Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasz!
Nem néztem végig a később született válaszokban a linket, de ez "32 bar man" szokásos jelőlése azoknak a preszosztátoknak, amelyek a megadott értéknél kikapcsolnak, de csak külső beavatkozásra MANuálisan kapcsolhatók vissza. Akkor használják, amikor olyan meg nem engedett üzemállapotba (32bar) kerül a gép, amikor megszólal a biztonsági védelem és már szerelő beavatkozását (Hibafeldereítés/javítás) igényli. Valahol van egy nyomógomb, pöcök, ezzel lehet "visszanyomni" újra működésre bírni. Hiszterézise ezeknek is van, a péda szerintinél kb. 6-8 bar (24-26bar), amíg nem esik ez alá a nyomás, nem kapcsolható vissza. Üdv: StMiklos Idézet: Emellett elsiklottam ... Tökéletesen igazad van „man”
Értem. De mi lehet az oka a hibának? Dugulás? Esetleg a ventilátor nem üzemelt épp ? (ezt tartom a legvalószínűbbnek ).Vagy a preszosztát adta meg magát.... Melyik valószínűbb eset?
Szevasz!
Igencsak információ hiányos a kérdés, nagy felsorolásnak kéne következni. Rövidrezárom a termosztátot, indítási kísérlet áramfelvétel mérése közben, ha az normális ( a maximum alatt van legalább 30%-al indulás után 10perccel), akkor presszosztát hiba. Dugulás nem valószínű, leállt a ventillátor, szennyezett a kondenzátor, magas hőmérsékletú a kondenzátorhoz kerülő levegő.... Soroljam?, de még más is lehet. Üdv: StMiklos
A kondenzátor előtt tiszta a lamella. Nincs túlságossan zárt helyen úgyhogy levegő jár. Áram felvételt még nem tudtam mérni de amint van lehetőségem megteszem azt is. Ha a preszosztát kivan kötve üzemel minden. A legjobban annak örülnék ha csak 1szeri eset lenne és reset vagy csere után üzemelne minden rendesen , de vannak félelmeim aziránt, hogy megint meg ismétlődhet ez a hiba ... Milyen dolgok válthatják még ki ezeket az üzemzavarokat ?
Szevasz!
Nagy valószínűséggel a hiba a felsoroltak között van, vagy azzal kapcsolatos. Nem szeretnék többet felsorolni, mert azokhoz már, mindegyikéhez hosszabb magyarázat kellene az érhetőséghez és egy hűtős rápillantva már tudja is, hol nézzen először körül. Üdv (sry): StMiklos
Rendben. Köszönöm a válaszokat.
Minden jót.
Sziasztok!
Whirlpool AMB865 splitklímával kapcsolatban szeretném kérni a segítségeteket. Hűtés módban bekapcsoláskor nem indul a kültéri egység. Két eset szokott lenni. Beindul, de kb. 3-4 másodperc után elejtenek a relék és leáll. Ilyenkor a zsalunyitás is megtorpan egy másodpercre. A másik eset mikor meg sem húznak az indító relék (kompresszor, ventilátor). Mindkét esetben a beltéri működik, nyitja a zsalut, megy a ventilátor. Viszont a ventilátor fordulatszámát nem lehet szabályozni. Hosszabb ideig bekapcsolva hagyva, megfigyeltem, hogy 5-6 percenként indítaná a kültérit, meghúznak a relék, de 3-4 másodperc múlva elejtenek. Kettő ilyen klímám van, így panelcserékkel próbáltam behatárolni a hibát. Kicseréltem a power unit-ot, a control unit-ot, a termisztorokat is, habár jónak mértem őket. A "jó" klíma a cserék után is működik rendesen, míg a "rossz" a jó paneleivel sem. Mi lehet a hiba oka? Kapcsolási rajzot nem tudok képként feltölteni, mert a megengedett méretben olvashatatlan. Az alábbi linken találtam service manualt: https://elektrotanya.com/whirlpool_amb_865.pdf/download.html Segítségeteket köszönöm.
Ha ez on of rendszerű klíma akkor nagy valószínűséggel a kompresszor üzemi kondenzátora kiszáradt (kapacitáscsökkent) a cseréjével megoldódik a gondod .
Igen on-off klímáról van szó. Nem hiszem, hogy a kondival lenne baj, mert a feszültség sem megy ki, se a kompresszorra, se a hűtőventilátorra.
Kimérted ?
Idézet: Ez tipikus túláram ,próbál indulni de nem bír ezért a túláramvédelem leold és kiáll hibára a beltéri ... De nem akarlak meggyőzni , ha nem akarsz egy párszáz forintos alkatrészt kicserélni hívj szerelőt majd az kicseréli 10000 ért ... „Beindul, de kb. 3-4 másodperc után elejtenek a relék és leáll.” A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2018
Teljesen igazad volt, sok sörrel lógok neked. Csak azt nem értettem, hogy old le a túláram miatt. Megnéztem a teljesítmény relé adatlapját, és akkor derült ki számomra, hogy maga a relé old le 12 ampernál.
http://www.08704.com/PDF/newhongfa/JZC-7FF_cn.pdf Kondenzátor csere után tökéletesen működik. Viszont az árra még keveset is mondtál. Van az 15000-20000 is, amiért kicserélnek egy 1050 Ft-os kondenzátort. Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
"veszel bele egy kínai univerzális beltéri elektronikát "
Én szeretnék vásárolni egy kültéri univerzális klíma panelt, Airfel LRXN35UV1b-hez. Tudnál segíteni ? Köszönettel.
Univerzális kültéri elektronikával még nem találkoztam ,sajnos ebben nem tudok segíteni .
Sziasztok. LG inverteres split klímát javítok. A kültérin eddig volt 10 villogás, kicseréltem az IGBT modult . Most folyamatosan világít az az egy piros led (a kültérin), de nem indul a kompresszor. Valami ötlet?
Sziasztok.
Adott egy "AIR8MS-14CR/M" Mobil Légkondícionáló. De nem kapcsol be. Szétszerelés után megtaláltam az eldurrant alkatrészt. Az alkatrészről azt tudtam leolvasni, hogy " SCK 108". Vajon mi lehet Termisztor, vagy Varisztor?? Google annyira, most nem volt a barátom.. Magyar oldalon sem találtam ilyet, hogy tudnék rendelni. Vagy ennek az alkatrésznek van valami helyettesítője, csak más néven van. A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2018
Ha párhuzamosan van kötve a 230VAC-val akkor varisztor; ha sorosan, méghozzá egy diódahíd, vagy négy sima dióda elé akkor majdnem biztos, hogy NTC lesz....
Szia! A képen egy thermal resistor látható, paraméterei: 10 Ohm 8A átmérője 20 mm. Persze a képet nézve, lényegtelen a méret, elfér nagyobb is a panelen. Akkor durran el ha nagyobb áramot vesz fel az áramkör a szűkségesnél. Lehetséges ok pl.: koszosak a szűrők, túl nagy helyiségben és nagy melegben tartósan üzemeltetés, vagy, egyéb elektronikai alkatrész elfáradása. (kiszáradt, felpúposodott elektrolit kondenzátor) Szóba jöhet még hűtőközeg hiány, kompresszor, vagy annak hővédelem hibája. A képen látható alkatrész olcsó, egy próbát meg ér a pótlása.
Megnéztem még egyszer a képet, sajnos a kompresszor túl áram védelmére szolgál a termisztor.
Vagy elszivárgott a hűtőközeg, vagy meg szorult a kompresszor, esetleg mindkettő.
Ha elszivárgott a hűtőközeg attól nem nő az áramfelvétel ,én inkább a kompresszor segédfázis kondenzátorának hibájára gondolnék, egy ekkora túláram kialakulása esetén .
Köszönöm az eddigi válaszokat!!
Linket tudnátok küldeni, hogy honnan tudnám megrendelni az alkatrészt. Találtam boltokat de ilyen feltételekkel 10 Ohm 8A nem találok...
Keresel két döglött PC tápot, kiveszed belőle és párhuzamosan kötve forrasztod be a kettőt.
Üdv!
Esetleg ez. Hány A-tud azt nem tudni, érdeklődj.
Bővebben: Link
Ez jó lehet? 10 Ohm 7.5 A |
Bejelentkezés
Hirdetés |