Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Szia.
Egyik jó tanács: Helyesírásra figyelj oda. A moderátorok harapnak érte. És mások is. Második: Nem egy nagy költségű elektronika. Én azt javaslom: próbáld ki, hallgasd meg. Ezt így senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy a Te ismeretlen NE5532-vel felépített korrektorodnál jobb-e a HFM-1. De ha ismernénk is a korrektorodat, lehet, hogy én azt mondom, igen, persze, nagyon pöpec a HFM-1, más meg azt mondja, hogy húzd le a klotyón mind a kettőt. Nem lehet szubjektív megítélés alapján építkezni. Az audiótechnika sajnos ilyen. Olvasgass a fórumon, mert a HFM-1 átesett némi "ráncfelvarráson" Pioneer kolléga jóvoltából, hogy végre korrektornak lehessen nevezni azt az eszközt. (Két korrekciós tag is cserélődött benne, én személy szerint csak így békéltem meg vele.)
Vettem egy rendkívül kiváló Orion SE1025-ös erősítőt. A trafója zárlatos, az egyik végfok hiányzik. Így picit átépítettem. Építettem bele Hiraga le monstre végfokot, raktam bele másik trafót, picit növeltem a szűrőkondikat (a 2x 6800u helyett 2x47000u és 4x33000u került bele)
A RIAA korrektor átépítése jön most. A uA739-es IC ki fog esni, és megy bele helyette AD8066. Ámde a korrekciót a negatív visszacsatolásban hogy módosítsam? Így néz ki most az erősítő:
Vagy milyen szimulációs programot használtok PC-re? Ahogy kiszámoltam a Moszkvai féle mod. Hiraga RIAA teljesen más frekvenciákon szűr. Az időállandók mások, Orionnál az RC kör 50Hz, MOd Hiraga meg 21Hz stb....
TINA alkalmas és megbízható erre a célra is.
Köszi. Ha jól értelmezem, akkor az Orionban lévő korrektor korrekciós görbéje egész normális? Akkor csak az alkatrészeket cserélem ki pontos, jó minőségűre. Vagy ha 880k-t esetleg megnövelném 920-ra, akkor kicsit lejjebb menne az alsó frekvencia?
Jól látod, eléggé pontos, használható, 0,5dB-en belül van.
Ha növeled, lesz pici mély emelése. A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2018
Köszönöm. Már letöltöttem a tinát, de a kölcsönzői program elég vírusos...
Szerintem a trial változata is jó, menteni nyomtatni nem enged.
Ok, köszi
Sose tetszett a hangja. A Videoton módosítva megalázza.
Két alapfokú korrektorról beszélsz, és valószínűleg nem volt teljesen azonos minden körülmény az összehasonlításkor. Innentől nem ér a nevem, minden szubjektív..
Sziasztok.
Megépitettem a Le Pacific kapcsolást MM lemezjatszóhoz. Első körben müködött de kicsit torzított. Valószinűleg a fetek Idss besorolása miatt (bl-eset tudtam venni). Majd gondoltuk kipróbáljuk egy másik lejátszoval (és nem CD-vel! ) de nehezen ment a csatlakozója a próbapanelen lévö rca aljzatba. Végül persze belement de onnantól iszonyat búg. Na már szinte az egészet átforrasztottam keresztcseréltem a feteket kicseréltem a csatolókondikat de továbbra is búg. Ha a 470nanót az első fet drain lábáról lekötöm akkor csend. Tönkre tud igy menni a fet vagy ez inkább gerjedés? Már épitettem be 33R-t a két fet source - gnd közé de semmi javulás. Kicsit tanácstalan vagyok nem tudom hogyan ellenörizzem a feteket.
Szia!
Jó lenne látni a kivitelezését.
Szia.
Húha, délután feltöltöm az alját, de nem fogok dícséretet kapni, próbapanelen dobtam össze.
Nincs ezzel probléma, viszont árnyékolni kell, így minden zavart összeszed.
Idézet: „nehezen ment a csatlakozója a próbapanelen lévö rca aljzatba. Végül persze belement de onnantól iszonyat búg.” RCA aljzat földelési pontja sérülhetett, érdemes ellenőrizni, csatlakozó háza és a panel GND pontjai között. A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2018
Azt észrevettem, ahogy a tenyerem elemelem felette még azt is érzi a fet. Mint eg kapacitív érzékelő
De az biztos, hogy a búgás nem egy külső zavar, egyértelműen brumm. Előtte nem jelentkezett csak a csatlakozóba erőltetés után. Már cseréltem csatlakozót is és LM317-et is. Idézet: „RCA aljzat földelési pontja sérülhetett, érdemes ellenőrizni, csatlakozó háza és a panel GND pontjai között.” Átforrasztottam már az egész GND hálózatot újra. Valami kiindulópont az lehetne, hogy ha a 470nanót lekötöm akkor a brumm megszűnik, tehát nem a kimeneti fet generálja. Ellenben volt már keresztcsere és úgy meg balhés a történet. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2018
Idézet: „470nanót lekötöm akkor a brumm megszűnik, tehát nem a kimeneti fet generálja. Ellenben volt már keresztcsere és úgy meg balhés a történet.” Első fokozatot kiiktatod, erősítése lecsökken, érzéketlenebb lesz. Mérni kell, feszültségeket ellenőrizni.
Üdv! Még nem használtam, csak nézegettem. Legálisan töltöttem le. A regisztrációban érdekesség, hogy Magyarország nem szerepel benne. Csaltam. USA és hozzá tartozó irányítószám. De jó email cím.
Szerintetek ez trial? A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2018
A TI verzió egy legális, de csökkentett funkciójú program. Időkorlát nélkül lehet használni menteni stb, de pl. online szimulátor nincs benn és az alkatrészekből is kevesebb van....
Illegális dolgok reklámozása ezen az oldalon nem engedélyezett!
Félvezetős RIAA, mérve meghallgatva is jól teljesít.
Szia! Szép lett! A PH3-hoz képest milyen?
Ez Fet-es vagy tranyós?
Megközelíti, de nem jobb. Tranzisztoros, kimeneti bufferben van FET, J FET.
Szia. Szép lett. Azt elarulod, higy a szitazást milyen festékkel csinálod? Nekem csak fekete kell majd de olvastam hogy van akinek nem ragadt meg megfelelően a panelen.
Lézernyomtatóval kinyomtatva, vasalva.
Csöves phono is készül, méréseim szerint átvitele jó, érdemes bedobozolni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |