Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Itt a hobbielektronikán a letölthető anyagok között eeprom programozót kertestem, találtam is, de ez a 24Cxx típusokhoz készült. A kérdésem az volna, hogy ezzel a típussal lehet e kezelni a 93C46x típust is? továbbá keresek ezen típushoz némi ötletadó kapcsolást. Az adatlapja megvan, köszi a segítséget
Szia! Nem, ami itt van a HE-n az nem tudja a 93C46x -e(ke)t programozni. Van az IcProg nevű ingyenes eeprom-pic... író progtam. Itt vannak a támogatott égetők. Itt a támogatott tipusok.
Szerintem töltsd le, és válassz ki egy égetőt, és nézd meg, hogy az támogatja-e az eepromot.
SZERINTEM a propic 2 tudja, DE nem bizos.
Sok sikert!
Szisztok
Én megépítettem ezt a kapcsolást(ami a letölthető kapcsolások között van), de nem akar rendesen menni. A kapcsolás nem túl bonyolult ezért azt nem rontottam el szerintem. Volt már valaki aki megépítette? Egy 24c04-et akartam programozni, de nem ment. Azt írja ki, hogy "no acknowledge", vagyis mintha az eeprom nem válaszolna.De csak dos-ban, mert xp alatt még eddig se jut el. Van valakinek vmi ötlete? Vagy építsek egy másik programozot.
Már megoldódott a probléma.
Összedobtam egy jdm féleséget. Ez már megy rendesen. Ha esetleg valakinek szüksége lenne rá egyszer, akkor itt egy link, ami ezt a kapcsolást mutatja:www.scienceprog.com/rs232-emulates-i2c-for-24cxx-memory-programming/#article
Hello!
A PCmen nincs párhuzamos port, de 27SF512es EEPROMot szeretnék égetni. Tudnátok valamilyen megoldást ajánlani?
Hello! Ajánlanék egy PCI-os kártyát neked! http://www.centralcomputer.hu/termek.php?cikkszam=02254&csoport=Vez...page=1
Anyám, ez eddig eszembe sem jutott!
Akkor, ez meg is volna, kösz!
Informatikus vagyok, ezért gondoltam ilyen megoldásra!
S.O.S.!!!!!
hogy kell a memóriát szervezni? arra gondolok, hogy a program elején fel kell írni hogy milyen regisztereket, Configuration Bits-eket használok, ezeket hogy kell megcímezni?
segitség! van eggy problémám a 93c86 eeprom irásával ic prog. használom eddig a93-as szériát (46,56,66) tudom programozni csak 86-ost nem milehet az oka egyébként a programinditás után azonnal lefagy a programozo a lancos home page oldalon található amit használok köszi a segitséget szepi
Helló
Engem az érdekelne, hogy milyen programmal tudok programot írni Eeprom-hoz. És nekem csak pár bájtot kellene írni hogy minden indításkor kiadja és kész. Ezzel lenne beállítva egy USB konverter IC beállítása. Ha valaki tud segíteni írjon. Szerk.: Ja és egy AT24C01-es eeprom-ról lenne szó.
Hello
Van egy nagy gondom.hirtelen lefagyott a gepem es amikor ujrainditottam elojott a bootblock es nem tudtam mit tegyek.meg nem talalkoztam ilyesmivel.azutan addig probalkoztam ujrainditassal stb h most el sem indul a gep meg a monitor se.tudnatok segiteni?jo lenne ha meg tudnám oldani annelkul h elvigyem szervizbe. phoenix d686 biosom van es Matsonic alaplap (MS8167c) AGPs videokartyaval.egy kicsit regi tudom koszi elore is ha vki leirna a megoldast vagy azt h Eeprom programozast az alapoktol
Mplab for windows/16 5.20.00
ez ingyenesen letölthető csak assambly-ben kell felprogramozni. Ennek van egy másik változta is, de az sokkal bonyolultabb, azt C-ben kell felprogramozni üdv iferi
Érdekes kérdés Az EEPROM csak tárol nem csinál egyebet .Ha a beleírás /kiolvasás érdekel akkor fentebb említett progik (illetve adatlap) vagy mindkét mikrovezérlő családhoz van appnote .Ha valamit vezérelni szeretnél vele akkor atiny vagy pic MIKROVEZÉRLŐ .Ezekről meg vannak külön topicok.
Helló
Konkrétan egy Texas által gyártott TUSB3410-es USB konverter IC-hez kellene. Ez tartalmazná a beállításokat, mert ez az IC tud sima soros, IrDA portokat is. Indításkor az EEPROM-ból olvasná ki, hogy mit is csináljon. Érdekelne még valami leírás is a programírásról, mertmég nem írtam. :no:
Ha a tusb 3410 programozására vagy kíváncsi ,akkor lehet inkább az USB-RS23USB-RS232 fórumon kellene érdeklődni. Ha csak az epromot akarod írni (tartalmat nem tudom honnan veszel) akkor az ic-prog támogatja hogy kézzel is módosítsd az eprom tartalmat. Az ic-d ről a ti honlapján sokminden van. (sajnos angolul)
Na vegul is sikerult elinditsam.teljesen szet szedtem es
az alaplapot a haz nelkul csatlakoztattam a tappal es elindult de azt sem tudom h mitol.na de mind1 a lenyeg h sikerult.de azert kosz
Hali!
Egy SDA2546-ot, vagy 24c04-et akarok megírni, ezért nem akarok nagyobb befektetést, inkább megépíteném félredobott alkatrészekből. Korábban építettem egy paralel-portost, ami 1000éves, és nem müxik. Idézet: „(#70158) palika: Már megoldódott a probléma. Összedobtam egy jdm féleséget. Ez már megy rendesen. Ha esetleg valakinek szüksége lenne rá egyszer, akkor itt egy link, ami ezt a kapcsolást mutatja:www.scienceprog.com/rs232-emulates-i2c-for-24cxx-memory-programming/#article ” Nekem ez sem müxik. Pc: P1 laptop win98 No Acknowledge received! Valaki tud valami jót?
Mit akartál égetni?
Milyen progival? Kalibráltad? A kimeneti bitek állapotát invertált/nem invertált beállítottad? A programozó típusát beállítottad? A 78l05 kimenetén van 5 volt? (ha amikor elindítod az égetést nem jelenik meg rajta lehet kilső tápról kellene neki 5V adni.)
A fenti eepromokba akarok tartalmat írni, bin kiterjesztésből, TV-k javításához.
A táp ok! Hogyan kalibráljam? Van hozzá egy angol leírás, amiből nem sokat értek.(melléklet) Egyébként a fenti linken megtalálható a kapcsolás és az IcProg is.
Ha invertálom a \"Data in\"-t, akkor majdnem jó, csak a művelet végén:
Verify failed at address 000h! -üzit kapok.
Sziasztok
Előzetesen annyit szeretnék mondani, hogy kezdő vagyok az Epromégetés területén, viszont egy problémára megoldást kellene találnom. Van egy 27v512 epromom amit ki kellene olvasnom, és utánna kiírni. Csak az a probléma, hogy olyan mintha le lenne védve a program. azaz ha összehasonlítom az epromba lévő programot meg a lementet programot az nem egyezik. Azaz nem tudom kiirni. Kérdésem ebből adodna, hogy van e erre valamiféle megoldás, át lehet e valahogy írni? Segítségeteket előre is köszönöm.
Én úgy gondolom egy levédett epromnak semmi értelme,nem tudok róla hogy ilyen létezne.
Szerintem az olvasási algoritmust,tápfeszültségeket,időzítéseket nem tartod be. Egyébbként a kérdésedet nem értem. 1. Van egy progid ami az epromban van. Van egy progid máshonnan és ezek nem egyeznek? 2 Vagy kiolvasod az epromot kétszer és ez nem egyezik. 3 Lehet a két mentett formátum nem egyezik csak. Ezeket az epromtartalmakat több formátumban tudják tárolni a progik, de attól beégetés után ugyan az lesz.
Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszoltál. A baj csak az hogy egy régebbi verziós programot írtam az epromba és azzal a készülék tökéletesen működött, az újjal nem. Azért gondoltam, hogy esetleg védelem van benne. Az égető beállításain mondjuk nem változtattam, de szerintem nem is kell. Ezért állok a problémával szemben értetlenül.
Hát akkor az ujabb verzió nem kompatibilis a hardvereddel (gondolom).
Ha a régit visszarakod akkor jó? Ha igen akkor a hiba szinte biztos, hogy a szoftverrel van.
Az sem valószínű, mert az eredeti, új verziós eprommal mükszik a rendszer, Kicsit értetlenül állok ezzel szemben, én azé gongolzam ezt a márolás elleni védelmet, de ha nem lehet akkor meg nem tudom. Kezdek lassan lemondani róla. Vagy keresnem kell egy okos embert aki tud erre valami megoldást. Az is a baj, hogy neten elég kevés információt találta, arrol nem is beszélve, hogy az én problémámra meg semmit, mintha én lennék egyedűl ezzel a problémával.
Esetleg nem lehet laphatár probléma? egyik program mondjuk 256 K (512K) nál kisebb a másik nagyobb ,és az égetőd nem tudja címezni?
Mindkét eprom azonos típusú méretű (kapacitás) ,és az égető hardvered tudja ezt a méretet kezelni ?
Sziasztok !
Winbond w29C040-90Z EEPROM-okon kellene software frissitest vegeznem de nem nagyon sikerul. Willem eprom egetovel sikerult is nehany de miota szamitogepet csereltem 1 et sem. willem eprom egetom van de nem talalok hozza megfelelo programot XP ala. Azt is szeretnem tudni h. hanyszor lehet oket ujrairni
Helló
Gondom van egy eeprom programozásával. IC-prog-ot használok, az írás amikor végig megy utána Idézet: üzenetet kapom. Miután megpróbálom kiolvasni a tartalmat üresnek jelzi az eepromot. Akkor most van benne valami, vagy nincs? Mivel ezt egy nyomtatóból vettem ki, és az akkori beolvasás után is üresnek jelezte. Ez miért van? „verify failed at adress 0000h” |
Bejelentkezés
Hirdetés |