Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Kresz témában, jogi megfogalmazás vs. józan ész: Bővebben: Link
Alapjában tl;dr de a végén leírja magyarul egy érthető mondatban, hogy a sok marhaság helyett minek kellene lenni ebben a jogszabályban... A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2018
A képen szereplő technológia is menetes, csak a csőhöz csatlakozik roppantóidommal. A tömítés itt tömítő felölet és gumi.
Nem ugyanarról beszéltek. A press-es (roppantós) technológia is csak a cső kötése, de a falikorong az ott is menetes, különben hogyan hajtanád bele a sarokszelepet, excentert akármit. Na ezen menetek tömítéséről folyt a vita.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2018
Teljesen jó, én használtam levegőhöz, vízhez, olajhoz eddig. Mivel a kóc tömít meg dagad is elsőre jónak tűnik de nalam nem jött be. Legutolára alacsonynyomású olajhoz tettem teflonszalagot. Tökéletes. Mint az "oda nemvaló" pneu gyorscsatlakozó is-alacsony nyomás 6-7 bar max. Próbáltam roppantógyűrűssel, rossz. Van ahol csak az fért el. Amúgy van öntömítő menet is! Nem is értem miért nem használják széleskörben. 50-70 bar van rábízva .
Új ablakot kellene csinálnom de a kapcsolás technika elég kezdetleges. A korongot magasságba tolni aztán jobbra balra húzni. Valami hatékonyabb módszer kellene.
Minden közeghez a megfelelő tömítő anyag kell!
Ivóvízhez, fűtéshez a kender plusz tömítő zsír árban, minőségben, verhetetlen. Mondhatnám örök élet + egy nap. A benzolt tartalmazó közegekhez a kender nem jó, oda teflon szalag, zsinór vagy spéci tömítő paszta kell. Gázhoz sűrített levegőhöz sem ajánlott a kender.
Sziasztok!
Ilyen fajta redőnytekerőm van! Szerintetek milyen motort tudnék használni a redőnymozgatáshoz! Nem ragaszkodom a léptető motorhoz (vagy enkodereshez) Alul felül úgyis végálláskapcsolót kap
A tyúkok védelmére hálózatis riasztót kellene szerelni de nem tudom milyen legyen. Az ajtó mögé szerelném hogy nyitásra érzékelje a mozgást de itt megállt a tudomány. Milyen készletet javasoltok és hol keressem?
Milyen az a "hálózatis riasztó"?
Egyébként nyitásérzékelőnek valamilyen Reed relés cucc használható, ebay-en olcsón megkapod: Bővebben: Link Aztán ezt olyan berendezésre teszed rá, amilyenre csak akarod. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2018
És mire riasszon? Mozgásra? ajtó nyitásra? Mit riasszon? szirénát vagy csipogjon vagy ultrahangos menyétriasztót indítson??
Ez jelen pillanatban olyan mint amiket én szoktam irni.. Egy nagyon sokismeretlenes egyenlet
Teszel az ajtó mögé egy (230 V-os) mikrókapcsolót, beállítod egy darab lemezzel a nyitási szöget, és akármit (fény, hang, cséphadaró) működtetsz rajta keresztül.
Nyitásra és nem baj ha csak én hallom a házba. Utána az illetőt likvidálom.
Ezt azért gondold végig, annyit kapnál érte mint egy rendes emberért...
Nálam a redőnyt egy kiselejtezett akkus fúró motorja hajtja áttételestől. Bár az nem ilyen fajta redőny, hanem húzós volt és a "főtengelyt" hajtja közvetlenül.
Szia! Létezik gurtnimotor is és csőmotor is. A csőmotorokat szabvány méretre gyártják, hogy beépíthető legyen utólag is a tengely helyére. Léptetőmotor barokkos túlzás lenne egy redőnyhöz. Például itt is találsz párat. Ha jó vezérlést keresel - keress privátban. Ha meg akarod építeni, kösd fel a gatyát! Van vele bíbelődés. Nem árt pár fédert is beszerezni, illetve nem írtad a redőnyléceid anyagát. Mert ha műanyag akkor a motor felejtős. Széttépi a redőnyszálakat.
5 ilyen redőny van a lakásba, úgyhogy valami reprodukálhatót keresek, de öltetnek jó.
befogom a hajtókart a fúróba és igy tudni fogom saccra hogy mi az ami még meghajtja!
Nem vagy 100-as... Mint a csöves erősítő "építésnél". Ha nagyon likvidálni akarsz, irány pélául az USA-ba... Itthon az ilyet úgy díjazzák, hogy rád rohad a műanyag lakat. A sittről meg nem tudsz ide sem írni addig.
Mindig csak a rosszra gondoltok. És ha róka vadássza a csirkéket? Vagy más állat?
Akkor meg természetkárosításért, vagy állatkínzásért zárják be.
Átszöknek a csirkék a kakashoz? Jó tipp!
Ott, a világ végén, ahol Jani lakik, nem derülnek ki ezek a dolgok Ha csak le nem írja nekünk.
Ilyen helyeken egy mérges kutya kell a házhoz. Az megoldaná, csak ne kegyen jóllakva.
Egy fenét, az usákban büntetik úgy, ott gyilkosságért simán kap 20-30 évet, ha épp életfogytot vagy halálbüntetést nem. Itthon hosszas nyűglődés, 6-8-10 év után majd elítélik valami 10-15 évre, amiből kb. 6-8-10 évet már leült előzetesben vagy háziőrizetbena, aztán bent jó magaviselettel majd lehet kérni a böntetést harmadolának-negyedének elengedését.
A műanyag lakathoz azért sokkal több kell, mint hogy a tulajdonodat védve megölsz egy bűnözőt. Az olaszliszkai gyilkosok közül is csak 3-an kaptak Tchibo-t (ami kb. 30 év), 3 megúszta 15-15-17 évekkel.
Jó a félős kutya is, a miénk már akkor jelez, ha idegen áll meg a kapu előtt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |