Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok, tudnátok segíteni? Arduino Pro Micro panelom tökéletesen működött, azonban egy kódfeltöltés után egyik pillanatról a másikra elszállt. Egyik zöld LED sem világít rajta, csak a piros. A gép SEMMI jelét nem mutatja a felismerésnek, eszközkezelőben sem látom. Mi lehet a baj?
Eddig: -mindent leforrasztottam -próbáltam másik kábelt -próbáltam másik portot
Meg is oldódott a probléma, sima bootloader égetés volt a megoldás!
hi!
Saját definiált karaktert (hó) "monthOfTheWeek" hogyan tudok beilleszteni ds1307 hó now.month(), váltózó alá? Lefordításnál: 'class DateTime' has no member named 'monthOfTheWeek'
A now nem változó, hanem osztály. És neki nincs ilyen metódusa (függvénye).
Egy DateTime class-ból származtatott saját osztályt kell csinálnod, amiben benne van ez a fv. (Aminek szerintem sok értelme nincs is, sok olyan hét van, ami két hónapba is belelóg, ott mégis mit adnál vissza?)
Újra nem akarok írni ds1307 könyvtárat azt már megtették inkább konvertálni könnyebb !
De igy asszem jó lett !
![]()
Hi!
DS3231 modulnál találkozott már valaki olyan problémával beállitom az időt dátumot de az óra furcsa dolgot csinál van bene cr2032 időt ne felejtse tőltés BAT a nyákon dióda/ ellenállás egy pálda 22:00 beállitom az idöt és lehúzom tápfeszröl 5v 22:05 visszadugom tápfeszre 22:00 rendszer idővel indul el! A modul üzem közben megy az óra része soros porton monitorozom! 3 modult már be építettem ezekböl nem volt gond elemel tartotta a pontos időt kikapcsolva is! Van eböl hamis chip?
Akkor csinál ilyeneket, amikor CR2032 elemmel használod, de a töltő dióda és az ellenállás a panelen van. Szedd le ezt a két alaktrészt és meg fog javulni.
És tényleg csak a diodát vetem le!
Köszi! Hogy ne csinálja ezt pl 3.6v akkuval töltés is működjön dioda 1k ellenállás van alapba rajta!
Sziasztok!
Jol gondolom hogy ha ezt a reed szenzort közvetlen bekötm arduinoba mint egy kapcsoló akkor a rajta található led nem fog világitani? Hogy szokták ezeket a két vezetékes reedeket bekötni arduinoba? Köszönöm
Igen azt tudom. Bekötöm mint egy kapcsolot felhúzó ellenállással. De van egy beépitett led benne. Az fog világitani amikor zárása van?
Szerintem ez nem Reed relé. Mivel induktív, ezért fémek közelségére kapcsol, nem mágneses tér hatására.
Igen látom hogy ott mit írnak de azt tuti hogy elírás mert itt ugyanaz reednek van irva és mindenhol máshol is.
Ha ez reed relé és van benne led akkor maximum úgy világíthat hogy amikor nyitva van a reed akkor a led sorba van kötve a fogyasztóval tehát arduinonál csak akkor világíthat ha elég kicsi értékű a felhúzó ellenállás (és jó a polaritás)
Értem. Csak azt nem, hogy miért nekem írod.
![]()
Minden sorba van kötve. A reed a led ellenállás és a led, plussz a led és ellenállást két végéhez egy zener is van kötve. Ezért csak akkor világithat ha a reed zárva va. De az a kérdés világitana e a hközvetlen bekötöm arduinoba mint egy kapcsolot? Itt alul ott vannak a paraméterek.
Idézet: „csak akkor világíthat ha elég kicsi értékű a felhúzó ellenállás (és jó a polaritás)”
Szerintem!
Ha 5 – 240V tud kapcsolni? Akkor ott nem ellenállás van, hanem biztosíték. És a LEDel párhuzamosan kötött DIODÁN kialakuló feszültség különbség, haltja a LEDet. Adatlap szerint, a polaritás helyes bekötése esetén világítani a kel 5V-rol.
Ez volt!
Kivettem a a Serial.end sort és soros porton is látom a gps adatait és sd-re is menti amit kell. Köszi mindenkinek
Mi lehet a gond illetve mit b...szitok el hogy az r értéke kiíratva -29536 ? Már végigpróbáltam a megfelelő változókat (word stb) de az eredmény nem változik.
Nem lehet az, hogy a myGLCD.printNumI() függvényed nem tud mit kezdeni az értékkel? Túlcsordul, mivel ott egy signed int-ben van tárolva az átadott érték.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2019
myGLCD.printNumI-vel lehet kiíratni a számokat az Lcd-re(bármekkora értéket kiír ).Amire időközben rájöttem és nem értek... ha a byte h = 10, m = 00, s = 00; lecserélem long h = 10, m = 00, s = 00; -re működik rendesen. De én úgy gondolom hogy ennek működnie kellene a byte xxx -el is. A byte – egész előjel nélküli számok tárolására 8 biten, 0-255-ig. Eleve ha túlcsordulna ismét nullát vesz föl s főleg nem kellene negatív előjellel lennie. Egyszerű példával soros-monitoron is ez az eredmény jön.
Idézet: „lecserélem long h = 10, m = 00, s = 00; -re működik rendesen” Persze, mert azt várja oda a függvény (metódus):
A long 32 bites, _előjeles_ int típus. A byte pedig 8 bites, _unsigned_ int típus. Nem ismerem a gcc lelkivilágát, ezek szerint nem cast-ol normálisan, szóval vagy manuálisan csinálod, vagy feláldozol 9 byte-nyi helyet és dolgozol long-gal.
Szia!
Az a baj, hogy a h, m, s byte típusú, ezért az eredményt is úgy generálja a szorzásnál és csak utána cast-olja long-nak! Rakj egy 'l' betűt a szám után!
Köszönöm , ez így működik
![]() ![]() Létezik a változókra más rövidített betűtípus is? A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2019
Írhatod ezt is (long)3600 ez ugyanaz, mint a 3600L, vagy 3600UL. Használj nagy betűket! Az L a long, az UL az unsigned long-ot jelöli.
Ez cast-olás. A 3600-at alapból int-ként kezelné a fordító, ha jól tudom signed int-ként. Ha ezt írod: 3600L, akkor átkasztolod a signed int-et signed long-gá. Én is hasonló hibába futottam bele a signed unsigned változók osztásával, van egy pár szabály, amire figyelni kell, melyik változóból mi lesz, ha kevertek a típusok. A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2019
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Apró hiba , de már hülyét kaptam tőle mért nem működik. A program írását két napja kezdtem , amolyan relaxációs céllal. Egy akvárium vezérlője lenne majd ha teljesen kész lesz. Még félkész , nem vagyok egy zseni programozás terén.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következővel kapcsban: Van egy arduino, ami egy mérlegről kapja az adatokat soros porton keresztül és az arduino pedig sd kártya és real time modul segítségével sd kártyára menti. Szeretném az adatokat pc-re is menteni, amivel nincs gond, mert valamilyen soros port terminálon megjelenik az adat és akár be tudok állítani automatikus mentést, ami egy txt fájlba nyomja az adatokat, viszont az a baj, hogy közben a mérlegetés arduinot ki és be kapcsoljuk és minden bekapcsolás után újra kell csatlakozni a terminálon a soros portra. Meg tudom oldani, hogy a pc automatikusan csatlakozzon soroson az arduinohoz, például amikor észleli a portot (bakpcsoltam az arduinot)? Tehát azt szeretném, illetve a lényeg az lenne, hogy akárhányszor bekapcsolom az arduinot és mérleget, akkor a mérlegről jövő adatok az arduinon keresztül valahogy a pcn automatikusan mentésre kerüljenek valamilyen formátumban. Bármilyen más megoldás is lehet a lényeg hogy ne kelljen a pc-hez nyúlni minden egyes arduino/mérleg bekapcsolás után, hanem az automatikusan lássa és a bejövő adat akár egy txt fájlba kerüljön. Bármilyen más megoldás is lehet csak működjön! ![]() Sd kártya modul tök jól működik így, mert az arduino minden bekapcsolásánál inicializálja a kártyát, megnyitja a fájlt, menti majd bezárja és ugyanezt kéne nekem pc-re. Előre is köszönöm a segítséget.
szia!
Használ olyat ami kész van pl valami óra alapra épisd fel pl rtclib ezeket csak meg kell hívni könyvtárból nem kell sokat vesződni vele! |
Bejelentkezés
Hirdetés |