Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Most hétvégén BURABU! ![]() Ha valaki jön Miskolc környékéről, elhozhatna nekem két diódát. Vagy én iszom meg a sört ![]() Szombat délelőtt leszek ott, ha valakit érdekel... Üdv, G.
Most nézem, hogy az idő optimálisra várható
![]()
Sikeresen visszaértünk Soltról, köszönet mindenkinek
![]() Ízelítőnek három kép, társítsátok össze: - Tudtok ám érdekeseket kérdezni ![]() - Vajon melyik a hangvégfok kimenő trafója ezek közül ![]() - Sokcsöcsű ![]()
Én a jobb oldalira tippelnék, anno Gubán fórumtárs is volt Solton, és ott az rémlik hogy mintha az lenne a hang kimenő.
![]()
Bár nem tőlem kérdezted, de én is ott voltam.
Azok a csövek 60Ω-os koaxiális tápvonalak, ezek mennek ki az adóból az antennához, azok a kiálló cuccokkal a koax belső erét lehet központosra állítani. Amúgy nem a jobb oldali a HF kimenő, az a RF végfok anódköri fojtótekercse. Köszönöm a szervezőknek, hogy lehetővé tették ezt a kis látogatást! ![]() Kicsit nehéz volt hajnali négykor kelni, hogy időre a megbeszélt helyen legyek, de azért sikerült.
Akkor én is kérdezek, mi az a két fekete drót ottan?
![]()
Erősáramú kábel, az antennatorony világítása (repülési akadályjelző) 10 méter feletti objektumokra kötelező feltenni. Azért viszik a koax belsejében, mert így a szkinhatás miatt nem folyik benne RF áram.
Bár a toronyhoz nem mentünk közel,de a nyakam rátenném, hogy ott is a torony közepén fut fel függőlegesen a lámpákhoz.
Így nem korrekt, hiszen az egésznek semmi köze nincsen a szkin hatáshoz.
![]() De az tény, hogy annak a hangoló csonknak az a vége rövidre van zárva, és innentől kezdve a belső érben vezetett belső ér, egyenpotenciálon van, és mehet fel a lámpához. Régen a lift is erről ment, de mostanság inkább másznak (ha kell).
Akkor a következő nagy dobás.
Rendesen át kell gondolni és rákészülni... Nem csak Pesten van ám. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2019
Magyaroknak ingyenes az ITU Telecom World 2019 regisztráció után. Csak haladóknak!
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2019
Találtam egy ilyen rendezvényt, hátha érdekel Benneteket:
Bővebben: Erőművek éjszakája
Holnap lesz a nyílt nap a Budafok kocsiszínben is. 10-16-ig várják az érdeklődőket.
Sziasztok. Tudja valaki, hogy idén mikor és hol lesz a HIFI Show?
Szia!
Tudjuk bizony! ![]() 20. Hifi Show
A Nokiánál belehúztak, ezt lehetett összerakni és hazavinni
![]()
Szép kis cucc. Grat hozzá!
![]()
Kitettek magukért.
![]() Én olyan fél kettőkor, hullaként kerültem ágyba. Nem könnyű folyamatosan hét órát beszélni (Kálmánnak biztosan jobban menne ![]() Két aranyos látogató: #1 - Én ezt már láttam. - Hol??? ![]() - A HE fórumon. - Akkor már tudod, hogy én ki vagyok... - ??? - Aki feltette. ![]() #2 - Van egy elektroncsöves vízhűtésű indukciós öntőgépem. Nem tud valakit, aki be tudná indítani? A barátom mondta hogy nincs nagy baja, inkább ne piszkáljam. Majd eljön és megigazítja, ha jobban érzi magát. Csak meghalt szegény. ![]() Nagyon szimpatikus volt a bácsi, de sajnos én még a saját kaputelefonom javítására sem tudok időt szakítani, nem hogy erre. De ha valakit érdekel a szakmai kihívás, akkor összekötöm vele. Nem tűnik lehetetlennek a dolog. Valamint a sok gyerek is nehezítő tényező...
János, igazad van.
![]() Pont én is fel akartam tenni, hiszen aki ott volt nyáron, az most ott lehet (ingyen), de megelőztél. ![]()
Győrben van, és szerintem egyéni látogatóként regisztrálva ingyenes.
Voltam, de nem csináltam képeket.
- Ami tetszett, az a 3D nyomtatók (6 színben, anyagában színezve/fémből is). - Rohde és Schwarz (majdnem megkérdeztem hogy miért vannak ott, de aztán rájöttem). - Robotok, mint mindig (tanuljatok mátrix transzformációt, nagy részben erről szól a robotika). - Vásárfiának meg vettem a Marótiéknál egy "Gépjárművek buszhálózatai" könyvet. Hogy minek azt nem tudom, mert nem értek hozzá, de párna alá pont méret (valami csak átjön reggelre ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |