Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Beállítások:
A tegnep feltett hex esetében a WakeUpRun kommentezve volt, a DeapSleeping pedig nem volt. Így a bekapcsolás után mély alvásban ébred és nem kap vezérlést a trafó. Nincs valamilyen programod, ami megadná milyen parancsot küld a távirányító a S12 megnyomására?
Ebből nem lehet kikövetkeztetni?
https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2174717.html#2174717 WakeUpRun kivegyem a kommentet, és DeapSleeping pedig kommentezzem?
Ezekben az URC 552 kódolásának megfelelő 0x14 azaz decimális 20 a készülékcím. A ki-/bekapcsolás mindben a 0x0C azaz decimális 12 parancskóddal megy.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
Feladom.
Próbáltam kommentezgetni ezt-azt. Odáig eljutottam, hogy villanyt adva rögtön elindul a forgás és a kijelzés, de nem hallgatott semmilyen parancsra. És most már a PIC-et sem tudom valamiért átírni, mert nem ismeri fel a programozó. Teljesen paff vagyok. Ebből így nem lesz kicsi óra. Amit legutóbb írtál, az nekem magas. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2018
Helló janigel!
Hátha ez segít megérteni.
Pickit2 "Use Vpp First Programming Entry" megoldással kellene próbálkozni. Ekkor a Vdd -t is a PICkit2 -nek kell adnia.
Ez a programozóm van csak, és ez a szoftwer picpgm-1.9.2.5-win32-x86.exe
Addig nem volt gond amíg nem kommentezgettem. Tökéletesen programozta a 12F683-at. PICkit2 nincs nekem. Lehet, hogy írásvédett lett a PIC?
Szia!
Köszi a segítséget, az én eszközeim erre nem alkalmasak, úgy hogy feladtam ezt a projektet. Beteszem valahogy a 628-ast a venti alá. Azért remélem el fog férni. A FET melegedésétől féltem, de ha a primerrel párhuzamosan teszek egy 47nF kondit, akkor semmit sem melegszik. Valahogy csak meglesz. Köszi üdv janigel
Külső oszcillátorral, letiltott MCLR lábbal, letiltott programvédelemmel és adatvédelemmel van konfigurálva. Az történhet, hogy kiépített oszcillátorral a program elindul, kimenetnek állítja be a ISCPDAT (GP0) és ICSPCLK (GP1) lábakat --- hiszen 3 kimenet kell és egy bemenet (MCLR).
Hogyan programozod? SMD tokozású? Be van forrasztva a panelbe? Ha kivehető a panelből, akkor mennie kellene a picpgm -mel is. Ha nem vehető kivenni, rontsd el az oszcillátorát, ekkor a beírt program nem tud elindulni. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2018
Igen, kivehető.
Ha a következőt csinálom, sorrendben : 1. feldugom a soros portot (a zöld led világít, ez a táp) 2. beteszem a PIC-et pontosan a helyére. 3. elindítom a PICPGM-et Ekkor még detektálja, és felismeri a 683-ast (villognak a ledek) Ezután bármire kattintok kiugrik a felismerésből, és így már passz. (Ha először elindítom a progit, és utána teszem be a PIC-et, akkor fel sem ismeri). És mindez azután lett ilyen miután faragtam a forrást.(Tehát szoftwer?)
Sziasztok!
MPXA 6115-t hol tudnék vásárolni? Előre is köszönöm a segítséget.
Nincs a közelben valaki, aki PICkit2 -vel "Use Vpp First Programming Entry" móddal törölné Neked?
Köszönöm!
Átmentem diszlexiásba, MXPA-t kerestem, de nem találtam! Melyiket ajánlanád HIH? Lomex A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
A HOH4000-4 a jó választás. Emlékeim szerint adnak hozzá egy lapot a bemérésről. Ezen adatok birtokában ki kell számolni az osztó ellenállás értékeit. Elég régen volt --- Akkor a felébe sem került..
HOH-t nem látok!
Nem erre gondoltál? HUMIDITY SENSOR HIH-4000-004 (HWL) 5VDC 200uA ˝3.5%¸ RELATIVE, LIGHT SENSITIVE -40+85°C [ 56-01-61 ]
Nincs, de én már beleuntam ebbe, hagyom az egészet.
2 db. van ebből a PIC12F683-ból, elférnek a fiókban. Valószínűleg ott fognak elemésztődni, vagy kuka. De szívesen neki adom bárkinek.
Megpróbálhatom törölni Neked. Budapest, XVIII. Egyébként valahol van még egy Pk2 panelem is beültetetlenül.
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
Szia!
Jól hangzik amit írtál, tudunk telefon számot cserélni, vagy csak a fórumon beszélünk? Ha privátban megadnád a számodat felhívnálak, és én is megírnám a számomat. Köszi janigel
Szia Hp41C !
Amit múltkor küldtél, azok 683-as bázisok voltak. 05h cím 278 kód 14h cím 552 kód Ez a kettő a 683 bázissal működik is, most próbáltam ki. 1Dh címen viszont nem ismert a kód (ezt belagu nem küldte), nem tudtam próbálni. belagu viszont a 00h cím kódját 026 közölte. A bázis nyákjaim viszont 628-hoz lettek tervezve, ezért ehhez kellenének a megbeszélt dolgok. Köszi üdv janigel
Szia!
Hát nem semmi volt mindent lepróbálni. 1. Sajnos mind a három távirányító kód mind a három bázist be/ki kapcsolja. 2. A TXT fájlokban látod a hibákat. A 14h 552 kód továbbra is működik, tehát ahhoz nem nyúlunk.(ez a működő eredeti) Egyébként jó lenne, mert a rotorok így szétváltak.
Második próba...
... A bázis programban a cím figyelése ki volt kommentezve...
Sokkal jobb lett.
Már a bázisok is szétváltak. A rotorokban még maradtak hibák (TXT fájlok). A 14h 552 rendben van. Köszi János
Harmadik próba...
Ennyi hiba maradt még a 00h 026 rotorban.
A többi kettő szuper.
Ennél a két gombnál zavar van az Erőben... Az URC22B a Search gombra a 0x2A, a Source (Ch+ feletti) gombra a 0x23 parancskódot küldi. A URC22B_0x00.pdf szerinti kódok voltak a tegnapi verzióban. A mostani Prop628_00.hex -ben az URC22B kódjaival készült. A bázis nem érinti.
Ez a 00h 0226 nem lesz jó.
Felejtsük el. Viszont a 05h 278 rotorban van mégis hiba. Ez még lehet jó. Egyébként találtam kettő kódot amit vesz az a bázis, amiben a címfigyelés ki van kommentezve.Csak ugye nem tudjuk a készülék címet. Ezek a kódok : 0335 és 0336 A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2018
Sziasztok!
Ha ez segít ...
Szia!
Köszi szépen, lehet hogy segít, de ezt csak Hp41C tudja eldönteni. (nekem csak URC1 van, így van kiosztva, és ezt a kiosztást szeretném megtartani). Szuper vagy hogy segítesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |