Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Remélem olvassák ezt hálózat guruk is A következő a problémám. Volt egy Telekomos előfizetés (üzleti, de ez lényegtelen) Dlink modemmel, asus router mögötte szolgáltatta a VPN-t a NAS eléréséhez. Irodából lakás lesz. Új előfizetés van (lakossági) IPTV-vel. Hoztak hozzá egy szutyok sagemcom 3686 modemet. Legszivesebben összetörném. Az IPTV miatt bridge módba nem kapcsolható, tehát az asus router mint VPN szolgáltató kiesett. Ezen a sagemen meg sehogy sem tudom beállítani a VPN-t. Valami javaslat? Bármiféle megoldás? Esetleg valaki ismeri ezt a sagemcom modemet? Telekom nem segítőkész. Nem tudnak a modemmel kapcsolatban VPN problémáról, de segíteni sem. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2018
Üdv. Egy gyors kérdésem lenne... létezik, hogy a Linksys router wifi modulja egyik pillanatról a másikra elszáll? Vihar nem volt, tegnap még működött, ma már nem. Újra indítottam, reseteltem, megnéztem a beállításokat, semmi. Ha vezetékkel kapcsolódok a laptophoz, teljesen jól megy a net. (net is van, először erre gyanakodtam) WRT54G a típus. Előre is köszönöm.
Megeshet ilyen hiba. Ha más eszköz (pl. telefon) sem látja, akkor minden bizonnyal elromlott.
Hali!
A mosógép is így szokott elromlani Tegnap még mostak vele
Üdv! Mivel egy közel 10 vagy még több éves készülékről beszélünk, így akármi előfordulhat vele sajnos.
Vagy még több... Telefon sem látja sajnos. Gondolom, nem javítható, vagyis nem éri meg...
Nem olyan biztos az. Lehet 1-2 kondi adta meg magát. Szereld szét és nézd meg.
Délután megtettem, elsőre nem jött szembe semmi gyanús. Összesen talán 3 ha van benne, meglepő módon mind - kinézetre - jó. Azért majd még egyszer bele nézek.
Én már szedtem szét egy két darabot és volt hogy kb 30 perc keresgélés után találtam meg a hiba okát. Az egyik ic sarka eltűnt.
az azért durva... Esetleg tudsz segíteni, ha javításra kerül a sor? Őszintén szólva nem szívesen válnék meg tőle, masszívabb, mint sok mai darab.
Sziasztok!
Van nekem egy lblink routerem ami usb felületen kezel háttér tárat. Sehogy nem tudom a routeren beállítani, hogy lássa a rádugott usb hdd-t. Van ennek valami trükkje? Más file rendszerre kellene formázni vagy valami egyéb? Van ftp beállítási lehetőség a routerben. Üdv!
Pontosan milyen router? Egy-két típusnak megnéztem a használati utasítását. Ha azt mondom hiányos, nagyon finoman fogalmazok. A gyártó oldala is egy katasztrófa.
Másrészt próbáld első lépésként egy pendrive-val. Lehet, hogy a HDD túl sokat fogyasztana, nem bírja az USB aljzat.
Pendrival sem müködik.
Pontosan milyen Router? Mit ír erről a részről a használati utasítás? Nem lehetséges, hogy csak USB-s modemhez való az USB csatlakozó? Milyen lemezformátumokkal próbálkoztál eddig?
Na úgy tűnik sikerült megfejteni.
Nem elég bedugni az eszközt. A router menüben hozzá kell csatolni az ftp szerverhez egy mappát ami nem lehet a gyökér. Ezek után felhasználót hozzá adni mert az admin jelszóval nem működik. Eszi a fat32 és az ntfs formátumot egyaránt. Az usb csak 0.5A ezért egy régebbi telefon töltőre rá forrasztottam a tápfeszültséget az usb vezetékből. Kacifántosan de sikerült! Köszönet mindenkinek!
Kiegészítés az előbbiekhez.
Az ntfs rendszert csak olvasni tudja a router. A Fat32 rendszert írja olvassa. Sajnos azonban a merevlemezt a windows nem engedi fat32 formátumban formázni. A megoldás egy "third party" alkalmazás ami legyalulja fat32- re a teljes lemezt. Így már van egy 460GB ftp server otthon a felesleges merevlemezek egyikéből. Az egyetlen hátránya a fat32-nek a 4GB file méret korlát. Így ami nagyobb azt darabolni kell. A sebességnek csak a hálózati kapcsolat wifi/kábel szab határt. A következő feladat a meghajtóként való felcsatlakoztatás az összes otthoni gépre. Üdv!
Ubiquiti airGrid M5 Nem látható rádión, se WAN porton de villog a piros LED az AP-n (azt írja nincs csatlakoztatva, és ha közvetlenül a gépbe kötöm, nem villognak a csatlakozónál a LED-ek) . Lehet ezzel kezdeni valamit?
Lehet, ha értesz hozzá!
Tápfeszültségek ellenőrzésével kezdenék (5V , 3.3V stb) Ha ezeket rendben találod akkor már komolyabb baja lehet. Pl nem indul el a program, mert nincs órajel, stb...
Tanácsot tudnál adni, hogy hogy szedjem szét a fejet, hogy össze is tudjam rakni? Ne törjön meg ilyenek.
Nem ismerem pont ezt az Ubit, de szerintem ragasztott a vízállóság miatt..
És azt hogy kell?
Illesztésnél végig kell "recsegtetni"..
Sikerült, úgy volt. Hát nem néz ki valami jól.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2019
Nincs ennek a villogásnak valami jelentése? (led flashig code)
Nem tudom.
Utána kéne járni! Nem hinném, hogy csak szórakozásból villog így!
Jó, én nem találtam se service manualt, se ezt.
Ez az eszköz 8 éves. Kezdetben volt 5 Voltos, USB-POE feladós változata is, lehet ezért villog, az nem bírja a 24 Voltos POE-t. Ha be is indul nem lehet majd elérni wifin, mert alapból kliens módban van.
A lapján 2010 van. De nekem a szolgáltatótól van, a dobozában 24V-os volt, eddig működött vagy 7-8 éve. Szóval most azokkal a beállításokkal volt utoljára. Nem látták wifin, meg nem jelez LAN-on sem. Vennem kellett újat, de tudnám mire használni ezt is, ha működne, meg akkoriban is hasonló árban volt, nem szívesen dobnám ki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |