Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Hátha viszontlátjuk még itt.
Ez volt a rádió változat ha jól láttam, viszont zeneszekrényként semmi infót nem találtam, így méreteket sem. https://www.radiomuseum.org/r/telefunken_1t76v_1_t_76_v.html
Szerintem egy nagy blöff volt az egész hirdetés,valaki egy nagyot akart szórakozni,senki sem lehet olyan őrült,hogy egyszerűen kidobjon manapság egy ilyen értékes múzeális zeneszekrényt
Miből gondolod?
Nem hallottál még olyanról, hogy valaki adni szeretne, önzetlenül?
De de sajnos van ilyen.
tudod amit szoktak mondani. Lehet hogy ez másnak szemét, de valakinek még érték. Történt nálam a családban már jó néhány halál eset. Történetesen keresztapukám. Namost Ha nem lépek közbe, akkor unokatesóm aki keresztfater lánya, szemrebbenés nélkül dobott volna ki a szemétbe körfűrészt, fúrógépet szalag csiszolót hegesztő trafót gérvágót. ... Mondván a papa minden szart összeszedett és csak a helyet foglalja. És mindennek a tetejére ezek szinte vadonatújak voltak. Látod neki szemét nekem érték volt. De ha nem szól nekem kereszt anyum hogy Viki lánya mire készül, akkor a kukába lettek volna bedobálva.
De amit ott látok az egy 100000 forintos szemét,legalább is anyi a vaterán,lássuk ki ad nekem ajándékba 100 ezer forintot.
Az egyik hirdetési oldalon van most egy Orion 177AG 90000 forintért, jó állapotú, működőnek hirdetik, viszont a képek alapján az egyik cső hiányzik belőle. ...De mindegy is, csak álom. Sajnos egyre több készülék ami még megfizethető maradt borzalmas állapotban van. Az a zeneszekrény egy főnyeremény volt.
A Tertám, a 239a és az AR303 is majdnem konténerben végezte, vert a víz amikor megtudtam, cserébe azért vittem egy üveg jóféle bort.
Hiába puffogsz, a vaterán és hasonló oldalakon vannak elképesztő árak. Ha a felajánlónak nincs kedve tovább kerülgetni az adott holmit, akkor nem várja meg, hogy rárohadjon, míg arra vár, hogy jöjjön egy palimadár, ki kifizeti neki az irreálisan magas árat érte.
Ahelyett, hogy kidobná, mert csak a port fogja, vagy várná, hogy valaki majd valamikor esetleg talán hajlandó adni érte pénzt is neki, inkább felajánlotta, hogy vigye aki akarja. Egy ekkora doboz nem kis helyet foglal, neki már útban van. Olyan nehéz ezt megérteni?
Elektroncsövet kaptam én is a kukában egy karton dobozzal. A legtöbb jó volt.
Valaki,aki a leggyorsabb volt,kihúzta szerinted a hatos lottót
Ha nem is a hatost, de szerencsés volt, talán még olvasunk majd róla hogy mi lett a zeneszekrénnyel. Sajnos a neten azóta sem találtam róla semmit. Lehet hogy egyedi darab?
Ha ritkán is, de előfordulhat ilyesmi... Velem is volt már (igaz nem pont ennek a topicnak a keretein belül), hogy úgy érteztem megütöttem a főnyereményt csupán mert én voltam a leggyorsabb. Nem mondom én is néztem, hogy miről maradtam le ez esetben, de ez ilyen, másnak is lehet szerencséje.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2019
A fórumszabályzat kifejezetten tiltja az elmúlt pár hozzászólásban űzött tevékenységet (lásd. 7/5 és 7/13) így a hozzászólások eltávolításra kerültek.
Ne irigykedj. Ha megnézed én vettem legelőször észre és mégsem hoztam el valaki olyan elől, aki felújítaná.
Minden lehetséges. Nekem pl. így van ML zeneszekrényem. 6 számjegyű ára volt a Vaterán, ajánlattételi lehetőséggel. Gondoltam egy próbát megér, ajánlottam egy 5 jegyű összeget a tartomány közepe táján. Elfogadta, azzal a kitétellel, hogy 3 napom van elvinni. Kényszerhelyzetben volt, ki kellett ürítse a helyet, ahol tárolta.
Több olyan rádióm is van, amit irreálisan olcsón (sőt ingyen) árultak. Szerencsém volt, mert én voltam az első, az eladó pedig tisztességes, mert hiába hívták többen, hogy el ne adja ennyiért, meg adnak érte sokkal többet, nem állt el az üzlettől.
Üdv mindenkinek!
Szereztem egy "Daxli"rádiót,de van egy olyan problémám,hogy minden cső felfűt,de a rádió meg sem mukkan. Személy szerint a kimenőtrafóra gyanakszom,de ez nem biztos mert annyira nem vagyok otthon ebben... Tudna nekem valaki segíteni? Előre is köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
Szia! Próbáld meg a hálózati trafóját minden terhelés nélkül elindítani. (vedd ki az öszes csövet). Majd mérj nyugalmi primer áramot meg szekunder feszültségeket a trafón. Ha minden rendben van akkor valószínű hogy csak a vasmagja zörög a hálózati trafónak és nem pedig túlterhelés miatt szól.
Hibakeresés: Lassan kezdjed a felélesztést. Fokozatonként. Tedd be az egyencsövet, és mérj feszkókat a szűrőkondikon. Ne bízz azokban a kondikban. 1960 körüli gyártás. Vagyis csere érett. Sok szerencsét és óvintosan 200 volt már bitang nagyot tud rúgni ha belenyúlsz! A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2019
Elsőre magát a hangszórót nézd meg, ennek fajtának a típushibája a kivezetés szakadás.
Kedves hobbyjani! Nem blöff vagy átverés. Én nem tudtam foglalkozni vele, itt pedig esély volt arra hogy egy hozzáértő kezei közé kerüljön, míg a vaterán erre jóval kevesebb. Bízom benne hogy aki elvitte, felújítja és az eredményt itt ezen a fórumon megosztja a hozzá hasonló "őrültekkel", akik ezekben az "ócska" rádiókban és egyéb készülékekben még látják azt a lelket,egyéniséget, szépséget ami az újakban már nincs. Kívánok mindenkinek sikeres felújítást, értékmentést
A legnagyobb tragikomédia az lenne ebből ,ha a szerencsés hatos lottó nyereményes tulajdonosa ennek a készüléknek majd felteszi a Vaterára 100 ezer forintért.
Üdv mindenkinek. Új év, új feladatok. Egy jó barátom, valaha lelkes amatőr volt, kért rá, hogy segítsek rendbe hozni ezt az Orion 322-est. Már Ő is úgy kapta, hogy valaki rendesen összebarmolta, erre még rátett két lapáttal, aztán mielőtt eldobnák, hát nézzem át én is hát ha lehet kezdeni vele valamit. Addig már jutottak vele, hogy szépen letisztították.
Ez a készülék (család) volt az első hazai nyomtatott áramkörös masina, emlékszem az ötvenes évek közepén, amikor megjelent, még tanulóként hallottam, amint az öreg szakik azon filóztak, hogy nemsokára nem lesz munkánk, mert már nyomtatják a rádiókat. Hát a következő évtizedek nem ezt bizonyították! A "dizájn" is új volt, bár akkor ipari formatervezésnek hívták. Akkortájt volt Brüsszelben a világkiállítás, (1958) amin az Orion ezzel a készülékkel (is) jelen volt, és nagydíjat is kaptak érte. Ha a zsűri akkor előre látta volna, hogy ezzel a megoldással még mennyi baj lesz, biztos nem adta volna oda a díjat. A legnagyobb probléma volt vele a hull. váltó kialakítása, a csuszkára szerelt, és folyton letörő tekercsek valamint a mechanikus vetemedés, meg kopás miatt fennálló állandó kihagyás, amit szinte lehetetlen volt rendesen helyrehozni. Ennek a készüléknek is ez volt az alap hibája, amit a csuszkák érintkezőinek hajlítgatásával, meg az érintkezők cinezésével, ónozásával próbáltak helyrehozni, persze még nagyobb bajt okozva, mint az eredeti volt. Kivettem a csuszkákat és mindegyiket külön próbáltam rendbe rakni, vissza alakítani az eredeti állapotára. A legnagyobb probléma a panelen levő érintkezőkről a forrasztó ón maradéktalan eltávolítása volt. Ezen kívül mind a két KF-be beletörték a vasmagokat, azokat is ki kellett bányászni és pótolni. De csak az AM részig jutottam, az URH marad, úgy sem lehet áthangolni. Már szól, de még rá fog menni jó pár óra a teljes hangolásra, meg ki kell venni és megjavítani a pot métert. Meg kicsit búg is, majd az elkóknál is körül kell nézni. A többi a képeken A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
Egy ilyen készülékem van telepes, mindmáig szépen működik!
Üdv!
Szervusz Janó bácsi ! Én Zolika60 -tól kaptam egy szépet. Tudom Te nem szereted ezeket . Nekem tetszenek , valószínű mert velük kezdtem. Üdv : Öreg T.
Akkor még távolról sem volt ilyen szép.
Üdv!
Szokták mondani " a víz meg a szappan ,csodákra képes ". De egybe volt. Köszönöm.
Drága Janó bátyánk!
Netán lehetséges, hogy azt a brüsszeli nagydíjat az AR 306 nyerte? Üdv: gkari
Igazad van, rosszul emlékeztem. Bocs.
Sziasztok!
A kezeim közé került az egyik fórumtárs jóvoltából egy telefunken rádiós lemezjátszós giga doboz. Majd berosáltam mire becipeltem. 30 méteren kétszer pihentem meg vele. Sebaj. Az elektronikai részben kérek segítséget mivel ezekhez tök hülye vagyok és sosem csináltam ilyet. Honnan is kellene elkezdeni? A fával nincs gondom azt simán javítom pácolom vagy lakkozom amit kell. Egyáltalán hol lehetne ennek utána nézni mert nem akarom elbarmolni. Szkópom nincs sajnos. Tehát korlátozottak a lehetőségeim. Esetleg ha lehet ilyet kérni valaki megfogja a kezem és végig vezetne? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |