Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Írj priviben élő emil címet , átküldőm.
Nem birok találni egy olyan oldalt ahol deck-hez fejet lehet kapni.
Segitenétek,hol érdemes venni? Ezenkivül ha egy deckben fejet akarok cserélni milyet ajánlanátok? Egy JVC KD-V11,valamint egy Luxmann K-113-ba kellene a fej.
Szia!
Itt még lehet kapni jó pár fajtát. A gyárit jó eséllyel elengedheted, marad az ellenállásban viszonylag közel álló típus választása, majd újrahangolás. A JVC-hez biztos találsz a gyári minőségét elérő típust, a Luxman már lehet, hogy egyedibb, és nem fogsz ugyanannyira jól szóló darabot találni..
Köszi,király az oldal!Azt honnan tudom milyen kell bele ha a feliratok alapján nem tudom azonositani?Ki kell vennem a fejet,ohm-mérövel megmérni és keresni egy ugyanolyat aminek az ellenállása megegyezik,vagy minimális különbség van igaz?
Eredetit, nem valószínű, hogy itthon betudsz szerezni, de a Tomi94 által ajánlott oldalon lévők közül,lesz helyettesítő tipust, de mindenképpen előtte mérd meg, egyeztessél a tulajjal.
Szóba jöhet még donor készülék, de elég ritka típusok.
Köszönöm mindenkinek a segitséget
Megint muszáj kérdeznem:Scharp deck(tipusa a fotón)Egy torony része volt,egy a fotón látható tuchellel volt összakapcsolva a rádióval,onnan kapja a tápfeszt is,nincs külön tápkábel. Mielött szétszedem és kitalálom mi hova megy,gondoltam hátha valaki már találkozott itt ezzel a szerkentyüvel. Szerintem 12V-ról megy,nem hiszem hogy a 220v-ot vezetgették ezen a tuchelen. Köszönöm az ötleteket.
inkább belsejét kellene lefotózni,ha nincsen benne trafó akkor 12 es
Üdv!
Köszönöm a válaszod. Akkor elkezdek én is az oszci környékén nézelődni.. lehet hogy máshol is cserések már az elkók, több, hisz mint 30 éves a gép. Kiméregetem előtte az oszcit, és utána, és jelzem, mi lett a végeredmény.
A napokban szétszedem megnézem,gondoltam megúszom,hátha tudja valaki a lábkiosztást
Persze úgysem birom megállni,hogy ne nézzek bele. Majd teszek fel róla képet. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2019
Motoron találsz típus címkét, az sokat segít, de valószínűleg 12 v.
Nagyon köszönöm az infókat mindenkinek,holnap délután belenézek,majd jelzem az eredményt.
A csatlakozó belül egy 3 szálas,meg egy másik hangfrekisrészre választódik szét.(szerintem)
A 3 pólusu lehet az áram,de onnan nem kapja meg a feszt.Viszont ha a minuszt a motorra forrasztom és a bekapcsoló gombra adok pluszt akkor elindul a motor,a bekapcsoló gomb is jó. A kérdésem lenne:ahogy a képen látható,szerintem a 3 pólusú csati a tápfesz csati.Miért van 3 kivezetése?1 minusz ,és 2 helyre kell + feszt adni? A motoron sajna nincs rajta a feszültség ,hogy mennyivel dolgozik,viszont a kondenzátorok 16V-osak,igy szerintem 12V-al nyugodtan lehet próbálkozni. Minden tanácsot szivesen fogadok! Megyek probálom tovább.......
na ez kissé bonyolult,mert ha az erősítőről kapót tápot ,akkor lehet hogy azon is vezérelhető volt egyes funkciók.Én azt látom hogy egy táp vagyis kék kábel,mert ez a kondi láb + jára megy a másik két föld,.De ha megnézed a lapon hogy diódahidak vannak a felső festésen akkor meglehet csinálni külön tápal is.Atalában minden kütyü közös földelése van.A színes kábelek ,ki és bemenő egy testtel,felvétel,és play,de a tápon szerintem kettős a földelése van,aljáról kéne kép hogy hova megy,illetve ha alul egybe forrasztatták ott akkor föld.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Kiindulásnak talan jo lesz. Nem teljesen ugyanaz.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Köszi papacica,Mustang74.Minden funkció vezérelhetö a magnóról.Megy a motor,a behúzómágnes nem megy,nem húzza be a mechanikát,most azt vizsgálom.
Nézd meg, hová mennek ezek a drótok tovább (a bekapcsoló gombon túl). Nekem a leírás alapján az a gyanúm, hogy van az alaplapon diódahíd, akkor pedig az a valószínűbb, hogy középmegcsapolásos trafóval működik. Vagyis a földhöz képest +/- tápot is előállít.
Akkor a Sharp tovább:hiányzott egy ékszij,ami miatt nem húzott be a mechanika.
Rendbetettem,minden funkciója megy a mechanikának.12V-al próbálom,mivel pár kondenzátoron látható,hogy 16V-osak.Még a felvételt állitó mechanikát kell visszaakasztanom,utána ki tudom próbálni.Tomi94 kösz az ötletet,a táppal kapcsolatban! A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Sharp tovább:minden a helyén,a Power gomb benyomása után a kijelzö a fotó látható állapotot mutatja.
Ha elinditom,a ledek elsötétülnek.Sajnos nem jelzik a lejátszást sem,sem a felvételt,a mikrofon bemenetröl sincs kimenö jel.Tomi 94-ötletét fogom még kipróbálni egy +,- táppal,csak szereznem kell,sajna nincs kéznél.Mivel az áramcsatlakozója 3 pólusú,lehet,hogy Neked lesz igazad. A mechanika frankón teszi a dolgát.A felvétel- lejátszás kapcsoló huzogatására sem reagál a panelon. Sajna az alján a panelt nem tudom lefotózni,szét kéne boritani az egészet. Ha van ötletetek a +,- tápon kivül,ne tartsátok magatokban (Bocs a képért,a gépemen jól van,ide ha felteszem elforditja,akár mit csinálok:jump A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2019
Tápfeszültség nem esik le a terhelés hatására?
Kivezérlésjelzőn látható hibát a felvételiátkapcsoló is okozhatja, tisztítsd meg. Idézet: „Tomi 94-ötletét fogom még kipróbálni egy +,- táppal,csak szereznem kell,sajna nincs kéznél” Ezt könnyen kiderítheted, ha találsz elkot ami + kivezetése GND-re kötött, akkor negatív tápfeszültséget is igényelhet.
A felvételátkapcsolót megtisztitottam,jó helyen is áll,ha kézzel ide oda mozgatom akkor sem reagál.A kondit megnézem ahogy javasoltad,meg a tápesést,köszi.
Sziasztok. Onkyo TA2760 deckemmel merült fel probléma. Ez egy 3fejes 3 motoros készülék. A probléma az hogy váratlanul egy lejátszás végén a mechanika nem kapcsolt ki, nem tért vissza kezdő állapotba. Bekapcsoláskor a play gomb zölden kezd el villogni. Azt szeretném kérdezni hogy mi okozhatja a hibát.
Át kell nézni a mechanizmust, ott minden látható mi miért mozog, nem mozog.
Szia!
Ez egy nagyon jó dual capstanos gép. Szerintem mindenképpen érdemes lenne a mechanikát kiszerelni, tisztítani újrakenni, valamint az ékszíjat cserélni. Találsz hozzá szervizkönyvet, látni fogod , hogyan oldották meg a végállás kapcsolót,szerintem [b]optoelektronikus[/b]. Szerencséd van, alkatrészcsere nélkül is megjavul.
Szia!
Sajnos nem lesz egyszerű a megoldás, ez gyakorlatilag típushiba ezeknél a mechanikáknál. Van egy hosszú, vékony motor, ami szervóként mozgatja a mechanikus elemeket csigahajtáson keresztül - na ez szokott beégni, elgyengülni. Sok kézügyességgel és türelemmel szét lehet szedni és letakarítani, felpolírozni a kommutátort, aztán reménykedni, hogy megoldódik a gond ettől. Esetleg itt lehet körülnézni helyettesítő iránt (a mechanikus kialakítás a lényeg), de úgy emlékszem, már elfogyott ez a fajta. A mechanika emlékeim szerint visszatér alapállásba a motor leszerelésekor, ezt mindenképp ajánlott lenne meglépni mihamarabb, különben búcsút mondhatsz a görgőidnek is a hosszú egy irányba ható nyomástól. Vagy egyéb módon ki kéne szedni őket a javításig.
Köszönöm válaszát. Többszöri probálkozás után sikerült a kazettát kivenem, de a deck most se működik(most már nem indul el). Arra jutottam én is hogy ezzel a motorral lehet probléma mert elinditáskor probálja mozgatni a gép (a mechanika elmozdul 1-2mm) de aztán ennyi és elkezd villogni a play gomb zölden. Úgyhogy megprobálom szét szedni a tanácsa szerint. Remélem sikerül mert nagyon szeretem ezt a decket. Köszi mindenkinek a tanácsokat.
Üdv. Azt hiszem itt a hibás alkatrész, gondolom nem lehet pótolni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |