Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanytűzhely bekötése
Témaindító: Lacika2000, idő: Márc 20, 2009
Küldöm a fotót Tomi 111.Két két db.csatlakozó saru van rajta .
Szia! A képek ne sikerültek valami jól de úgy látszik, hogy az "A" és "B" pontokra megy a tápfeszültség az időzítőnek és a "C" és "D" pontokat kellene zárnia a relének. A relé adataiból és a lábkiosztás panelbéli kivezetéseiből ki lehetne következtetni, hogy akkor a C-D pontokat kellene összezárni a működés érdekében. Ha az időzítőnek van valami hibája az bizonyára a tápellátásában keresendő. Annak soros ellenállását és a kondenzátorok értékeit ellenőrizni kell, mert lehet, hogy csak azok nem megfelelő értékei teszik működésképtelenné az időzítőt. A "B" pontról ott van egy piros-piros-fekete-ezüst-arany színkóddal egy ellenállás (2.2ohm), ami a mellette lévő kék kondenzátorral talán sorba van kötve. A kondenzátor értéke nagy valószínűséggel már nem a régi.
Köszönöm válaszodat.Ezt a panelt szeretném ki iktatni,hogy csak a kézi kapcsolóval működjön a sütő.A világítás működik benne valamint a szikra gyújtó is.Ha a C-és a D pontra kötöm a "A"és"B" táp feszültséget akkor a kapcsoló kapna feszültséget ?
Kicsit off kérdés lenne az urakhoz!
Szert tettem egy Pelgrim PM 451-es tűzhelyre, de semmit nem találok róla a neten. Más Pelgrim villanytűzhelyekről sem nagyon. Ha valaki tudna egy linket egy kezelésihez, azt megköszönném szépen. A bekötésével szerintem megküzdök, ha mégsem, akkor jelentkezem újra.
Üdv Néktek!
Kipurcant a kerámialapos tűzhelyünk. Van elfekvőben egy beépíthető lap, de nem tudom, milyen kapcsolót kellene vennem hozzá. Gugli most nem volt a barátom. Juno D35745 JEC6760W Prod Nr.: 949 590 213 3 kivezetéses (elvileg csak 2 fűtőszál lenne benne? De nem tudom elképzelni, hogy csak 3 fokozaton működik... (Bocs, nem értek hozzá, én csak egy villanyász vagyok )
A típusa teljesen mindegy. A teljesítmény fordított arányban van a fűtőbetét ellenállásával. Tehát minél kisebb ellenálláshoz nagyobb teljesítmény fokozat tartozik.
Szia. Nem értem, ezt mire írtad; kifejtenéd?
Amúgy jól szétszedtem, és csak 1 fűtőbetétes, tágulócsöves szabályzóval. Akkor valami "macerás" kapcsoló kell hozzá? Mi szabályozza itt a hófokot/teljesítményt? :O
Attól függ, milyen kapcsolót szeretnél, van egyszerű bimetálos is, mint a vasalóé.
Sziasztok, egy tanácsot szeretnék kérni.
A 3 fázisra bekötött villanytűzhely elé szeretnék egy kapcsolót betenni, hogy ha nem használjuk, le tudjuk kapcsolni (a kislányom most tanult meg járni és előszeretettel kapaszkodik még a tűzhely gombjaiba, ha beszabadul a konyhába, nem túl szerencsés, ha bekapcsolja). Nyilván a 3x16-os kismegszakítót is le lehetne kapcsolni, de azért az nem erre van kitalálva. Első körben egy GANZ kapcsolót néztem ki erre a célra, típusa: - GANZ KKMO-20-6002 Szerintetek ez elegendő lehet, vagy nézzek eggyel nagyobb típust? Köszönöm.
Elég az oda. 20A-t elbír. Nyugodtan beteheted, persze megfelelő vezetékkel bekötve.
Rendben, köszönöm.
Nem volt teljesen egyértelmű a terhelhetőség, ezek szerinte a kapcsoló fázisonként 20A-t tud kapcsolni? A vezeték jelenleg 5x2,5-es MCU kábel, ezzel is fogom bekötni.
Sziasztok!
Volt már ilyen problémája olvastam a topikban csak nem tudom mi lett a végeredmény?van egy sütő és főzőlap ami 400 voltot kér hogy tudnám 230voltra bekötni? A márkája:Elektrolux SwissLine SL Az oke hogy 1,2,3 a fázis 4,5 a nulla amiben van egy brükke es persze a föld de egy fázissal megtudom oldani egyáltalán? Előre is köszönöm a válaszokat!
Nézd meg mit kapnak a fűtőbetétek. 2 vagy 3 fázist (ez esetben 400V-osak), vagy fázis+nulla (ez esetben 230V-osak). Ha 230-as akkor bekötheted 1 fázisra, de... figyelj a megfelelő biztosításra. Ilyen teljesítmény mellett 1 fázisról nem fogod tudni kihasználni maximális kapacitással a készüléket és ha túlbiztosítod a bejövő vezetéket tűzveszélyes lesz a szerelés!
Köszönöm a választ!
Nekem is az a problémám hogy egy fázissal a sütő része nem igen akar működni kevés neki mint az Reedly felhasználó esetében volt neki össze jött de az nem lett leírva hogy hogy?! C16-ra kötném és 2.5 kábelre!Az tök mindegy hogy 1vagy 2 vagy 3-ra kötöm a fázist?
1 fázisnál be kell kötni a fázisra az 1,2,3 vezetéket.
A 4, 5 -ös pontokat a nullára. Az utolsót a védővetetőre. 1 fázisnál ne használj 3 x 4 mm2-es vezetéknék kisebbet, inkább 3x6 mm2-est. Ennek megfelelően a fogyasztói elosztóban a kismegszakító is 20A-es, vagy 25 A-es legyen, ez függ az összes felvett teljesítménytől. A villanytűzhely kötelében lehet egy kiselosztó, ami már lehet 3 db 16 A-es. Azért van 2 nulla bekötés, mert 1 fázisú bekötésnél a nulla vezetéken nagyobb áram folyna, a három fázisvezetéken folyó áram összege. A sütő közelében levő elosztóból már bekötheted 2,5 mm2-es vezetékkel. Tehát onnan 3 fázisvezetéknek, 2 nulla és egy védővezetéknek kell csatlakoznia. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2019
Ezt mondjuk nem értem miért jó ha 1 pólus 20/25A után berak 3x1 pólus 16A-est?
Mivel 1 fázisra max 32Ampert kap a szolgáltatótól, 1db 1P25A, utána 2P 25A 30mA ÁVK majd 3x4mm2 kábel mehet a készülékre. De ez egyben megoldható egy kombinált ÁVK-val is. Ez már helyigény és költségtakarékosság kérdése. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2019
Ohmos fogyasztóra B karakterisztikájú kismegszakítót rakj, ÁVK mindenképpen legyen a tűzhely előtt. Teljesítménynöveléssel oldható meg a problémád, csak méretezd megfelelően a betáplálást. Ahogyan gyuszo írta 1 fázisnál kösd össze az 1,2,3 pontokat.
Ez a két nulla nekem csak 1-nek tűnik a kép alapján.
Természetesen, ha az ingatlan főbiztosítéka pl 16Amper, akkor ne tegyél utána nagyobbat...én vele megegyezőt sem raknák.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2019
Szia! Nekem gyanúsnak tűnik a bekötésen látható vezetékek színeiből, hogy ez a tűzhely már át lett kötve egy használható megoldásra. A két fehér szálon a főzőlapok és a sütő áramköri nullája lenne kihozva és a barnák volnának a fázisok ezekhez. Ehhez persze meg kellene nézni, hogy ez így van e vezetékezve és lekövethető e a vezetékek hovatartozása. Szerintem az 1.- 2. pontokat (barnákat) majd a 3.-4. pontokat (fehéreket) kellene összekötni (közösíteni) és ezekre adni a 240 voltot. Az áramköri biztosításra már megírták a lehetséges megoldásokat. Az együttműködési feltételeket (sütő vagy főzőlapok egyszerre való használata) be kell majd tartani.
Ez így van!3fázissal ment idáig!
Valakit feltudnák hívni esetleg lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban?
Ami itt lényeges, nem 3 pólusú kismegszakítóról beszélek, hanem 3 db 16A kismegszakítóról. Pont azért, hogy külön legyen biztosítva mind a 3 rész.
Mivel 3 fázisról ment, azért volt elég 1 db nulla vezeték és a tűzhelynél a 4 , 5 pontok között egy rövid zár.
Én a készüléket nem biztosítanám csak 1 db 25A-es kismegszakítóra. Ha az leold hiba miatt, az egészet nem lehet használni és a hibát is nehezebb megtalálni.
Ha az egyik leold a 3 db közül csak a hibás marad áram nélkül. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2019
Ez a bekötés így nekem is gyanús, ahogy VIM-nek is. Szerintem tuti, hogy a rádugós sarukat valaki átdugta, nem hiszem, hogy így volt gyárilag. A fehérek lehetnek a nullák, de most nem úgy van rádugva. Szerintem az előző szerelő nem tett áthidalást, hanem egyszerűen átdugta fenn a vezetékeket. De hogy lehetett eredetileg? Az adattábla alapján nem találok semmit a neten. Ilyen bekötéssel biztosan nem ment 3 fázisról sem.
A 3-ason lévő fehér eredetileg talán az 5-ösön volt, az 1-es és 2-esen lévők voltak elosztva talán a első 3 csatin, de ez csak tipp. Na de 11,1kW az össz fogyasztás! Ez 48A!! Egy fázisról elég korlátozottan használható. A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2019
Idézet: „Na de 11,1kW az össz fogyasztás! Ez 48A!! Egy fázisról elég korlátozottan használható.” Igen, pont ezért írtam, hogy 3 db 16 A-es kismegszakítóval lehetne biztosítani, úgysem lehetne az egészet használni egyszerre 1 fázisról. Ez a tűzhely optimálisan 3 fázisról használható . |
Bejelentkezés
Hirdetés |