Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ha van pillanatpákád, akkor próbálkozhatsz.
A forrasztópisztoly körözésére a képernyő előtt, beindul a lemágnesezés néhány másodpercre(színhelyes lesz a kép), de nem tartósan. A párnatorzítás természetesen megmarad.
Nem lehet, hogy sérült az árnyékmaszk a csőben?
Húzd le a lemágnesező tekercs csatlakozóját és úgy pákázd meg a képcsövet.
Nem tudom, hogy pontosan mit nézzek rajta. Írd le. Köszönöm.
Lehúztam, megcsináltam, de csak néhány másodpercig lesz színhelyes a kép, egy kis területen, attól függ, hogy merre körözök a forrasztópisztollyal a képernyő előtt.
Jó, hát akkor a képcső a hibás, így javíthatatlan.
Egyszer már cserélve lett benne, az MZ73B 14RM PTC. Akkor is a lemágnesezés volt a baja. Most egy MZ73BLL 9RM-re lett cserélve, az MZ73B 14RM. A kérdésem az, hogy a kettő ugyanaz-e, mert amikor vettem őket, akkor azt mondták, hogy igen, bár szerintem, logikus, hogy nem.
Kisebb az ellenállása (9 ohm), így nagyobb áram folyik át rajta a felmelegedéséig. Nem oszt, nem szoroz.
Üdv mindenkinek
![]() lenne valakinek orion-t32 dled-hez frisitése nem találok hozzá.Köszönöm a segitséget elöre is.
Sziasztok!
Van egy Panasonic TX-32LE60P televízióm. A gond az vele, hogy van, amikor a képernyő háttérvilágítás nem kapcsol be. Kb 10 bekapcsolásból egyszer van világítás. Tehát, ha nincs és megvilágítom látom, hogy megy a tv. Ma este fogok belenézni, mérni, csak mégis egy kis iránymutatás jól jönne. A manualjában nincs semmi az inverterről, csak a "backlight PWM"-et találtam meg rajta. Nem ismerem nagyon ezeket az invertereket, emiatt kérnék kis segítséget, hogy merre érdemes indulnom. Előre is köszi. Üdv, Palkó.
Megoldódott a dolog. Az inverter tápját egy relé kapcsolja. Annak a forrasztásai és az érintkezői voltak ramatyok. Nem bírták azt a kb 3A-t átvinni. Rendbe tettem, úgy néz ki nincs más baj.
Tisztelt uraim!
lenne egy javaslatom önök felé.Sok olyan cuccom van pl:grundig nagyképernyős TV nem idei születésű de még működőképes kontakt hibával,sharp faxos telefon.
Teljesen laikusként az iránt érdeklődöm az itt feltehetően előforduló Szakértőktől, hogy mi lehet a baja a Samsung 2243LNX típusú tévénknek, ugyanis a bekapcsolást követően 5-10 perccel elmegy a kép, és csak a hang marad meg. Van másik; de régi darab, s a szívünhöz nőtt...
Érdemes-e megcsináltatatásával próbálkozni - vidékről szervízbe vinni -, azaz mennyibe kerülhetne hozzávetőleg - ha lehetséges - a javítása? Köszönettel várom segítő a véleményeket: M. I.
Szia!
A monitoroknak van külön topikja.
Üdv! Tévémen meg javítottam a led hátérvilágitást össze raktam de most látszik a képernyön a háttér világitás vényei mi lehet a gond? Rosszul rakhatam össze vagy mi? Köszi a választ.
Ha csak ledet cseréltél és lepattintottad a prizmát, akkor amikor visszaragasztottad, nem a megfelelő szórási középpontba ragasztottad vissza, ezért nem elég homogén....
Ha komplett csíkot cseréltél prizmástól, akkor passz ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2019
Komplet csíkot cseréltem.a fóliákat nem biztos hogy jól tettem vissza az is lehet gond?
Tudsz egy képet mutatni a hibáról?
Gond az is, ha az új csík nem párhuzamos a kijelzővel (nem megfelelő vastagságú ragasztó, régi ragasztó maradványa az új csík alatt, stb) Az új csík silány minőségét sem zárhatod ki (ezt csak legutolsó sorban)
Nem tudom látszik?
Nagyjából látszik. Nem hagytál ki belőle, vagy cseréltél fel sorrendet azokból a lapokból (átlátszó-tej-matt) amik a kijelző és a világítás között vannak és a homogén fényért felelnek?
Elég érdekes, hogy az összes Ledet meg lehetne számolni ... ![]() A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2019
Valószinü hogy az lehet én a kemény tejet tettem a kijelző alá vagy is legközelebb
Ez talán segít:
http://kuzyatech.com/wp-content/uploads/2012/08/DSC_3196.jpg
Sziasztok! Hozzám került húgomék televíziója, egy PHILIPS lapos csoda.. jó pár éves már 8 biztosan. Tegnap bekapcsolták, és egy nagy csattanás, meg fényjelenség mellett elhallgatott. Adva volt a lehetőség, ott voltam, amúgy is javítottam már anno a Philips L6.1-es tévéjüket anno. Nézem már meg ezt is hogy akkor irány a Media egy újért ,vagy mi lehet vele.
![]()
Üdv! Led kijelzőt melyik oldalon érdemes vásárolni tv hez? Köszi
Már nem tudtam lejavítani, de természetesen 3,15A a biztosíték.
![]()
üdv. ez egy min. 12éves inverteres kivitelezésű TFT- display tv.
Impulzus tűrő kerámia kondi van benne, 2KV-os tűrésű minimum. Úgy látszik a képen, hogy ez a nagy diódához van beforrasztva, a táprészen, tehát keresztmoduláció-szűrő tag, ezt kiforrasztva a tv--nek simán működnie kell.. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
Szia!
Mi a készülék típusa?
Szia! A modellszám: 32PFL6605H /12
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |