Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   810 / 1159
(#) kadarist válasza Zick hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Nézd, az ilyen domború tetejű kondikat kellene cserélni. Bővebben: Link.
(#) blasz válasza Zick hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Szia ha jól látom mindet szinte.Ne spórolj vele bent hagysz 1-2 régit az is el fog pukkanni.A képen is látszik hogy a zöme már púpos vége van.
(#) Gabó válasza Zick hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Ok, de majd csak kesobb tudom bejelolgetni.
(#) Zick hozzászólása Jan 16, 2019 /

És azt mondjátok, hogy ez lehet az oka annak hogy pár másodpercig van kép és utána elmegy a háttérfény?
(#) kadarist válasza Zick hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Ez is oka lehet ennek, de csere után kiderül.
(#) blasz válasza Zick hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Pontosan ahogy a kollega mondja,nekem 10 ből 8 monitor életre kelt kondi csere után.De figyelni az értékekre!És a polaritásra.
(#) Gabó válasza Zick hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Ami fekete Xes mehet a kukába, és mehet helyette új példány. 105 fokosat kell tenni mindenképp helyette! Az értékek ugyan azok legyenek. Ha nagyobb a fesz, nem baj.
(#) BEMcorp válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 16, 2019 / 1

Szia!

Igazából lényegtelen hogy 2GB kevesebb és elég volna rá 32bites OPrendszer, a leírásban ott van, hogy CSAK 64bitessel fog menni a VGA drivere.
(#) Gabó válasza Gabó hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Munkahelyi gépről nem ment fel a kép
Itthonról csatolom
(#) Doky586 válasza BEMcorp hozzászólására (») Jan 16, 2019 /

Látom vallásos hitbuzgósággal próbálod a valóságot cáfolni.
(#) Szasza9668 válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Nos a probléma megoldva. Kapott +1gb ramot és ssd-t.
Fel is kalapáltam rá egy win 10 x64-et. Így már menne de a Windows induláskor ki kapcsolja az usb egeret és billentyűzetet.
A régió választásnál elakadok és nem tudok semmit csinálni. Egy pozitívum van a dologban. A gyári merevlemez nem 320gb hanem 500gb.

Ötlet valakinek?

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2019
(#) Doky586 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Az tény hogy azok a gyári 320-as 5400 as 2,5" lemezek amiket ilyesmikhez adtak azok botrányosan lassúak. Még adattárolásra is lassúnak bizonyulnak kiszerelve az eredeti gépből, nemhogy OS alatt..

Pen kihúz bedug vagy reset után a következő körben már megy az egér.
(#) Szasza9668 válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Kihúz bedug nem segített.
Hard resettel sem.
(#) Doky586 válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Bios default settings betöltése (v cmos reset) legyen az 1. lépés
(#) BEMcorp válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Szervusz!
Ismerjük egymást? Csak mert valószínűleg keversz valakivel, aki 1.: vallásos,. 2.: hitbuzgó...De amúgy minden stimmelt...
...ja és mit védek ennyire? Elolvastam a gyári paramétereket.
(#) BEMcorp válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Közben nappal még egyszer megnéztem a bibliádat(műszaki leírás), és most látom, hogy félreértelmeztem. Tudja kezelni a 32bites rendszereket is.
(#) Szasza9668 válasza BEMcorp hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Mielött ölre mennétek, mindenképp 64 bit kerül rá. Bios defaultban van. Amíg a win 10 nem indul el addig működik az usb billentyűzet. A betöltés alatt ki kapcsolja ez a nyomorult win 10.
(#) antikzsolt válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Próbáld meg nélküle bekapcsolni. És amikor él a rendszer akkor akad össze vele. Eredeti vagy mókolt a win10? Halottam már hibás szerkesztett rendszerről ami hasonló nyalánkságokat művelt.
(#) Szasza9668 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Eredeti van usb pendrivera feltolva.
(#) Poli válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

A kérdés az, hogyan toltad fel, ha simán felmásoltad csak, akkor ott lesz a gond.
(#) Szasza9668 válasza Poli hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

dvd-ről iso utána meg rufus.
(#) Poli válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Akkor csak egy tippem van ami segíthet, jumperold át az alaplapon a kérdéses USB aljzatot készenléti 5V-ra.
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Már látom! Ott van a "Kérdése van?" fölött!
Csak azért kérdezem mivel majd új (asztali) gépet akarok venni és el szeretném dönteni hogy Win 8.1 vagy Win10 kerüljön-e majd rá. Amúgy pedig egy hatalmas képcsöves Packard Bell monitort használok (laptopon kívül nincs nekem LCD).
Szerintetek melyik (64 bites) érné meg jobban? Win10 vagy Win 8.1? Én a Win10 frissítési mániájától kicsit tartok, nehogy majd egy frissítés elállítson nálam valamit vagy olyankor induljon újra mikor nem kellene...
(#) Kovidivi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

Haladj a korral, legyen Win10. Nemsokára úgyis jön a Win11... A frissítéseket meg kikapcsolhatod, ha zavar. Nekem már 6 éve ki van kapcsolva, azóta él a Win8.1-em, vírus meg minden más kórokozó nélkül. Azóta kb. 2x húztam újra a rendszert a képfájlból, amit még 6 év mentettem le. A hackerek meg jöhetnek a sok résen át, ami a frissítések miatt nyitva maradt. Mindenből van biztonsági mentésem. Ellophatják a családi képeimet, programjaimat ha akarják.
(#) antikzsolt válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 17, 2019 /

A frissítés tényleg szokott lassulást okozni. Főleg mikor letölti és telepít. Az újraindulást lehet halasztani.
64 mindenképp. 2 gb az már kevés. 4-5 oldal mellett is elfogy a 2 giga.
win8 annyira nem szeretem a csempe miatt.
win10 a frissítés szokott vacakolni.
Ezzel szoktam egy tartalék rendszert klónozni:
EaseUS Todo Backup Free 11.5

Minden program fel van telepítve ami csak kell. Igaz amikor szükség van rá akár 1 napig is vacakol. Frissít stb. De egy újratelepítés is annyi idődet elviszi. Sőt többet mert mire minden mire be van állítva az nem kevés idő.
(#) Udvari Zsombor válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Mindenképpen 64 bites lesz a gép 2× 8 GB RAM-mal!
Csak kérdés hogy működne-e Win10 alatt a Classic Shell, mert én cserélném a start menüt a Win7-ből megszokottra...
Való igaz, nem lesz egyszerű menet a rengeteg beállításommal átköltöznöm, csak kérdés hogy utána merhetem-e engedni a frissítéseket? Se most se akkor nem lesz ingerenciám ahhoz hogy bármit elállítson és/vagy elszúrjon...
(#) Szasza9668 válasza Poli hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Ez egy mini pc. nem nagyon van mit jumperolni. De meglesem hátha...
(#) antikzsolt válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Erre mondom tartalék lemezt csinálni az operációs lemezről. Időnként klónozni a rendszert a tartalékra. Ha esetleg beomlik a fő rendszer akkor mehet a tartalékról. Vagy mint nálam clonozom az ssd re a rendszert. Nincs telepítés
Próbáld ki a simán. De működni fog a win7 kinézet. én már használtam. De inkább megszoktam ahogy gyárilag van.
(#) Udvari Zsombor válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Jelenleg is telepítve van a Classic Shell sima Win8 rendszeren. Az igaz hogy itt pótol, viszont nekem totálisan semmi szükségem csempékre (kicsit sem), úgyhogy ott majd le fogom cseréltetni azt a csempékkel integrált izét...
Egyértelmű választ szeretnék hogy hagyhatom-e majd bekapcsolva a frissítéseket? Persze mikor jobban kiismerem a rendszert akkor majd nyilván rájövök a nyitjára hogy csak rendszer leállításkor frissíthessen...
(#) Poli válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 18, 2019 /

Értem, arra gondoltam ezzel, hogy ezzel ki tudnád zárni a HW hibát, mert ha van egy biztos táp (5V) és úgy sem működik akkor a Win10 valamiért lekapcsolja az adatvonalat, ha viszont igen akkor valószínűleg gyenge a táp.
Következő: »»   810 / 1159
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem