Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Megvettem.
Működik! !! Ezer köszönet a segítségért! ![]()
Köszi Mindenkinek a segitséget!
Szétkaptam panelok kihajtva,feszültségek vannak a panelokon,tehát kap tápot. Megnézem a panelon emlitett biztositékot,szerintem ebben nincs ilyen. Kapcsolók,csatornaváltó,potik nem kontaktosak,befújtam öket.A forrasztásokat is átnéztem,elvileg ott sincs gond,azért megpróbálom átforrasztgatom öket.Az alkatrészeket átmozgattam,de semmi reakció.Valamelyik alkatrész lesz rossz,de mivel nem vagyok tv-szerelö,nehéz ügy ![]() Szóval ha valakinek konkrét ötlete lenne mit cseréljek ki,ne tartsa magában. ![]()
VL 100-folyt:Megy a TV
![]() A bekapcsolópotméter volt rossz. Viszont:hang van,kép sajnos nincsen. A nagyfesztekercs nincs elégve. Köszönöm elöre is a segitséget!
Üdv. Van egy 17MB12-3as alaplap. Tudja valaki hogy kell a szervizmenüjébe lépni?
Szia! A videó végén mutatják. Kell hozzá egy távirányító.
Bocs de mivel nem Tv szerelö vagyok,egy gagyi kérdés:a sortranzisztor ami hátul van,és úgy néz ki mint egy végfoktranzisztor?
Ha nem,akkor légyszi ird le melyik panelon van,ha hátulnézetböl van a TV. Köszönöm nagyon,hogy segitesz,nagy öröm lenne ha elindul.
Bal lent a szürke ovális sortrafótól jobba, a narancs színű kerek kütyü, három kivezetéssel. Bővebben: Link.
Most ez egy másik TV, más probléma. A Táp 17PW20-1 és a board 17mb12-2
Már egy ideje szórakozok vele, kezd elég lenni ![]() Távirányítóval bekapcsolom, bejön a kép, madj rögtön ki is kapcsol.. Ez eddig oké lenne, de z oldalán ha a gombbal kapcsolom be, 10ből 10x bekapcsol... Mi lehet a baja? Végülis egy tákolt tv, úgy kaptam hogy nem volt benne táp, se main board. Vettem bele , akkor működött rendesen. Most hogy akarnám odaadni ismerősnek, ezt a hibát produkálja.
Ha már táp, akkor a feszültségek rendben vannak a kimeneteken?
Háttérvilágítás elindul? LCD-k újraindulását gyakran a háttérvilágítás hibája okozza.
Igen, de ahogy írtam, a tv oldalsó gombjaival ha bekapcsolom, mindig bekapcsol. Mi különbség van e között, és a távirányítós bekapcsolás között?
Egyébként próbáltam azt is hogy lehúztam a háttérvilágítást, távirányítóval kapcsoltam be, a stby LED ugyanúgy kivilágított. (tehát vissza kikapcsolt)
Ez érdekes dolog, ilyennel nem találkoztam. Nem ragad be a távirányító gombja?
Pont olyan jelenséget csinál, mintha állandóan menne a gomb.
Próbáltam azt is hogy távirányítóval gyorsan bekapcsoltam, majd gyorsan lehúztam az infra és a led visszajelző dugaszát, de akkor is ugyanezt csinálja.. * próbáltam más távirányítót, más firmwaret, eddig semmi. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2019
A táp PL803as csatlakozóján lévő 6os pin felel a táp standby állapotáért. Ha azon 0V van, akkor táp be van kapcsolva, kimeneteken megvannak a megfelelő feszültségek. Ha azon 2.5V van, akkor a táp ki van standby-be van, a visszajelző led pirosan világít.
elkötöttem ezt az egy vezetéket, és így próbáltam távirányítóval kapcsolni. Tehát azt jelenti hogy a táp nem fog lekapcsolni, mert állandóan 0V lesz azon az ágon. De a tv ugyanugy bekapcsolás után kikapcsol. (természetesen a táp még mindig adja a feszültségeket neki) Ez olyan Main board gyanus nem?
Azért is main gyanús, mert úgy lett összedolgozva egy másik táppal és lehet, hogy ezért rendelleneskedik.
Így is volt. Van egy ,,bordel,, műszer, meg egy profibb. Most épp a gagyibb volt kéz alatt. Kikapcsolva a TV 3,3V. Bekapcsolva 3,2V már ,,csak,,
Vettem a pontosabbat, kikapcsolva 3,2V, bekapcsolva már csak 3,1V. A 3,3V ágon elkók cserélve, és a hiba megszünt. Mondjuk még most se értem mi köze volt a távirányító, és a gomb bekapcsolása között. Ha egyszer kevés a feszültség, akkor kevés ígyis, úgyis, nem?
A "szőrös" 3.3V megvadítja az infravevőt, ami a proci felé közvetíti a távirányító jeleit. Az elkók cseréjével a 3.3V szűrése megjavulhatott, az infravevő os sima feszt kap.
VL 100 folyt:Megnéztem,5 perc üzemelés után nagyon enyhén langyos a tranyó.
Lenne még ötletetek?köszi.
VL 100:Rámértem a tranyóra,a két szélsö lábán 9.9V van,a középsön semmi.Talán ez segit valamit a megoldáshoz.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2019
A rajza szerint mekkora a sorvégfok tápfeszültsége?
Kis idöt kérek,mig keritek egy normális rajzot.
Köszönöm a segitségedet,az lesz a legjobb ha elviszem egy Tv szerelöhöz a cuccot.
Sziasztok!
Grundig ST 70-1002/7 a következő képhibát produkálja – két képet csatoltam róla. Érdemes még javítani vagy felejtős(képcső hiba vagy sorkimenő csere, mert ez már drága lenne nekem) és dobjam a kukába? A púpos kondenzátort, a szakadt ellenállást, a kiszáradt forrasztást megtalálom, a „bohóckarika” is tudom mit jelent, stb., mert valamikor műszerészként végeztem, csak fel kellene frissíteni az emlékezetemet. A segítséget előre is köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |