Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Az egy hibás, vagy hibásan beültetett tranzisztor. A B-E átmeneten diódának megfelelő feszültség eshet 0,6-0,7 V.
Gondolom a kimeneten sincs 0 V, ez esetben végig kéne mérned hol van még eltérés a rajzon szereplő feszültségektől.
Cimbi le a kalappal a profi az profi! Eltekertem a láb kiosztást a helyettesítő tranzisztoroknál. Bázis emitter fordítva.. Beadtam színuszjelet, szépen jön ki teljesen kivezéreltem még be nem verte a fejét.
Jónak tűnik, jelezték a VU méterek is. Köszönöm a segítséget.
Lehet, hogy megharagszol rám, a Te dolgod.
Valahol jeleztem már, hogy az ilyen esetekben, új építésben, a leggyorsabb javítást szemmel lehet végezni. Azaz, veszi az ember a fáradságot, és megnézi mit csinált a rajzhoz képest. Jó zenehallgatást!
Miért haragudnék?
Kérdezni valakitől valamit,amiben nem vagy biztos vagy nem érted,az sosem baj. Így lehet tanulni. Reloop fórumtársunk ismét rá vezetett a hiba forrására,újabb bezsebelt siker. Ez illően meg köszönve és kész. Akinek tudok segítek,amit meg nem értek abban kérdezek és ennyi. Meglesz a zenehallgatás.
Különbség van a beépített, és a kábeles összeköttetés használat között. Ha egybeépíted akkor nem, ha kábelekkel kötöd össze akkor kell illesztő erősítő. Az eredeti hozzászólásodban a kábeles verzió szerepelt, arra írtam, amit írtam.
A csatolt képeden szereplő panelen két teljesítmény eszköz látható. Nem tartom valószínűnek, hogy egy ilyen kisfogyasztású eszköznek két igencsak nayteljesítményű stabilizátorra lenne szüksége, de az áramkört magát nem ismerem.
Szia! Az nem szűrő, hanem áram/feszültség átalakító. Ha a fogadó oldalon lenne az R4, R5, R6, R7, C5, C6 tag, akkor szerintem a távoli összeköttetés is zavarmentes.
Köszönöm a válaszokat.
Elég nagy árammal tölt a trafó, így ha átvezet a kondenzátor felforrhat benne az elektrolit. Legközelebb formázd őket. Igaz hogy csak a régi elkóknál ajánlják, de ha ezek a maiak hamar megöregszenek, az idő is gyorsabban telik számukra.
Különösen az olcsó kínai. A napokban javítottam basszuserősítőt. Egyik féltáp elkója elvesztette a kapacitását egyik napról a másikra. A kondenzátort szétszedve feltűnt, hogy a feltekert fegyverzetek lötyögősen voltak a serlegban. Ennek következtében a hozzávezető szalagok folyamatosan hajolgattak. Mobil erősítőről lévén szó, ez a mozgatás minden napos volt. A hajlításnál az oxidréteg folyamatosan sérül, alatta meg újra kialakul az elektrolízis következtében, ami miatt úgy elvékonyodott a szalag, hogy az egyik bekapcsolásnál egyszerűen elolvadt. Ebből arra következtettem, hogy ha lóg a serlegben a fegyverzet, az előbb-utóbb a kondenzátor halálához vezet. Láttam olyan elkót, aminek gyárilag behorpasztották a serlegét, hogy ne mozogjon benne a feltekert lényegi rész. Ha a szállítás, dobálás során az oxidréteg megsérül, az nem tud szigetelni amíg újra ki nem alakul rajta az oxid, ezért az elektrolit bomlása következtében a fejlődő gáz szétnyomja a serleget. Tehát az új kondit is kössük a névleges tápfeszre egy ellenálláson keresztül. Ha a szivárgó áram már elég kicsi, akkor jöhet a beépítés. A formázás részleteiről található a hálón információ.
Szia!
Nos kutakodtam a pdf-ben kicsit, és szeretném megkérdezni, hogy ha az erősítő panel megkapja a tápforrásokat a bekeretezett részben lévő csatlakozókra elég-e rákötni a szükséges bal jobb gnd csatlakozásokra a hangforrást vagy valami kell még hogy az erősítő bekapcsoljon?Nem igazán szeretném elrontani. A saját tápegységéről használnám ami már megvan tervezve jól azt ne rontsam már el . Előre is köszönöm!
Küld át a rajzát mailben!
Szia!
Kész lett a Mitsubishi. Nyugalmi áramot 30 mA-ra állítottam,stabil nem mászkál. Kimeneteken alig mérhető pár mV. Ma meg lett hajtva,szépen üzemel. Lassan sorba kerül a Crown 1400 as végem,amit egy évvel ezelőtt csontoztunk ki ha emlékszel. Visszaolvastam hogy képben legyek és mire akadtam:Bővebben: Link Üdv Laci.
Sziasztok.Nemrég vásároltam egy Sheerwood 4508 rw erősitőt.8 és 16 ohm van megadva rajta.Ehez ajánlottak egy Koda rock hangfalat 4 ohmost.Azt mondta az eladó hogy semmi baja nem lesz.Egyszer nagyobb 85 százalékos terhelésnél kikapcsolt.Reklamáljak vagy igaza volt?
Előre is köszönöm a segitséget.
Szia! Ha a gyártó azt írja a használati útmutatóban, hogy ne köss rá 8 ohm-nál kisebb impedanciájú hangsugárzót, az feltétlen megszívlelném. A táp, a félvezetők és a kapcsolás nincs összhangban a 4 ohm-os terheléssel. A betervezett kimenő teljesítmény dupláját próbálja kivenni ez a terhelés az erősítőből. Kis hangerőn, mint tapasztaltad, elmegy, de nem a hosszú élet titka.
Ha vennék hozzá még kettő ilyen hangfalat.Akkor jó lenne?
Szép szett,csak nem passzol. Cseréltesd ki 8 ohmosra a hangszórókat.
Az eladó bizonygatja hogy jó.Nem értek hozzá.Mit lehet ilyenkor csinálni.Plusz 2 ilyen hangfal vétele nem segitene?
Legrosszabb az egészben, hogy szettben árulja a forgalmazó.
Ha sorba kötsz 2db hangfalat akkor lesz 8ohm-os,ehhez kell 4db és 2-2 sorba kötve.
Épp azt néztem én is. Finoman szólva sem érthet hozzá csak menjen a bolt..
Akkor ez megoldás lehet?Jobb mint a feljelengetés.
Fogyasztói társadalom,villanykörte elmélet,egy darabig müködik aztán venni kell másikat.
Ha veszel még egy pár ládát és sorba kötöd, annak hamarabb látod hasznát mint a reklamáció végét.
Lehet épp itt van a turpisság! A vásárló reklamál,erre hát akkor tessék venni + 2 hangfalat és lesz 8 ohmos szetted.
Megtekintve a kínálat többi darabját, a kereskedő láthatóan tisztában van az impedanciák egyeztetésével. Viszont itt, a műszaki jellemzőknél elfogott a bizonytalanság, hogy mennyire komoly az az egész.
Ezt komolyan gondoltad, vagy viccelsz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |