Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az az érdekes, teljesen mindegy, hogy a föld ezer, millió vagy billiárd évig fog még élni, nekünk az már nem jelent semmit. Mi ebből legjobb esetben 100 évet látunk. Ez az idő semmire sem elég, ha hosszútávú dolgokról szeretne az ember gondolkodni. 100 év alatt nem történik "szinte" semmi komolyabb változás.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2018
Idézet: Nem, de az utóbbi időben drasztikusan felgyorsultak a dolgok, pld.: környezeti ártalmak, eltüzeltük a szén olaj gáz jelentős részét, stb.. Kitörhetett volna egy atomháború, földi élet nagyon megsínylette volna. „100 év alatt nem történik "szinte" semmi komolyabb változás.”
Viszont nagy eséllyel egy teljesen új élet születne (és születik most is) belőle. Hogy ebben lesz-e helye az embernek az jó kérdés. Szerintem valamilyen formában lesz, csak lehet, hogy akkor már nem lehet embernek nevezni. Csak a mostani élet sínylené meg, egy új életforma -saját szempontjából nézve örömteli- születésnapja volna.
Új telefon: egyrészt tőlünk nyugatabbra teljesen normális dolog, hogy a szolgáltató 1-2 évente hozzávág az emberhez egy új telefont (iphone, galaxy s), cserébe "csak" 1-2 év hűséget vár el, akkor pedig miért ne?
Másrészt a (z okos)telefonoknál az elmúlt kb. 10 évben hasonló fejlődés ment végbe, mint a PC világban mondjuk 1990-2010 között: mindig jött valami ami igényelte a gyorsabb vasat, és mostanában (az elmúlt 2-3 évben) jutott el oda a hw fejlődése, hogy a korábbi időszakhoz képest sokkal tovább elég, értsd: 1-2 év helyett 3-4 évig is használható egy készülék, pontosabban a top kategória. (A PC-k kb. a core2 architektúrával jutottak el arra szintre, hogy "normál" felhasználásra nem a korábbi 2-3 évig jók, hanem 5-6-10 évig, max. 1 SSD-t kell beletenni, esetleg még RAM-ot. Nyilván a gamer, videovágás, stb. kategória nagyon más, erre nem vonatkozik.) A mai telefonok már inkább mobil számítógépek, amikkel lehet telefonálni is. Az más kérdés, hogy valaki menőzésből vesz meg valamit, azt én is kiröhögöm aki menőzni akar egy évente sokszázmillió példányban eladott termékkel, pláne hogy az árban kb. annyi, amennyit jobb helyen egy ember havonta simán félretesz a fizetéséből. Egy Ferrarival lehet menőzni, egy Bremont MB1-el meg pláne ![]()
Lehet mindent cserélhetőre tervezni, vagy akár örök életre is, csak az nagyobb és drágább lesz. Értsd: nem fogja megvenni az a felhasználó, aki amúgy is lecserélné 1-2 év múlva...
Kb 2030-ig megállítható az emberiség kipusztulása. 2050-től már biztosan nem.
Leginkább a lusta programozók által íródott appok miatt igényelnek a vasak több ramot, és legalább 8 vagy + magot....Pl egy zseblámpa program miért 5 mega?
![]() Ha hozzámvág, ha nem nekem akkor sem kellene. Az 5 col kijelző is már elég nagy, software és hardware-ban pedig csak parasztvakítósat játszanak, persze pixel növelésben is. Hogy hd kijelzőjű e vagy 8mpx-es, engem aztán nem győz meg ![]()
És ez a tendencia már az operációs rendszerrel kezdődik. Bizonyíték erre az ios 12-es bétája, amely kisebb fogyasztással érezhetően nagyobb teljesítményt nyújt, mint a hivatalos 11.4.2-es verzió.
Pontosan. Én is használom az iPhone SE mobilomon. Érezheto a gyorsulás, és lassabban merul.
Nekem a 7-esen van fent, és teljesen megtáltosodott tőle.
![]() Idézet: Számítógépnek kicsi, telefonnak meg óriási. Volt nekem is ilyen csodám (8 mag, 5 col meg egyebek), 1 hét után eladtam. A régi, Ericsson 198-as feeling-et juttatta eszembe csak nem volt olyan vastag. „A mai telefonok már inkább mobil számítógépek, amikkel lehet telefonálni is.” Akkoriban féltéglákkal mászkáltak, most meg lapos féltéglákkal. ![]()
Úgy írtok, mintha csak hatalmas telefonok léteznének...
Idézet: Emberek zömének nem az a jó ami nekik praktikusabb lenne, hanem ami éppen menő. Valamikor a minél kisebb volt a menő, mindenki a legkisebbet akarta. Most minél nagyobb a menő. Nekem kicsi volt mindig, van most is gombos egyszerű, nekem ez a praktikus aktuális divattól függetlenül. „Ez a menő, és vannak akiknek ez jó.”
Lusta programozók és adatgyűjtés témában egyetértek, de...
Szóval a jó fejlesztő ideje drága (és kevés is van belőle, jó fejlesztőből is és az idejéből is), a hw pedig olcsó, az eredménye pedig az amit látunk. Tenni sajnos nem tudunk ellene.
Ízlések és pofonok. Nekem pl. nagyon jó az, hogy unatkozás helyett bármikor előveszem a zsebemből, és hasznosan eltöltöm az időt. Elolvasok valami cikket, hallgatok egy podcast-et, ilyesmi. Kényelmesebb mint egy PC-t magammal cipelni, aztán ha 10 percet kell várni valakire (vagy valamire), akkor nem unom halálra magam. És eléggé nagy persze (5,2"), de még mindig kisebb mint egy könyv vagy egy újság.
Nálunk készítik elő a fizetős parkolást. Ez azt jelenti, hogy a járda és az út kötötti fasorban, az úttest felőli oldalon a szegélykő mellett ásnak egy árkot, tesznek még egy sor szegélykövet. Az árok alját lebetonozzák, erre megy a "gyephézagos" térkő, temetői murvával kitöltve. Mivel ez a második szegély 10..20 cm-re van csak a fáktól, ezért az útban lévő gyökereket el kell vágni. Már ez előtt a "műtét" előtt is sok fának centiméteres elszáradt csík van körbe a levelein...
Erre eklatáns példa a Budakeszi út esete. Eredetileg gyönyörű gesztenyefák szegélyezték, mára csak mutatóba maradt. A felsőbb szakaszon az út mellett árok, a másik oldalon viszonylag keskeny járda. Ezt a járdát évente legalább kétszer felvágták, hol víz, hol telefon, hol villanyvezeték építés/átépítés/javítás miatt. Aztán meg kivágták a fákat, félve a kidűléstől.
Nem mindenki látja ilyen sötéten. Van aki mást gondol erről. Ráadásul megpróbál tenni is valamit.
"Egyedül kevés vagyok ahhoz, hogy változtassak." mondta 7,6 milliárd ember.
Én még bízom az emberekben. ![]()
Heló!
Ha posta csomag automatába küldök csomagot, akkor az online címirat kitöltésnél a címzett címéhez az automata címét kell írni?
Igen.
De nem értek hozzá ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2018
És a terméséből remek kis bábukat lehet csinálni.
![]() Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2018
A szelid gesztenyéből meg igazi gesztenyepürét s egyéb finomságokat lehet készíteni,de héjában megfőzve vagy héjában megsütve is nagyon finom!
Én már csak tudom!
Sziasztok.
Ezt pontosan ki, hogy értelmezné? Idézet: „" A számítástechnikai eszközök hirdetése nem tiltott, mivel az elektronikai szakmához kapcsolódik, de közös érdekünk, hogy a Hobbielektronika.hu apróhirdetése ilyen hirdetéseket ne tartalmazzon."” Szabad de mégsem?
= Ha tudod - és kérjük -, hogy ne ide tedd fel a számtech apróhirdetésed. Ha mégis ide teszed fel, akkor megtűrjük, de kicsit OFF.
Mindamellett egyébként nem is célszerű, mert egy tematikus apróban (pl. hardveraprón) 10x gyorsabban elkél mint itt, egy olyan apróban ami nem erről szól, nem ilyen árucikkekért jönnek a vásárlók - látogatók. A fentebbi szabály röviden tömören ezt jelenti. |
Bejelentkezés
Hirdetés |