Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2930 / 3614
(#) Kovidivi válasza pjg hozzászólására (») Aug 20, 2018 /

Az az érdekes, teljesen mindegy, hogy a föld ezer, millió vagy billiárd évig fog még élni, nekünk az már nem jelent semmit. Mi ebből legjobb esetben 100 évet látunk. Ez az idő semmire sem elég, ha hosszútávú dolgokról szeretne az ember gondolkodni. 100 év alatt nem történik "szinte" semmi komolyabb változás.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2018
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 20, 2018 /

Idézet:
„100 év alatt nem történik "szinte" semmi komolyabb változás.”
Nem, de az utóbbi időben drasztikusan felgyorsultak a dolgok, pld.: környezeti ártalmak, eltüzeltük a szén olaj gáz jelentős részét, stb.. Kitörhetett volna egy atomháború, földi élet nagyon megsínylette volna.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 20, 2018 /

Viszont nagy eséllyel egy teljesen új élet születne (és születik most is) belőle. Hogy ebben lesz-e helye az embernek az jó kérdés. Szerintem valamilyen formában lesz, csak lehet, hogy akkor már nem lehet embernek nevezni. Csak a mostani élet sínylené meg, egy új életforma -saját szempontjából nézve örömteli- születésnapja volna.
(#) tbarath válasza Komjak hozzászólására (») Aug 20, 2018 /

Új telefon: egyrészt tőlünk nyugatabbra teljesen normális dolog, hogy a szolgáltató 1-2 évente hozzávág az emberhez egy új telefont (iphone, galaxy s), cserébe "csak" 1-2 év hűséget vár el, akkor pedig miért ne?
Másrészt a (z okos)telefonoknál az elmúlt kb. 10 évben hasonló fejlődés ment végbe, mint a PC világban mondjuk 1990-2010 között: mindig jött valami ami igényelte a gyorsabb vasat, és mostanában (az elmúlt 2-3 évben) jutott el oda a hw fejlődése, hogy a korábbi időszakhoz képest sokkal tovább elég, értsd: 1-2 év helyett 3-4 évig is használható egy készülék, pontosabban a top kategória. (A PC-k kb. a core2 architektúrával jutottak el arra szintre, hogy "normál" felhasználásra nem a korábbi 2-3 évig jók, hanem 5-6-10 évig, max. 1 SSD-t kell beletenni, esetleg még RAM-ot. Nyilván a gamer, videovágás, stb. kategória nagyon más, erre nem vonatkozik.) A mai telefonok már inkább mobil számítógépek, amikkel lehet telefonálni is.

Az más kérdés, hogy valaki menőzésből vesz meg valamit, azt én is kiröhögöm aki menőzni akar egy évente sokszázmillió példányban eladott termékkel, pláne hogy az árban kb. annyi, amennyit jobb helyen egy ember havonta simán félretesz a fizetéséből. Egy Ferrarival lehet menőzni, egy Bremont MB1-el meg pláne De hogy egy telefonnal, hát lol...
(#) tbarath válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Aug 20, 2018 /

Lehet mindent cserélhetőre tervezni, vagy akár örök életre is, csak az nagyobb és drágább lesz. Értsd: nem fogja megvenni az a felhasználó, aki amúgy is lecserélné 1-2 év múlva...
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Aug 20, 2018 /

Kb 2030-ig megállítható az emberiség kipusztulása. 2050-től már biztosan nem.
(#) Komjak válasza tbarath hozzászólására (») Aug 21, 2018 / 1

Leginkább a lusta programozók által íródott appok miatt igényelnek a vasak több ramot, és legalább 8 vagy + magot....Pl egy zseblámpa program miért 5 mega? Persze tudom mert közben egy csomó adatot is gyűjt-küld. De akkor is.

Ha hozzámvág, ha nem nekem akkor sem kellene. Az 5 col kijelző is már elég nagy, software és hardware-ban pedig csak parasztvakítósat játszanak, persze pixel növelésben is. Hogy hd kijelzőjű e vagy 8mpx-es, engem aztán nem győz meg .
(#) SzervízMacska válasza Komjak hozzászólására (») Aug 21, 2018 /

És ez a tendencia már az operációs rendszerrel kezdődik. Bizonyíték erre az ios 12-es bétája, amely kisebb fogyasztással érezhetően nagyobb teljesítményt nyújt, mint a hivatalos 11.4.2-es verzió.
(#) cupika97 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 21, 2018 /

Pontosan. Én is használom az iPhone SE mobilomon. Érezheto a gyorsulás, és lassabban merul.
(#) SzervízMacska válasza cupika97 hozzászólására (») Aug 21, 2018 /

Nekem a 7-esen van fent, és teljesen megtáltosodott tőle.
(#) Ge Lee válasza tbarath hozzászólására (») Aug 21, 2018 / 2

Idézet:
„A mai telefonok már inkább mobil számítógépek, amikkel lehet telefonálni is.”
Számítógépnek kicsi, telefonnak meg óriási. Volt nekem is ilyen csodám (8 mag, 5 col meg egyebek), 1 hét után eladtam. A régi, Ericsson 198-as feeling-et juttatta eszembe csak nem volt olyan vastag.
Akkoriban féltéglákkal mászkáltak, most meg lapos féltéglákkal. Ez a menő, és vannak akiknek ez jó. Én agybajt kapnék ha ilyen húzná a zsebemet folyton. Már amelyik zsebbe belefér, rövidnadrágéba nem nagyon...
(#) gernerakos válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 21, 2018 /

Úgy írtok, mintha csak hatalmas telefonok léteznének...
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 21, 2018 /

Idézet:
„Ez a menő, és vannak akiknek ez jó.”
Emberek zömének nem az a jó ami nekik praktikusabb lenne, hanem ami éppen menő. Valamikor a minél kisebb volt a menő, mindenki a legkisebbet akarta. Most minél nagyobb a menő. Nekem kicsi volt mindig, van most is gombos egyszerű, nekem ez a praktikus aktuális divattól függetlenül.
(#) tbarath válasza Komjak hozzászólására (») Aug 21, 2018 /

Lusta programozók és adatgyűjtés témában egyetértek, de...
Szóval a jó fejlesztő ideje drága (és kevés is van belőle, jó fejlesztőből is és az idejéből is), a hw pedig olcsó, az eredménye pedig az amit látunk. Tenni sajnos nem tudunk ellene.
(#) tbarath válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 21, 2018 /

Ízlések és pofonok. Nekem pl. nagyon jó az, hogy unatkozás helyett bármikor előveszem a zsebemből, és hasznosan eltöltöm az időt. Elolvasok valami cikket, hallgatok egy podcast-et, ilyesmi. Kényelmesebb mint egy PC-t magammal cipelni, aztán ha 10 percet kell várni valakire (vagy valamire), akkor nem unom halálra magam. És eléggé nagy persze (5,2"), de még mindig kisebb mint egy könyv vagy egy újság.
(#) Gafly hozzászólása Aug 21, 2018 /

Nálunk készítik elő a fizetős parkolást. Ez azt jelenti, hogy a járda és az út kötötti fasorban, az úttest felőli oldalon a szegélykő mellett ásnak egy árkot, tesznek még egy sor szegélykövet. Az árok alját lebetonozzák, erre megy a "gyephézagos" térkő, temetői murvával kitöltve. Mivel ez a második szegély 10..20 cm-re van csak a fáktól, ezért az útban lévő gyökereket el kell vágni. Már ez előtt a "műtét" előtt is sok fának centiméteres elszáradt csík van körbe a levelein...
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Aug 21, 2018 / 1

Erre eklatáns példa a Budakeszi út esete. Eredetileg gyönyörű gesztenyefák szegélyezték, mára csak mutatóba maradt. A felsőbb szakaszon az út mellett árok, a másik oldalon viszonylag keskeny járda. Ezt a járdát évente legalább kétszer felvágták, hol víz, hol telefon, hol villanyvezeték építés/átépítés/javítás miatt. Aztán meg kivágták a fákat, félve a kidűléstől.
(#) pjg válasza pucuka hozzászólására (») Aug 21, 2018 /

A gesztenye nagyon jó fa. Bútornak!
(#) Gafly válasza pjg hozzászólására (») Aug 21, 2018 / 2

Kaparófának is.
Tízből öt macska támogatja
(#) zolika60 válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 23, 2018 /

Nem mindenki látja ilyen sötéten. Van aki mást gondol erről. Ráadásul megpróbál tenni is valamit.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 23, 2018 /

"Egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy változtassak." mondta 7,6 milliárd ember.

Én még bízom az emberekben.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Aug 23, 2018 /

Heló!

Ha posta csomag automatába küldök csomagot, akkor az online címirat kitöltésnél a címzett címéhez az automata címét kell írni?
(#) Gafly válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 23, 2018 / 1

Igen.
De nem értek hozzá
A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2018
(#) lóri válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 24, 2018 /

Érdekelne a történeted.
(#) sany válasza pjg hozzászólására (») Aug 24, 2018 /

És a terméséből remek kis bábukat lehet csinálni.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2018
(#) erdgab válasza sany hozzászólására (») Aug 24, 2018 /

A szelid gesztenyéből meg igazi gesztenyepürét s egyéb finomságokat lehet készíteni,de héjában megfőzve vagy héjában megsütve is nagyon finom!
Én már csak tudom!
(#) attika hozzászólása Aug 24, 2018 /

Sziasztok.

Ezt pontosan ki, hogy értelmezné?
Idézet:
„" A számítástechnikai eszközök hirdetése nem tiltott, mivel az elektronikai szakmához kapcsolódik, de közös érdekünk, hogy a Hobbielektronika.hu apróhirdetése ilyen hirdetéseket ne tartalmazzon."”

Szabad de mégsem?
(#) Topi válasza attika hozzászólására (») Aug 24, 2018 /

= Ha tudod - és kérjük -, hogy ne ide tedd fel a számtech apróhirdetésed. Ha mégis ide teszed fel, akkor megtűrjük, de kicsit OFF.

Mindamellett egyébként nem is célszerű, mert egy tematikus apróban (pl. hardveraprón) 10x gyorsabban elkél mint itt, egy olyan apróban ami nem erről szól, nem ilyen árucikkekért jönnek a vásárlók - látogatók.

A fentebbi szabály röviden tömören ezt jelenti.
(#) Ge Lee válasza lóri hozzászólására (») Aug 25, 2018 /

Privátban megírom ha érdekel.
(#) Olits hozzászólása Aug 26, 2018 /

Sziasztok.Valaki vette észre ,hogy az aliexpress.com orosz nyelven jelenik meg?Vagy csak nálam van így?Így elég rossz mert nem lehet érteni semmit.
Következő: »»   2930 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem