Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Heló
Körülbelül két hónapja elkészült ez a lézerem. A dióda egy DVD író diódája. Vettem régebben a hobbyrendelésröl lézert (réz henger, belepréselve a dióda, állítható optika) Ezt az optikát szétszedtem, és felragasztottam a lencsét a DVD író mozgatható fejére. Ehhez készítettem egy PWM-es meghajtást, így kívülröl tudtam állítani a lézer fókuszát potméterrel. A probléma ott volt ezzel a megoldással, hogy tökéletsen merőlegesnek kell lennie a lencsének a lézerre, különben a falon nem pont, hanem egy ovális folt látszott. Gondoltam, hogy az eredeti réz hengerből ki kellene venni az 1mW-os diódát, és a helyére berakni a DVD íróét. Sikerült is minden probléma nélkül. (ha valakit komolyabban érdekel a menete, akkor szóljon, és segítek) A lézer áramgenerátora Szupepe féle. Próbáltam a lehető leg stabilabban tartani a motorok fordulatszámát, így a két motornak, és a vezérlésüknek is külön feszültség stabilizátora van. Az alsó panelen vannak a stab. IC-k, és a kapcsoló tranzisztorok is. (amennyi alaktrész kell ehhez a megoldáshoz, szinte semmit sem számít, ugyanúgy változik a motorok fordulatszáma egy picit) A motorok fordulatszámát természetesen PWM vezérléssel állítom. A motorok külön-külön kaptak egy forgás irány váltót, és egy-egy deprez műszert, amik a forgás irányukat, és fordulatszámukat mutatják. A kivitelezés azért tűnik ilyen összecsapottnak, mert az. Sürgősen kellett megépíteni, az elképzeléstöl a megvalósításig egy hét telt el. Nah, írtam már eleget, jöjjenek a képek.
Nekem ismerősek azok a Deprez-műszerek, meg mintha ezzel a készülékkel szeretted volna leszedni az akkori szakállam! A készülék működésére az én szavam is garancia! Nagyon jól működő ki szerkezet, nagy fényerővel!
Köszi minden dicséretet!
Sok munka volt velük, bár a nyákok nem házi készítésűek. De elkészíthetőek otthon is, csak azon nincs forrasztásgátló lakk és pozíció felirat. Amúgy a diplomamunkám miatt vittem el elkészíttetni, hogy mégis jól nézzen ki. De megfogtok lepődni, kétoldalas, lyukgalvanizált, kétoldali forrasztásgátló lakkal (piros, zöld, kék, fekete, stb.), kétoldali pozicíó felirattal, a panelek ára mindössze 1700 forint volt. Úgy gondoltam ennyiért mindenképp megéri a látvány
Braf egerén felbátorodva, én is bemutatom egy régebbi munkámet. Egy bab növekedéséről akartam videót /képeket/ készíteni, ezért született meg az alábbi kapcsolás. Egy pic felkapcsol egy izzót, kattinit egyet-így készül a kép-és ezt 2 percenként ismételgeti.
Bővebben: Link
Ez nagyon jó lett
Nem semmi! Tisztára, mintha a Nat. Geo.-t nézném a TV-ben! Gratula! :kalap:
Helló!
Nagyon szép munka, bár szerintem egy kicsit túllőttél a célon azzal a százlábú pic-cel Azt megkérdezhetem, hogy hol csináltattad a nyákot, hogy ilyen olcsón megúsztad? Amúgy tavaly nekem is GSM riasztó volt a diplomamunkám. Mellékelek pár képet az enyémről.
Szép munka!
Azért némi anakronizmus szöget ütött a fejembe: A telefon kijelzőjén a "T-Moblie" felirat és a kábelen a "Vodafone" matrica...
Szia!
Mit tud az a készülék és hány FT-ból jött ki? Egyébként nagyon tetszik, gratula!
A rendszer tulajdonságai:
- 8 függetlenül konfigurálható bemenet kezelése - események tárolása dátummal, és időponttal - napló megjelenítése számítógépen - dátum és idő megjelenítése az LCD kijelzőn - CAN busz csatlakozás - SIM kártyán tárolható beállítások - Élesítés/hatástalanítás 4 számról telefonhívással és/vagy gombnyomással - távriasztás SMS és/vagy telefonhívás formájában 2 felhasználónak - 24 órás zóna választható - integrált akkumulátortöltő 12V-os zselés akkumulátorhoz - külön relé vezérlése élesítéskor/kikapcsoláskor, valamint a riasztáskor - relék behúzási ideje változtatható - A telefon közvetlen táplálása Mindent együttvéve kb 20.000Ft-ből jött ki. üdv brejti
Nem lehetne közzétenni a dokumentációját? Engem- , meg gondolom sok más embert érdekelne egy ilyen komolyabb áramkör.
Helló!
A dokumentációt nem szeretném közzé tenni, mivel még terveim vannak a riasztóval. Plussz mit ér az a riasztó, aminek a teljes dokumentációja elérhető az interneten Viszont tervezem, hogy írok egy cikket a mobiltelefon kezeléséről. Remélem az elősegíti a kreatív elmék szárnyalását. üdv brejti
Sziasztok!
Építettem egy 24V-os 2A-es szabályozható tápot. Néhány képet feltöltök. Tudom hogy a 2N3055 tranyó hűtése kevés, de ha kész a dobozolás, kap egy szép hűtőventit. De történt egy kis hiba, 24V helyett 12V ot ad max, nem tom milehet vele, vagy rossz zenert adtak, vagy passz.
Én is építettem egy tápegységet!12V 2A.
egy könyvben találtam a kapcsolást.És ha netán erőlködőt építek akkor a Föld ki vn vezetve egy banán aljzatra. Frankó procihűtő ventilátor hűti a trafót és az egyenirányítót.Jelzi a túlterhelést is.Áramot és Feszültséget is lehet szabályozni.
hehe, a motor, amit rákötöttem beindítja a mobil hívásjelzőt
Kijavítottam a hibát, most már 23,5V jön ki rajta.
Tökéletesen műxik.
Üdv!
Satronik Ezen a címen megnézhetitek és le is tölthetitek az árszámító programjukat. Nem titok, én is a hobbycnc oldalon olvastam a fórumon róla, egy dolog van csak, hogy kb. 2-3 hét mire elkészül, de én úgy voltam vele, hogy valamit valamiért. Szép munka különben. Grat! Az enyém minden vezérlést, beállítást és kijelzés csak a GSM modulon keresztül végez. Amúgy az "olcsósága" a tiednek szerintem, a mobiltelefon. Ugyanis a TC35i GSM modul 14ezerbe kerül. Ez vitte nálam több mint a felét
Sziasztok!
Ez inkább Ki mit fog építeni... Nemsokára kész a labortápom, egy kis ízelítő, az előlapterv.kb 2 hét és kész. üdv kocsgab002
Helló!
Tényleg nagyon jó árral dolgoznak, nekem annak idején 10e-ért gyártották le a nyákot. A tervezéskor elsődleges szempont volt az olcsóság, ezért választottam a mobiltelefont. A programot amúgy én is a TC35-ös AT parancskészlete alapján írtam. Az ericsson egy kicsit már régi telefon, ezért nem mindegyik utasítást érti meg rendessen. Ettől függetlenül a célnak tökéletessen megfelel. Leírnád, hogy mit tud a rendszered? üdv brejti
váó. jó széles lesz! De úgytűnik, hogy profi is lesz! :_D
És ez hogy fog a helyére kerülni? részleteznéd ha lehet?
Ilyen levonós matricára nyomtatod? Vagy hogy?
igen sajos a műszerdomoz már előre megvolt, és ahhoz kellett tervezni.
Igen, öntapadós matricára lézerrel, maj rá még egy öntapadós átlátszó fólia, hogy megvégje a festést.
Egyébként a táp 2×30V/3A, fix +-5V, +12V áramkorláttal, hőmérsékletfigyelő ventivel, digitális potival (bár az még csak terv) mindenféle nyalánksággal. üdv
Jó lesz ez. Amúgy nekem kicsit fura a tükör elrendezés. Tehát egyik tápnál a baloldali poti a fesz, a másiknál meg jobboldalon van. Továbbá az is fura hogy a minusz tápok vannak jobbra.
a potikkal mondassz valamit, azon én is gondolkodom, szerintem "reszelek" még rajta...a pozitív-negatív oldal pedig csak megszokás kérdése
üdv
Üdv.!
Ez a hozzászólásod nagyon emlékeztet a sajátomra. Az öntapadós matricára nyomtatás+üvegfólia ("átlátszó fólia") is borzasztó ismerős! Nem bántásként írtam persze, csupán megjegyeztem. Legalább látom, hogy hasznos az amiket írok (pl. előlap készítése). |
Bejelentkezés
Hirdetés |