Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet akár egy termisztor - ha tudott hőmérsékletet is kijelezni...
De lehet akár fényellenállás - ehhez a másik oldalát kellene látni - ami a kinyitáskor fényt látva bekapcsolta a szerkezetet. (vagy csak becsukva kikapcsolta.)
Hali!
ha jól látom a napelemmel van sorbakötve, akkor dióda.
Hello! Apró hiba, hogy párhuzamosan van vele, így akár egy Led is lehet ami sönt stabilizátorként üzemel..
Tényleg, párhuzamosan van, akkor valóban led, zénerként használva.
Gyanús is hogy a nyákon ott a kivágás a fejénél, lehet a dobozon is van világító lyukacska...
A számológép eleje kb 1/4 mm vastag arany színűre fújt polietilén lap - ami nem átlátszó még a kérdéses alkatrész környékén sem, a hátulja pedig ABS műanyagból van.
Mutass pár képet az összeszerelt számológépről is pse???.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2018
Moderátor által szerkesztve
Credit card calculator beírásával google sok képet tud mutatni, csak a belsejéről fotót illetve kapcsolási rajzot nehéz találni.
Pl. https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1HbHVOXXXXXaTXpXXq6xXFXXXc/Slim-Credit-Card-Cheap-Solar-Power-Pocket-Calculator-Novelty-Small-Travel-Compact-wholesale.jpg_640x640q90.jpg
Köszönöm szépen az eddig írt hozzászólásokat.
Sikerült találnom egy videót hasonló megoldásról. Akit érdekel: https://youtu.be/IT6wl-n3IMk
Sziasztok!
Esetleg tud valaki valami közelebbit erről a szünetmentesről? A cimkén persze pont a modell neve van elmosódva! A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2018
Odáig eljutottam hogy bekapcsol... azt jelzi hogy az akku 100 százalékon van...
De nem tudom usb-n vagy soros porton tudnék e vele kommunikálni, egyáltalán mit lehet belőle kihozni? Beallítás. stb.. stb.. De még a neten se találok semmit róla. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2018
Hát akkor dugj rá egy USB kábelt, valamit biztos fog mondani. Ha szerencséd van, az eszközkezelőben megjelenik egy új eszköz, és ha megnézed a hardware ID -jét, talán még drivert is találsz hozzá...
Hali!
Mit szeretnél kommunikálni? Szerintem mex annyi a jelentősége, hogy áramszünet esetén szólna a gépnek hogy álljon le. Ha nem szervert üzemeltetsz róla akkor szerintem nincs jelentősége. Lehet ha rádugod egy újabb windows/linuxra-ra magától felismeri.
Na már cipelem is fel mindjárt...
Csak az asszony meg ne lássa!
Amíg felcipeled, küldd el bevásárolni. Nyomd a kezébe a hitelkártyád.
Ha notesz volt, nem lehet, hogy ez érzékelte a notesz nyitott-zárt állapotát?
Nekem is furcsán hangzik ennek fényében:
Idézet: aminek ez a fotója: (kép) „noteszből kiszedett ... számológépem”
Mi a fura ebben? Picit vastagabb borítólap amibe raktak egy egyszerű számológépet.
Nekem is van egy ilyen mappám, (A4 -es) aminek a borítójában is egy ilyen kis számológép van. Nap(fény) elemmel működik, kinyitom a mappát működik, becsukom, kikapcsol.
Ok, kezdem sejteni, tehát a notesz az nem egy noteszgép (számítógép), hanem egy papír mappa. Csak nem ilyenről kaptam fotót, és később is egy zsebszámológépről készült videót mutatott.
A témához nem tartozó nyelvészkedés eltávolítva.
Kérem, hogy a továbbiakban a Fórum Szabályzatot szíveskedjék mindenki betartani!
Hmm több felhasználó kérésére törölték a hozzászólásom legalább lenen annyi gerinc abban több felhasználóban, hogy nekem is mondja mi a gond a hozzá szólásommal. Moderátor úr legalább láthatnám vagy néhány szóval elmondaná, hogy melyik hozzászólásom csípte több felhasználó szemét? és mi volt az indok? Azt hiszem, a "bűnös" megérdemli, hogy tudja mi a vád ellene.
Látod erre már én is gondoltam, mert egy idő után, a gőzgenerátor-vasaló megállt, mikor kimértem a CPU egyik lába nem ad vezérlést a tirisztornak, de van soros ellenállás is, s semminek semmi baja.... Csak a program bug-os!!
Ne morogj ezen. Az enyémet is törölték. Gondolom az volt az oka, hogy az eredetileg sértő, hibás, vagy ostoba bejegyzés utáni reakciók egyike volt, amit töröltek. Így a reakcióknak is mennie kellett. Régebben idézték a törölt bejegyzést is, ma ez már nincs. Sajnálom.
Sziasztok
Tegnap kaptam két érdekes kütyüt. Az első az valami erősítő lenne (doksi szerint a KEMO M33), csak mellé van még csapva egy kis áramkör a kis panelen NE555N IC és egy 7805CV tranzisztor. A második a puskás trafós az számomra ismeretlen 4db NE555 IC-t és hűtőbordán 5db BD 138 tranzisztort tartalmaz, a panel közepén a fényes hengeres alkatrészre az van írva hogy P7272 470R WN. A Panel alján is van pár írás: OPC12 Kimenetek: +us +Ig +A -A -Us Th A97 178 Kivezetve a piros kék vezetékdarabbal a +A és -A van. Valaki felismeri, hogy mire lehet/ lehetett felhasználni ezeket a kütyüket.
Az elsőn a kis panel valamilyen hanglejátszó/hangfevevő modul, ennek kell a 7805-ös feszültségszabályzó IC. Az 555-ös valószínűleg szabályos időközönként elindította a hanglejátszást. Házaló kereskedőautón lehetett, mint figyelemfelhívó szerkezet.
A fényes hengeres alkatrész egy 470 Ω-os potenciométer, jó régi.
Igen valóban régi, de szép munka, s az még nyák volt, nem olyan, mint a mai berendezésekben található papírvékony, amiről a forrasztópáka láttán ilyedtében leugrik a fólia!
A Puskás trafós panel akár egy szekvenciális időkapcsoló is lehet: 4 db 555, 4 db teljesítmény tranzisztoros kimenet.
A puskás trafós panel Sebi ötlete után lehet akár rendőrlámpa kapcsolás is....
(Csak a LED-ek színéből agyalva.)
Üdv! Bontogatás közben ráakadtam néhány darab, szép színű alkatrészre. Semmilyen adatot nem találtam róla. Mi lehet ez? Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |