Fórum témák
» Több friss téma |
Létezett ennek egy 200W-ra modifikált változata, pontosan nem tudom miben tért el (a végtranyók mások az biztos), de ha kell pontosan utána nézek. +-65V-os tápról járt. De így hogy más táp is kell neki szvsz semmi értelme a modifikációnak.
Valami "EBE 53xxx" jelzéssel valóban volt kb. 250W-os BEAG végfok, de az egészen más.
Ebből az APT100-ból nem lehet többet kivenni, mint max. 140W, ha minden tökéletes, csak akkor és csak zenei teljesítményben, pláne ha 8Ohm-ra van illesztve, a kimeneti transzformátora nélkül. Ez is már az elvi maximum, nem biztonságos az üzeme, a benne található félvezetők alacsony feszültség-tűrése meg egyebek miatt, valamint az alapkapcsolás sem igazán üzembiztos. Üdv!
Üdv!
Valóban volt 200W-os változat is. A HEC90-es aktív hangfalnak a mély erősítője volt. APT100-as panel 2SD797 végekkel. A többi félvezető maradt. Azt hiszem +-78V-ról üzemelt.
Mai napig üzemel nálam 2db hídban...egy APT100 dobozában... 2X78V ról megyen, és 2SD797 a végtranyó... néhány ellenállat értéke módosult, de tényleg alig van különbség....darabonként 180W-ot mértem anno rajta 8Ohm-on.
Ma úgy gondoltam, hogy kimérem az egyik erősítőmet és megosztom az eredményeket.
1 KHz-en mértem, és ez az effektív teljesítmény. Tápfesz +-58V terheletlenül. 8Ohm 147Watt 4Ohm 187Watt
és ezel mit fogok majd elérni vagy mi változás lesz?
Ez az eredeti APT-100?
Tényleg tudhat ~150 Watt-ot 8 Ohm-ra. És iszonyat dinamikája van. És nagyon jó dolgokat lehet építeni a dobozába! ( most készült el )
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2018
Teljesítményre kb. amit én mértem, illetve helyre áll a stabilitás is.
Feltételezem hogy a kimenő trafó nélkül használod (közvetlenül a hangszóróra kapcsolod), mert ahhoz kell még egy kis változtatás.
Mondhatnám hogy ez az eredeti. A két zener a 100W-os visszaszabályzás miatt van benne. Ha megnézed a kapcsolásban a diódák számozását, fel fog tűnni, hogy utólag tervezték hozzá.
jelenleg ilyen a belselye
2 master audiót hajtok vele hidalva 1x8 ohmon Master Audio PA10/4 150w rms 93dB/db
Akkor ha jól értem 4 erősítőd van 2-2 hídban?
nem a 2 hangszóró van össze kötve 8 ohmba
1 panel van benne és ez az egy darab van
Üdv!
Valaki meg tudná nekem mérni a kimenőtrafón a D és a H pont közti ellenállást? Az enyém 0.5 Ohm, ez szerintem baromi kevés a végfoknak. Zárlatos lenne a trafó?
Az egyenáramu ellenállás, impedancia az más
Ezt tudom, de akkor is kevés szerintem. Abból kiindulva, hogy egy 8 ohm impedanciájú hangszóró ellenállása 7,6 Ohm körüli, gondolom itt is hasonlónak kellene lennie. Vagy tévedek?
Teljesen más ez zömmel induktív, sokkal nagyobb a különbség, mérd meg akár csak 50 Hz-en is
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2018
Akkor megpróbálom rákötni. A biztonság kedvéért kap egy izzót sorban a hálózati trafóval, talán az segít, ha baj lenne.
Nos, visszakötöttem. Az izzó tette a dolgát, világít, nem csak felvillan, tehát biztos, hogy nem oké így.
De Ha egy 8 Ohmos hangszórót kötök közvetlen a végfokra, akkor csak villan egyet az izzó, majd kialszik. Meg tudod nekem mérni a kimenőtrafó primer ellenállását?
Sziasztok!
Elszállt az apt-100 végfoka de nincs kedvem s időm vele foglalkozni és gondoltam lecserélem a panelt egy VF2 270w-ra(a képen látható) ami van épp felélesztve. Kérdés hogy a kimenőt simán ráköthetem -e? Ugyanis egy suli bemondó rendszerének a végfoka úgyhogy 100V-os kell hogy maradjon . Védődiodákat bekötném de nem tudom az eredeti végfok végén lévő RLC -ket is be kell e tennem ? Illetve szerintetek jó megoldás e ezzel a végfokkal? Köszönöm.
Sziazstok .
Kérdésem a következö lenne . Kaptam egy apt-100 erösitöt ami kissé ki van belelve . Toroid, plussz a graetz híd panel meg van . végfok 100v rendszer nincs meg én ebbe egfy 24v -os rendszert terveztem . de egy értelmes kapcsolási rajzot nem találtam hogy a toroid után hogyan is tudnám a +42--42 volt részét 24v ra csökkenteni . esetleg valami ötlet . Köszönöm .
Szia! Mit kell értsünk a 24 V-os rendszeren? Mennyire kell pontosnak lenni a tápfeszültségnek és mekkora lesz az áramfelvétel?
Kedves imre andras!
Igaza van reloop kollégának. Szakmailag nem ismerünk 24 voltos rendszert! Az erősítő kimenetét illetően ismerünk ohmos és 100 voltos rendszert. Külföldön ( hitleri Németországban) először 70 voltosat fejlesztettek, majd 50, 120 voltosok is vannak. A BEAG trafó a műgyanta beöntése miatt áttekercselhetetlen. Szerintem új erősítőt kell építened táppal együtt. Tisztelettel: H.F.
Sziasztok! Segítséget kérnék, van 2db apt100-asom teljesen egyforma, de az egyik halkabban szól. 2sd797 tranzisztorokkal van szerelve. Az egyik előfokában ML747 van a másikban UA747. Ha a trimmeren tekerek a halkabb erősítőn már torzítani kezd.
Sziasztok. Adott egy univox apt 100 végfok panel. A visszacsatolásnál lévő 2db 5,6 os zenner jól gondolom hogy a kimenő teljesítmény korlátozás miatt van? Járható út lenne ha nagyobbra cserélném?
Hello! Teljesítmény korlátozás miatt aligha. Mert akkor pont ellenkezőleg hatna, hiszen pont növelné az erősítést. Maximum azért van benne, hogy a 10µF fel ne robbanjon, ha a végfok tranyói kiülnének a tápra. De túl sok értelmét nem látom. Ha kiül a tápra, akkor úgy is cserélni kell a tranyókat, jóesetbe csak a biztit. Legfeljebb a kondi "nem fújja ki az orrát". Meg esetleg az OPA nem kap túlfeszültséget. (Bár a kondi feletti ellenállás értékét én nem látom.)
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |