Fórum témák
» Több friss téma |
SG Modellsport Szaküzlet! Mindenféle csati olcsón!
A balanszer csatikat keresd,de érdemes végig nézni a kínálatot!
Üdv. ezt hol vagy mire használják tudja valaki? börzén vettem
Üdv.Ezekröl a több szinben előforduló állìtható tekercsekröl vagy trafó kellene infó.
Nem hiszem, hogy fogsz találni pontos infót, azonban a színek árulkodnak. Ha kíváncsi vagy, hogy mi leledzik bennük, akkor hamarabb célhoz érsz, ha előszeded annak a rádiónak a kapcsolási rajzát, amiben látod. Vagy ha sok van, szétszedsz egyet, vagy ellenállás mérővel megnézed a lábakat Általában egy leágazásos tekercs, (párhuzamosan a kondival), és egy kismenetszámú tekercs van. Az oszcillátor tekercs csak egy leágazásos tekercs.
A színjelzések: Piros -- KH oszcillátor tekercs Sárga, rózsaszín -- KF közbenső fokozatok KF trafói (450, 460, 470 kHz, sokszor a rezgőkör hangoló kondijai is benne vannak a talpában) Fekete -- a demodulátor fokozat trafója (mint fent) Fehér -- 10,7 MHz KF trafói. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2019
Szeretném megtudni hogy ez mi lehet. Egy Resistoscope feliratú dobozba volt.
Üdv! Kettős diódának nézem. Nincs semmi típusjelzése?
Bamba voltam. Az oldalán kerestem a feliratot megszokásból és a kosz miatt nem néztem a tetejét. AZ21 van ráírva. Barbár módon bántak a csővel így a másik kettő menthetetlen volt.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2019
Ha már "megbarbárták", (szétverték a búráját), akkor legalább tanulmányozd a felépítését,
Vágd fel az anódlemezt és hajtsd szét. Láthatóvá válik majd a fűtőszál és a katód, és így tovább. Régen én papírdobozban preparáltam csöveket, feliratokkal. Hozhatsz találkozóra hasonlót.
A demodulátor trafó,a fehér szìnü.Hogy lehet beforrasztva rámérni?Ha rossz FM vétel szokott lenni?
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2019
99%-ban nem a tekercs hal meg. Széthangolás, táp vagy egyéb hiba is lehet. Korrekten csak műszerrel lehet behangolni.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2019
A demodulátor trafója közelében egy diódát találsz, akkor az az AM KF trafója, ha kettőt, akkor az az FM KF trafója.
Üdv!
Egy SMD alkatrészt keresek, amin ez áll; (LNBhez lehet köze, feszültségstabilizátor...? Egy beltéri tunerja mellett van)
Sziasztok
Hoztak egy régi képcsöves színes tévét (Nile Line NT-2159) hibásan nézzek már rá. Hiba leírása: Kb 10 perc után elmegy a kép és csak hang van de nem mindig valamikor tovább is bírja. Szétszedés és kipucolás után a mellékelt képen látható alkatrész találtam hibásnak ami eléggé meg van égve (három lába van). Sajnos nem ismerem mi lehet az és mivel helyettesíthető. (Mintha lenne ilyen alkatrészem majd mindjárt szétnézek.) A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
Szia!
Ez a PTC ellenállás a képcső lemágnesezéséhez kell és nem ettől megy el a kép. Keress repedt, kimelegedett forrasztásokat. Példa.
Igen találtam hibás forrasztást is 4db-ot azokat javítottam. Majd nemsokára próba.
Leginkább a táp és a sorvégfok áramköre a jellemző a nagy áramok miatt. De a panelek forrpontjait is nagyítóval át szoktam nézni. De még más probléma is okozhatja a forrasztási hibákon kívül.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
A nagyfeszültségű trafó "Heath" kivezetésénél volt 3 forrasztási hiba, de az egész panelt átnéztem nagyítóval is, de más hibát nem láttam. Kipróbálni akartam, de az üvegbiztosíték (2A 250V) bekapcsoláskor azonnal kiolvadt. Majd holnap még egyszer átnézem a teljes panelt nem-e hibáztam valahol. De arra is gondoltam hogy javítás előtt ellenállással a nagyobb kondikat kisütögettem és bekapcsoláskor túl nagy áramot vehetett-e fel, vagy most már a fekete alkatrész hibája lehet probléma.
Szia, csodálkozok is, hogy még nem zárlatos az a fekete alkatrész. Tudomásom szerint ha kiveszed, működni fog a tv anélkül is, csak nem lesz lemágnesezés.
Valamit lehet elnéztél vagy forrasztásnál össze forrasztottál amit nem kellett volna. A ptc-t /fekete alkatrészt / akár ki is veheted. Legfeljebb rossz színek lesznek a képcsövön, mivel nincs bekapcsoláskor képcső lemágnesezés.A kisütött kondenzátorok esetében nem lehet ekkora áramfelvétel. A nagy kapacitású kondenzátorok feltöltött állapotban csak rövidre zárt kisütés esetén halhatnak be, de ez nem jellemző. Gondold át: a sokáig nem használt készülékekben is tejesen kisülnek az elektrolit kondenzátorok és még sincs ilyen gond a bekapcsoláskor.
Sok sikert a javításhoz! Üdv. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
A közepén a két felirat között szét is van repedve.
Vedd ki és cserélj biztosítékot. lépjünk tovább. Ha kivétel után bekapcsolt állapotban a hálózati dugón 0 Ohmot mérsz valami zárlat van a táp elején. ezt ki kell mérni.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
Kivettem a fekete alkatrészt, új biztosítékot tettem bele átnéztem a forrasztásokat hibát nem találtam. A villásdugón 62 Ohm-ot mértem bekapcsolt főkapcsolóval. Viszont a diódahíd után a pozitív és negatív ágon zárlatot mérek. Egyessével méregettem az alkatrészeket a diódahíd után (diódahidat is mértem) és eljutottam egy tranzisztorig (K2996) mind a 3 lábán zárlatot mérek persze kiforrasztva.
Tranzisztor cserével működik a tv bekapcsol egy picit furák a színek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |