogy létezik és nem lehet bizonyítani. Ellenben Zolika60 fórumtárs által belinkel cáfolat sokkal jobban megközelíti a tudományos kategóriát, mint az, hogy "Én mondom, tehát igaz!". Mielőtt reagálnál: nem a te állításodra cáfolat közvetlenül, csak egy éppen ugyanolyan dologra... Idézet: „Olyan kis intenzitású, hogy egy egész univerzum lett belőle.” Teljesen igazad van!!! Pontosan így gondolom én is!!! És nagyon jól fogalmaztál, amikor azt a szót használtad, hogy "lett". Igen, agy múlt időben! És pontosan ez az én problémám az állításoddal. Az az energia, ami létrehozta az univerzumot ma a Földön leginkább 3-féle formában van jelen: - kozmikus háttérsugárzás - a Napban zajló atommag-fúzió - a radioaktív atomok bomlása Ezek közül az első közvetlenül az ősrobbanás nyoma és igen kis intenzitású, a másik kettő pedig közvetetten, több lépcsőn át származik abból. Idézet: „Akkor most miben kételkedsz? Persze mindegy is...” Idézet: „Én nem az energiában kételkedem!!! Én azt nem fogadom el, hogy létezik olyan, hogy "az univerzum energiája", amit a kézrátétellel gyógyítók (bocsánat: segítők!) felhasználnak és ezzel az energiával meg lehet oldani a Föld energiaszükségletét! Így egyben, nem részleteire bontva a kijelentésemet.” Nem véletlenül írtam oda, hogy "így egyben". Vagyis a mondanivalóm fontos része nem értelmezhető kiragadva. A megismételt részben vastagon kiemeltem, amire gondoltam. Persze az egyfajta vitakultúrát jelent, amikor valaki úgy idézi a másik szövegét, hogy annak olyan fontos részét hagyja el, ami a kijelentését ellentétes értelművé vagy éppen nevetségessé teszi. Nem nézlek "idiótának", mert tiszteletben tartom, hogy te másban hiszel, mint én. De akkor te is fogadd el azt, hogy ha állítasz valamit, ami nem bizonyítható, az nem tudományos tény, hanem hit kérdése és hagyd meg másnak az állításoddal való egyet-nem-értés jogát. Részemről befejezettnek tekintem ezt a meddő vitát. Mert vitatkozni csak tényekről érdemes, hitbéli kérdésekről legfeljebb csak beszélgetni. Hogy ne legyek félreérthető: 1. A kézrátételt alkalmazó személyek által használt energia létezését kérdőjelezem meg. 2. Mivel a kézrátételt alkalmazó személyek által használt energia tudományosan nem bizonyított, így annak elfogadása hit kérdése.
Itt egy jó kis összefoglaló, a közlekedés környezeti hatásairól.
Egyetértek, azzal amit írtál. No és Én magam is eltudom dönteni, hogyan akarok élni..
"2. Mivel a kézrátételt alkalmazó személyek által használt energia tudományosan nem bizonyított, így annak elfogadása hit kérdése."
A tudomány történetében sok olyan dolog volt amire azt mondták nem létezik, hülyeség.. És mégis mozog a föld...
Lásd hogy nem ragadok ki semmit, az egész mondatodat idézem:
Idézet: Nem, ezek egyike sem hozta létre az univerzumot, ezek már mind a létrejöttéből fakadnak, annak következményei. Az univerzumot az energiának csak egy icipici része hozta létre, nem a teljes energiamennyiség alakult energiává. „Az az energia, ami létrehozta az univerzumot ma a Földön leginkább 3-féle formában van jelen: - kozmikus háttérsugárzás - a Napban zajló atommag-fúzió - a radioaktív atomok bomlása” Idézet: „Nem nézlek "idiótának", mert tiszteletben tartom, hogy te másban hiszel, mint én.” Idézet: Nem vagy félreérthető, még mindig ugyanott tartasz ahol eddig, mindenáron meg akarod magyarázni hogy én hiszek valamiben. Most leírom már harmadszorra is, semmiben nem hiszek, mégis működnek dolgok. Nem azért mert hiszek benne, ezt te magyarázod bele, lévén hogy nincs bizonyítva. Ettől még ennek a hithez semmi köze nincs.„Részemről befejezettnek tekintem ezt a meddő vitát. Mert vitatkozni csak tényekről érdemes, hitbéli kérdésekről legfeljebb csak beszélgetni.” Viszont az írásod remek példa volt arra, hogy a 3 embertípusból (semleges, hívő, ateista) az utóbbi kettővel semmi értelme sincs ilyesmiről még csak beszélni sem. Némi adalék a végére. Az energiaközvetítés távolságtól függetlenül is működik, akkor is ha a közvetítő alsóretkesen tartózkodik, a "páciens" meg mondjuk a holdon. És ezt az összes tanfolyamot végző tudja, mert tapasztalta, függetlenül attól hogy egyetlen tudós sem bizonyította, valamint függetlenül attól hogy ezt el tudod-e fogadni vagy sem.
Á, dehogy. Lapos.
Nem tudtam már javítani. Szóval helyesen nem a teljes energiamennyiség alakult anyaggá csak egy töredéke, ez az energia nem anyagi természetű, nem mérhető sehogy, mintha nem is létezne. De létezik. A tudósok jelenleg még vitatkoznak róla, de a létezését már nem utasítják el. Sőt, a tudósok egy része mára odáig jutott, hogy a teremtést tartja az egyetlen elfogadható magyarázatnak az univerzum létrejöttére.
Idézet: „És mégis mozog a föld...” Ki mondta? Galilei… Galilei honvéd, lépjen ki…
"Az energiaközvetítés távolságtól függetlenül is működik, akkor is ha a közvetítő alsóretkesen tartózkodik, a "páciens" meg mondjuk a holdon"
Az emberi testben mint minden olyan élő organizmusban ahol idegrendszer van, jelen van a villamosság. Azt meg tudjuk, hogy az időben változó villamos jelek mágneses teret hoznak létre és elektromágneses hullámokat. A hullámok egyik tulajdonsága, hogy terjednek és energiát szállítanak. Ez az energia (közlés) lehet például egy kézrátételes gyógyítás eszköze is, vagy akár emberek közti kommunikáció szállító eszköze. Telepátia... A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2018
Szegény Galilei honvéd..
Dehogy lapos, banán alakú:
Bővebben: Link
Akár, de itt most nem erről van szó. Egyébként az viszont már bizonyított tény (kísérletekkel igazolták), hogy az állatok fajai is egyfajta "közös tudat" kapcsolatban állnak egymással. A kísérletre már nem emlékszem, de ha van két egymástól független csoport (talán majmok voltak a kísérlet alanyai) és az egyik csoporttal behatásra történik valami (ritka betegség, mutáció, vagy csak tanul valamit), akkor az ugyanúgy kialakul a másik csoportnál is, pedig földrészek választják el egymástól a két csoportot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |