Fórum témák
» Több friss téma |
Ez lenne a meghajtó táp.
"Fekete dobozok"... a graetz hol lóg? Nem jól látom, hogy AC jön ki belőlük?
A stabkocka csak azért nem melegedhet, mert egyenirányított 12 voltot kap. Ezen kár molyolni. A többit leírtam.
Graetz hidat (KBPC3506) szoktam tesztelésnél használni.
Az biztos nem megy tönkre..
Na mindegy, tedd a graetzre a pufferkondit, az smd-ket a helyükre és teszteld a feszültségeket és a melegedést. Még annyit, hogy remélem, nem az IRF ( lay-on ez van ) melegszik és a stabról írsz.
Nem a másik kettő teljesen hideg volt eddig azokra nem is tettem hűtést még.
470uf 25V a graetz után 18,4V-ot mérek (pásztor nélkül). 100nF a 7812 stabilizátor in out lábai között. kb 2 másodperc működés (gyújtótrafó nélkül) a 7812 forró hűtőborda nélkül.
Próbáljak meg több 100nF kondenzátort?
Felesleg szerintem tőbb 100n kondit tenni.
Idézet: „100nF a 7812 stabilizátor in out lábai között” Ugye, nem szó szerint így kötötted? 2db 100nF-os kondi kell. Egyik az IN, és GND, másik a GND, és OUT láb közé!
Így is kötöttem nincsen változás ugyanúgy melegszik. Az nem tudom hogy probléma-e de én L7812CV tranzisztort használok.
Ha figyeltél volna, kapott képet is már róla..( 11:16 ).
Nincsen fordìtva kőtve ?
Szerintem nézd át a kimenet utáni részt, nincs-e rajta valami sokat fogyasztó akármi.
Feszültséget is mérhetsz akár a gnd és a kimenet között. A 18 voltos puffer elég sok lesz a trafó miatt, ezt 12 volt dc-re "tervezték". Azt már nem is mondom, hogy az 555 kimenetét szakítsd meg és csak úgy teszteld, mitől van az a nagy fogyasztás.
Az csodás lenne..
A kép egy dolog... Nekem az szúrt szemet, amit beidéztem.
Aztán a következő idézet arra enged következtetni, hogy talán előfordulhatott az általam feltételezett kötés is. Lásd: Idézet: „Így is kötöttem nincsen változás ugyanúgy melegszik.” Az "is"-en a hangsúly.
Datasheet szerint kötöttem be 1 lábra megy a bejövő, középső negatív, 3 láb a kimenő.
Ez már az elektronikában kezdők rovatába tartozik..
Fényképezd le a kész áramkör mindét oldalát és tedd fel.
Rajz szerint kötöttem, de most kicseréltem a stabilizátort egy másikra és egyenlőre nincsen melegedés a 100nF kondikat bekötve hagytam. Gyári hibás tranzisztor?
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2019
Üdv.
Én egy másfajta kérdéssel fordulok hozzátok: Egy adott pásztornak hogy tudom meghatározni ,hogy hány ár-t,avagy hektárt lehet vele bekeríteni ?persze hogy jól végezze a dolgát. Köszönöm.
Megbocsáss, de az L7812CV nem tranzisztor.
De, 12V váltó feszültséghez be kell tenni az áramkörbe. Viszont, szűrő kondenzátort(1000µF/25V) kell tenni az egyenirányítás(greatz hid ) után. Remélem van greatz hid a linkelt áramkör előtt.
Hátha forró, akkor tényleg megoldódott.
Miért nem olvasol vissza?
"....most kicseréltem a stabilizátort egy másikra és egyenlőre nincsen melegedés.." Írkálunk, írkálunk... A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2019
Valóban, tényleg igazad van:Írkálunk, írkálunk.... Bocsi.
Pedig azt hittem, hogy figyelmesen elolvastam mindent.
Hello! Azt hiszem a válaszadók meg lennének elégedve, ha a kérdezők legalább úgy olvasnának, mint Ők. Hát még ha követnék is a tanácsukat/kérésüket..
Igazat adok Attila forumkollégának.
Fejben már kitaláltam, csak a megvalósítás várat magára, amíg nem akar elromlani az X éve üzemelő típusom, tuti nem állok neki.
Mikrokontrollerest találtam ki, push-pull inverterrel ferriten, az impulzusokat IGBT-vel szaggatnám, így a kontroller tudná szabályozni az impulzus hosszát. Lenne egy visszacsatoló kör, amire rá lehet kötni a kerítés visszatérő ágát, és az alapján szabályozná, ha csökken a feszültség, nagyobb impulzust adna, ha sehogy nem jön vissza jel, akkor meg riasztani is tudna. Lenne benne töltésvezérlő is, rá lehetne kötni 12V zselés akksit szünetmentesteni, illetve egy akármilyen 12-16V-os trafót rákötve meg lehetne táplálni hálózatról.
Lehet, hogy ez számomra már igen modern lenne. De, mint írod még csak kitaláltad. Amúgy, szerintem, ha ezt így megcsinálod, nem fog publikus lenni, hanem mint Engeenerman fórúmtárs Te is eladod egy gyártónak.
A PP inverter ferriten adná a nagyfeszt közvetlenül?
A nagyfrekis váltóáram nem jó, mert egyrészt skinhatás miatt "nem ráz", másrészt a kerítésnek azért van számottevő kapacitása is, aminek a hatása a az inverter frekcenciáján már jelentkezhet (már többször meg akartam mérni, hogy valójában milyen nagyságrendű a karámkapacitás, átlagos 3 drótszálnál olyan 10nF/1000m nagyságrendre tippelném (elméleti számítással ilyen nagy jön ki))! |
Bejelentkezés
Hirdetés |