Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Segítsetek nekem légyszives. Mai nap helyeztek üzembe egy DSC pc1864h típust és az lenne a kérdésem, hogy élesítés után nem lehet valahogy a szirénán beállítani egy visszajelzést akár egy leddel (de ne hangjelzéssel) egy kontrollt, hogy lássam, hogy élesedett? Távirányítóval élesítve nem tudni, hogy tényleg éles így, hogy semmi kontroll nincs.
Ezt nem ismerem, de én az enyémen az egyik kimenetet felprogramoztam, azon látszik hogy élesítve van.
A szinrénán ezt hogy is akarod? Gyárilag nincs rajta ilyen funkció... De ha kivezeted oda ezt a programozható kimenetet tehetsz rá ledet ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2018
Szia. Azt hittem van rajta hangjelzés élesítésnél és kioldásnál
Pontosan, hogy oldottad meg a ledes visszajelzéssel?
Hali!
Azt írtad, hangjelzés nélkül..., ha jól emlékszem lehet szomszédbosszantó csippantást is programozni élesítéskor. Nekem nincs ledes "visszajelzésem"..., hanem a pgm kimenet egy optocsatolót hajt, az optó túloldalán meg egy esp8266 figyel, és értesítést küld a mobilomra minden élesítésnél/kikapcsolásnál, nem sms, hanem internet-Pushbullet-en. A szirénakimeneten is van optó az esp-re, és riasztáskor is szól nekem. Nekem Pc585 van ott a [009] pgm kim. prog, és a [141] A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2018
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!Most költöztem egy új házba és van benne riasztórendszer, ami tökéletesen működik. Egy DSC PC1616-ról lenne szó és van rákötve egy DSC3055-i GSM kommunikátor. A kommunikátorban az előző tulaj SIM kártyája volt. Vettem egy SIM-et. Az a kérdés hogy hogyan is tudnám azt beállítani, hogy küldjön egy SMS-t ha riasztás van. (RS232-es kábellal azt tudom, de ha nincs ilyen lehetőség?) Vagy esetleg van egy modernebb megoldás arra, hogy kapjak valami féle jelzést a telómra riasztás esetén, állapotjelzés ilyenek. Esetleg valami rajz bármi jól jöhet. Halottam az ESP8266-ról is. Köszönöm előre is. Robi
Sziasztok!
Nem volt elég zónám, és 5 nyitásérzékelőt kötöttem össze sorban(+eol), a külön zóna most nem volt szempont, viszont akármilyen hurokidőt állítok, a riasztás 10 másodperc múlva indul el. Van valakinek valami ötlete, vagy túl sokat fűztem fel? :=) A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
"Vagy esetleg van egy modernebb megoldás arra, hogy kapjak valami féle jelzést a telómra riasztás esetén, állapotjelzés ilyenek."
ENVISA LINK4 Connect2Go Van hozza mobil app és web oldal is, amelyen lehet ki/be riasztani vagy zónák állapotát megnézni. A működéséhez internetes kapcsolat szükséges. Elérhető hozzá API is, amelyen keresztül tcp kapcsolaton keresztül lehet vele kommunikálni. Az ára viszont 40e Ft körül van.
Szia!
Segítséged kérem, hogy milyen mobil app-pal lehet elérni a kommunikátort? Web-es felületen nem találtam olyan opciót, hogy riasztás esetén küldjön értesítést (pl. emailt, üzenetet). Előre is köszönöm a segítséged ![]()
http://www.eyezon.com/
Itt kell regisztrálni első lépésben. Bejelentkezés után van egy "Add new device" menüpont. Itt kell kiválasztani a megfelelő modult és megadni a MAC címét. Ha sikerült akkor EyezON app-al a regisztrált bejeletkezéssel mobil-on is tudod kezelni. Riasztásról vagy akár élesítésről vagy kikapcsolásról is kapsz üzenetet + hangjelzést is telefonra. A fenti web oldalon eltudod nevezni a zónákat, megnézni melyik mikor volt aktív, stb. Emlékeim szerint a zónák száma akkor bővül, ha valamilyen esemény történik rajta, mert nem ismeri fel magától mennyi zónát támogat a központ.
Köszönöm a segítséget. Most már minden működik
![]() Vásárláskor én Connect2Go gyártmányú kommunikátort kaptam. Így a http://www.connect2go.com/ oldalon regisztráltam, csak azon az oldalon sehol sem találtam mobil applikációt. Később rátaláltam a GooglePlay áruházban. Nem tudom mi lehet a különbség az EyezON és a Connect2Go közöt? Honlapjuk teljesen egyforma, ugyan az a címük is, csak telefonszámuk más.
Sziasztok!
DSC riasztóhoz vásároltam egy ENVISA LINK4 hálózati modult.Telepítettem, már csak az utolsó lépés maradt, áramtalanítani a rendszert és bekötni a négy vezetéket. Igenám, de mikor lehúztam az akksit és kikötöttem a transzformátort, a riasztó még mindíg áram alatt volt. A rendszer 36 zónával rendezlkezik, úhogy van egy pár bővítőmodulom a ház több részén. (az a gyanúm, hogy ezek külön vannak táplálva. Amikor kikötöm az egyik aux vagy a RED ill. BLACK kábelt, elkezd riasztani és hívogat a távfelügyelet. ![]() Hogyan tudom úgy áramtalanítani a rendszert, hogy biztonságosan be tudjam kötni a négy kábelt? Köszönöm előre is a segítséget.
Az szép. Valamilyen "nagy tudású" a buszvonal pozitív ágát is szépen elvitte úgy, hogy onnan táplál vissza a rendszerre. A táppal rendelkező bővítők pozitív ágát tilos összekötni, mert a fenn vázolt eset fog történni, rosszabb esetben a panel elektronika is sérülhet.
Mekkora baj lesz abból szerinted, ha egyesével rákötöm a buszra a 4 vezetéket, így hogy még kap feszültséget valahonnan? (+ -t utoljára) Azon kívül, hogy visítani fog minden, ez járható út? Vagy mindenképp keressem meg a plusz forrást és azt iktassam ki előbb?
Szia, rákötheted, nem lesz vele gond, de ez a rendszer így elég tákolmány sajnos.
Ha az egyik bővítőmodul, kimúik, netán nagyobb feszültséget ad ki, szépen lezúzza a központot. Mielőbb kideríteném honnan jön a plusz táp. szerk.: Teleofnálj be a távfelügyeletre, hogy szerelés alatt áll a rendszer, akkor nem hívkálnak. Illetve nem kell kikötni a tápot, kösd be a BUS-ból előbb a sárgát(órajel), aztán a zöldet(adat), majd a GND-t és avégül a pirosat. Nálam meg készül a keybus interface ![]() Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2018
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni hogyan tudom a Gmax gsm modult bekötni PC1616 központba. Előre is köszönöm
![]()
A cél az lenne, hogy riasztáskor sms-t küldjön meg talán ha áramkimaradás van persze ha tudja
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2018
Szia!
Be tudsz lépni a DSC-be telepítőként? Ha igen, akkor az egyik PGM-et beállítod rendszer riasztásra. A másik PGM-et pedig AC hibára. Majd a PGM-eket bekötöd a GMAX IN1 és IN2 pontjára. Fontos a közös táptest a riasztóval. Ha nincs telepítői hozzáférésed, abban az esetben teszel egy relét a BELL kimenetre (megdiódázva) és azzal indítod a GSM-et. Így csak a riasztásról kapsz értesítést.
Akkor hajrá!
Hú ha, esetleg a programozásban is kaphatnék egy kis segítséget, mert most aztán jön az sms ha kell ha nem
![]()
Sziasztok!
Van egy kereken 4 éves DSC PC1616EH riasztókészülékem. Az utóbbi pár napban amikor nem voltunk itthon este 7 és 9 közötti időszakban 3x is beriasztott, ezt 3 nap is megismételte, majd a családom egyik tagja kikapcsolta, mert a szomszédokat már zavarta. Hol lehet a probléma? 2x néztük meg, akkor ugyanaz a kör riasztott. Az érzékelő romolhatott el, vagy az akkumulátor adja meg magát. Aksi is okozhat téves riasztást? A házban van pár büdös bogár, ami még a zárt ablakon is képes bejönni, esetleg ők is okozhatják a téves riasztást? Várom a megoldásokat. Köszi
Szia, akku csak akkor okoz ilyet, ha közben áramszünet is van és lerántja az AUX tápot.
Az újabb akkuk már 3-4-5 évente legyengülnek annyira, hogy érdemes cserélni őket(ellenben a régiekkel amik 8-10évet mentek...) de ez most mellékes. Ha kétszer is ugyan az a zóna riasztott be akkor valószínűleg inkább az érzékelővel lesz a gond. Érdemes lehet levenni a kupakját és kicsit fentebb tekerni az érzékenységét. Illetve érzékelő típusonként eltérő dolgokat lehet benne még kipróbálni. A büdösbogár nem éri el az ingerküszöböt hacsak nem notorikusan veri hozzá magát.
009-es szekcióba írd be ezeket:
0910 PGM1-et relével kösd az IN1 és COM közé, a PGM2-t meg relével az IN2 és COM közé. Így hibára és riasztásra is tudsz külön SMSt küldetni vele. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2018
Szia,
az érzékenységet fentebb tekertük, most 2 napja nem riasztott be, úgy látszik akkor ez volt a probléma.
Üdvözlet! Segítséget szeretnék kérni pc1616 kommunikátorával kapcsolatban. Csak Contact id (03) formátumban hajlandó tárcsázni a beállitott telefonszamot. Korábban Residental módra volt állítva és úgy működött, de akkor még másik routerről kapta a tel. vonalat. Költözés volt és most is Digi van, de most egy Zte router és ezzel már sem residential, sem privatline módban nem tárcsáz.
A lényeg hogy most működik contact id-vel de viszont beragad a hibajelzes riasztás után (a 4-es led világít) és nem tudom eltűntetni. Talalkozott már valaki hasonló problémával?
Egy DSC CP 10-es riasztónk van itthon.
Fűtést szereltek be úgyhogy a szaki levette, és felcímkézte mi hol volt. Igen csak rosszul Nem reagál a kulcsra a riasztó csak a(z) alarm és a power on világít bármit csinálok. A központnál lehet a probléma mert a többi dolog nem lett leszerelve/piszkálva. Valaki tudna segíteni?
Sziasztok!
DSC 585h riasztóm van, világít a "Rendszer" lámpa, benyomom *2-est és a sárga villog és az 1 zóna villágít. Ha kikapcsolom a 220-as tápot azonnal riaszt. Belső akksira tippellek. Megmértem a feszt. 12.8V, de ez, lehet, h nincs terhelés azért annyi. Cseréljem akkor is ki belső akksit? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia, kapcsold ki azt az opciót, hogy hibára áll ha nincs visszajelzés.. és vedd le a próbálkozások számát 3-ra vagy 2-re. nekem is digi van és így hibátlanul működik, nyugtázni is lehet(szintén 1616)
Nyomsz egy új riasztást, nyugtázod eltűnik a hiba, ha nem táp le, akku le. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
csillag 2 egyesen belül van még opcio. ha megnyomod az egyest.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |