Fórum témák
» Több friss téma |
Valami olyasmi. Pár giccsel kiegészítve....
Persze! Csak éppen ki van csicsázva, mint a cirkuszi ló. Új háttérkép, hangok, képernyővédő, stb. Egyébként is kevés a RAM-od, még az hiányzik a gépednek...
Inkább azon spekulálj, honnan szerzel még vagy 16 MB RAM-ot, mert ez kevés A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
Elnéztem, 64 Mb-os.
64 MB már elég az alap 98SE kényelmes futtatásához. A csicsát viszont változatlanul nem ajánlom.
Az én retro gépemben 200 MHz-es Pentium 1 MMX processzor "dübörög" 256 MB RAM társaságában, de még ezt a gépet is lassítja. Ehhez képest a tiéd... A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
Ez van rajta, telepító floppym viszont nincs, szóval marad ez.
Szia
Youtube-on kismillió videó található, szerintem Magyar nyelven is, egy telepítés mikéntjéről. A lemezzel annyit érsz el, egy alap DOS ablakot kapsz, amin keresztül parancsokkal el tudod indítani a telepítőt. USB nem jó Neked, mert sem a gép, sem a rendszer nem tudja az USB telepítést. Ha van két partíciód a merevlemezen, (nem csak C meghajtó, hanem van D is) akkor nem a rendszer, hanem a másik "meghajtóra" felmásolod a telepítő fájlokat, csinálsz egy boot lemezt, amiről elindul a DOS, ahol el tudod indítani a telepítőt.
Köszönöm!
Üdv.
Nekem simán ment.
Volt énnekem nemrégen még 233-as MMX-es procim is, ámde lehetséges, hogy már kidobtam?
És voltak sok sok EDO ramjaim. (4; 8; 16; és 32 MB-os) Ha nagyon nagyon keresem, talán még megtalálom a pincében az S3 Virge 2MB-os PCI videokareszt, ami persze bővíthető (de szépen fel is van bővítve) - 4 MB-ra. Nekem/nálam a W98 az szépen futott rajta .... És van valahol egy "saját erősítős" Sound Blaster ISA-s hangkártya - 2x1 wattos hangszóró-kimenettel. (Annyira sajnáltam kidobni, mert csodálatos hangja van). De hol akadna ma már - ISA sin - az alaplapokon? Újabban már a PCI is elég flancos ....
Egy IBM ThinkPad T41 es gép elmene pentium 4-gyel?
Szia! Furcsa hogy az egyik gépen megy a másikon nem . Nálam 32bit-es és akár mit csináltam mindig vissza ált a Fényképek-re. Felpakoltam az Xnview-et (ot). Azzal semmi gond.
Sziasztok!
Laptopra 64Bites Windowst csak akkor lehet telepíteni ha van legalább 4Gb-Ram?
Nem, kevesebb memóriával is megy. A 32 bites viszont max. 4 gigát tud használni, bármennyi is van a gépben.
Fel lehet kevesebbre is. A 32 bites WIN kezel MAX 4Gb-t. Én nekem 64-bit hez minimum a 2 giga, szóval simán mehet rá.
A lényeg a processzor, nem a RAM. Ha a processzor nem 64 bites, lehet mellette akár 16 GB RAM is.
Értem. Akkor erre csak a 32 bites marad. Köszönöm!
Megtaláltam a régi Procimat Intel T7200
![]()
Üdv.
Windows 10 -t próbáltad rárakni? Ezt a processzort nem támogatja a rendszer már, elavult, régi. A T7200 az Merom családba tartozik. "Note If you do not see the code name in the table below, then the processor does not support the Windows® 10 driver. -Kaby Lake /64 -Skylake /64 -Broadwell /64 -Haswell /64 -Ivy Bridge /64 -Apollo Lake /64 -Cherry Trail 32/64 -Bay Trail 32/64 -Braswell 32/64" Ezekkel működik rendesen a win 10.
"max. 4 gigát tud használni, bármennyi is van a gépben. "
Így igaz! Ha több van a gépben, még inkább kissé lassítja is, mert nagy hirtelen azt se tudja, azok mely részeit használja. (címezze meg, meg ilyesmi) Én az alaplapomat tavaly alaposan teleraktam memóriával (amennyi fér) - és bár akkor a BIOS látta, a működő windows viszont egyből nem. Aztán később - valahol olvastam róla, hogy sajna a 32 bites rendszer csupán erre képes. És abba a max. 4GB-ba már simán bele kell számolni az alaplap saját memóriáját, és a videó-kártya memóriáját ... Hiába van a sok RAMM, CSAK 4 gigát fog látni, pontosabban szólva - inkább még talán annyit se mindig. Ezért a túl sok memóriára - már eleve ott a 64 bites rendszer.
Legalább kétfajta Y PS2 kábel létezik, az egyik egy sima osztást csinál, a másik a jelzett laptopokhoz való és megkülönböztetett két kimenete van, egér és billentyűzet. Sima Y-al nem megy. A PS2-DIN átalakítókat napi szinten használjuk.
Fordítva inkább szokott kelleni PS2-USB átalakító, legalábbis nekünk, de ezekben elektronika van, hiszen két különböző szabvány, nem úgy, mint a PS2-DIN esetében. Tehát fordítva USB-PS2 sem lehet csak egy átkötéssel megoldani. Illetve igen, ahol a billentyűzetet így gyártották, adtak vele egy ilyen átalakítót és működik, mert felkészítették mindkét protokollra. Soros egeret is használunk még, vannak Win98-as gépeink üzemben. Van egy régi Genius egerem, a nagyobbik (DB25) soros csatlakozóval! ![]()
Érdemes azért megjegyezni hogy közvetlenül nem támogatja . Nekem E sorozatú CPU-k vannak a gépeimben ami megfelel a mobil T sorozatnak. Külső chipset illesztővel tökéletesen működik.
Üdv!
Igen Win 10-et próbáltam. Miután kicseréltem a processzort már sikerült is felrakni,viszont a tegnap este elég sokáig vitatkoztam a géppel és elég sok driver hiányzik amit nem tudtam rárakni főleg net,wifi. ![]()
Ha a gépben lévő wifi kártya (fejből nem vágom de emlékeim szerint ez: Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection) nem támogatja csak a Windows 7-ig a drivert,mit lehet még tenni? Visszarakom a Windows7-et csak 64 biteset, vagy cserélek benne wifi kártyát? mit lehet még tenni hogy rábírjam venni hogy a Windows 10-el barátkozzon?
Advent 7209- az alaplapja Advent 31TW3MB0092 néven fut.
Köszönöm! Ha hazaérek ki is próbálom!
Veszel bele az XLO-nál egy USB-s wifi-vevő-erősítőt.
https://xlo.hu/usb-s-wifi-antenna?search=Wifi&page=2 |
Bejelentkezés
Hirdetés |