Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Heló
Éppen ki mit épített, de mégsem. Régebben láttam itt a HE-n egy lézersót, amiben volt egy PIC is, és a motorok fordulatszámát automatikusan változtatta. Ha jól emlékszem video is volt az oldalon a youtube-ra volt feltöltve. A linkre lenne szükségem, mert egy winyó halálakor az is áldozatul esett. (az összes nyáktervvel együtt )
Hi
engem érdekelne pár részlet. Hogy tudtad megoldani ezeket az íves részeket? az a kiképzés ott a magas hangszórónál nem gyengén munkaigényes lehetett. "oldalai homokkal vannak kitöltve" akkor ezek szerint dupla falú a hangfal, nem vesz ez túl sokat el a légtérből? hogy oldottad meg, hogy ne szóródjon ki a homok? Ezt a betonnal kiöntést másoktól is hallottam, egyszer meghallgatnék egy ilyen szörnyetetget üdv
Az sohasem baj ha masszív helyre van illesztve a doboz, mit érne a gumiláb ha valami rozoga állvány lenne alatta, ugyanis a kis gumitalpacskák azért visznek át rezgéseket,azt is mondhatnám hogy kétlépcsős a rezgéscsillapítás!
Valóban kétrétegű az oldalfal, de úgy lett méretezve a doboz hogy a belső térfogat megfelelő méretű legyen és kifelé építkeztem.Az ív a következő képpen lett kialakítva:alja, teteje 19mm-es forgácslap amit ívesre vágtam és erre hajtottam rá furnérlemezt amit ráragasztottam, az oldal belső fala viszont szintén 19mm-es forgácslap, mivel azt nem nagyon lehet hajtogatni a hangfal belseje trapéz alakú(vizszintes keresztmetszet).A magasnak a tartója esztergapadon lett elkészítve, és belett ragasztva.A homokot pedig úgy raktam bele hogy miután kész lett a doboz fúrtam a tetején a két réteg közé egy lyukat és ott tölcsérrel a száraz homokot beleöntöttem, majd ragasztóval egy fatiplivel lezártam.Ennyi!Tényleg jól szól.Ahhoz kéest hogy 16cm-s mélyközepek vannak benne hatalmas mélyei vannak!
Helló! Nagyon szép lett a doboz! Tudnál a mély-közepekről bővebb infóval szolgálni? Nekem is van kettő ilyen!
Üdv
Van róla adatlapom csak be kellene szkennelnem, ami most nem megy.De leírom a fontosabbakat.
Elkészült propeller clock "dobozolása",sok időm sajnos nem volt vele foglalkozni,de szerintem egész jó lett.
Itt a videó róla: http://www.youtube.com/watch?v=9weKadRmFbU Üdv!
Üdv!
Én egy elektromos bringát építettem. Én csináltam a vezérlőt hozzá. 48 voltos impulzus szélesség modulátor áramkorláttal. A kép amit fölrakok az új projekt vezérlője. Lehet nem sikerül elsőre a kép fölrakás. Bővebben: Link
Sziasztok !
Elkeszult az USB RS232 atalakito. FT232 es MAX232 ICkkel az adatlapok alapjan. Sajnos az eagle DB9 dugoja megszivatott, igy a nyakot utolag meg kellett foltozni . A hasznalt LEDek nem-forraszthatosaga miatt egy picit elegett a nyak. Na de vegulis mukodik ! Viszont a TX RX LEDek folyamatosan egnek. TX LED adatatvitelnel picit erosebben vilagit. RX LEDen nem latszik valtozas.
Hát jó gyorsan menni. Nem úgy mint a boltiakkal.
A végsebessége full akkuval 43 kb sík úton. Kis tekeréssel 45-46 ig fel lehet tornázni ha tele a pakk. Egy töltéssel kis tekeréssel elmegy 20 km-et. Dombon kis tekeréssel 30-35el megy fel. A videóim között van pár film a bringáról. A mostani gép még erősebb lesz. Csak ezért,h átalakítsam vettem egy zsír új bringát. Nem akartam szenvedni valami használt szarral. A gép hátránya,h kb 30 kiló. Ez jobb litium akkupakk esetén kb 18-20 kiló lenne. Egy pakk 160 rongy belőle, de már gyűjtök Ez lesz az új gép.
Nagyon menő lett!!!
Egyszer ha nagy leszek én is csinálok ilyet! Meg az a távirányító is baromira tetszik Meg a szöveg a végén
Jó lehet a gép. Én is nagyon szeretem a bringákat. Volt olyan amikor 46km/h-val is mentem.(melléklet bizonyítja)
Nagyon bonyolult? Egyetértek Peti 85-el, ha én is nagymenő leszek én is építenék egyet.
Annyira nem bonyolult. Most,h megvan tervezve és kiforrt pár nap alatt meg bírnám építeni. Csak elég költséges hobbi. Akkupakk szállítással 35 rongy. Motor 24, vezérlő egy 5ös, mechanika 8-10, töltő 8.
Tavaly egy nyarat szenvedtem vele. Eleinte trabantdinamó hajtotta, egy kézi fúrógép volt az áttétel és úgy is működött
hajaj, ezt a rs232 usb konvertert én megépítettem smdben úgy, hogy belefért egy com-port csatiba.. otthon vasalós technikával készített nyákra, ez ám a művészet 100%osan jó volt, ledek is.. bizonyitani nemtudom eladtam
Nem volt cel a kis meret. A cel az volt hogy mielobb mukodjon hogy neki tudjak fogni ARMre fejleszteni.
A LEDekkel az van -komolyabban megneztem- hogy alapbol egnek, adatatvitelnel meg picivel erosebben. Ha mar epitettel ilyet akkor megtudod mondani hogy hogy kellene ennek mukodni? Igaz 270R helyett 220-at raktam. Adatlap szerint Tri state allapotban kellene legyen alapbol a CBUS 0..1..Ezek szerint meg sem ugy van..
Sziasztok!
Meguntam az összekókányolt RS232-es átalakítómat, így ma csináltam egy panelt végre.. Üdv!
SMD elleállás alatt 2 sáv elvitele, huhh ez szép. :eek2:
Remélem egyszer majd énis tudok ilyen finom vonalakat fotózni.
Mario111 grat a bicóhoz nagyon jól sikerült nekem az tetsztik benne h nem 20-at megy ugy mint a kínai gagyik
Tomi675 én is bicózok nem tudtam kihagyni h ezt a képet ne tegyem fel...
Ez menetkőzben készült, vagy földrengés volt ?
Ne csináljatok már ilyen igénytelen képeket. cikk is volt róla: Bővebben: Link
Úristen!
Ezt hogy sikerült? Milyen biciklivel? (én egy nagyon egyszerű mountain bike-kal mentem, nem nagy eredmény, tudom) Grat
Én ezt kb 1éve csináltam, így biztos hogy meglátnak
Hali mindenkinek... hát tőlem még nem nagyon láttatok képeket, gondoltam itt az ideje.
Forrasztó állomásom a dobozolás és trafó áttekerés még hátra van.. Bocsi a mobilos képekért
Gratula! Végre látok még valakit aki behúzza a vezető sávokat cinnel,.. Gondolam csak én szoktam ilyet csinálni, de tévedtem! (egy kicsitt höbörcs itt ott, de attó eltekintve gratula az állomásodhoz)
Képet méreteztem, de még így sem az igazi.
Bocsi...legközelebb odafigyelek rá Finom minőségben volt a gép.
Én egy panelt csináltam úgy hogy nem húztam be cinnel, de miután láttam hogy 1év után elkezdett korrodálni a réz úgy döntöttem inkább végigtolom mindenhol. Meg aztán így több ampert is elbír mintha lakkoznám |
Bejelentkezés
Hirdetés |