Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem olyan kéne, aminek a kimeneti lába el van tolva egymástól.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2019
Két dolgot nem írtam:
1. az a riasztó 2× AAA elemmel működött 2. az a riasztó eredetileg az üvegtörés hangjára riasztott volna, gyakorlatilag pedig már az üvegajtó becsukáskori rezgése is aktiválta Itt a kép (amit hirtelen csak webkamerával tudtam lőni) amin a lábakat beszámoztam. A valóságban sincs semmi írás/jelölés az alkatrészen. Ez volt az érzékelő alkatrész a riasztóban... (A 3-as lábat felhajtottam mikor bekötöttem, az is ugyanarra állt mint a két másik.) A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2019
Hello,
Ilyen mikrokapcsolót keresek. Valaki tud esetleg beszerzési forrást? 3 állású, fényképezőgép exponálógomb. A jobb szélső lába a ház. Nikon S32 gépben van, és ebay-en pl. nem találok ilyet. Bontott is érdekel.
Nem háromlábú, de szerintem be tudod applikálni, kb olyan vastag
pl Bővebben: Link
Ez nem 3 állásúnak tűnik, hanem sima nyomógombnak
Mint írtam, amit keresek, az exponálógomb. 3 állása van, ezért van 6 (nem 3) lába. (A 3 állás nem benyomott, félig benyomott, és teljesen benyomott.)
Szia,
Szerintem ez egyedileg gyártott gomb, nem valószínű, hogy kapni fogsz. Én két lehetőséget látok: 1. Keresel egy Nikon szervizt és ott esetleg próbálsz kérni egy rossz panelt amin van ilyen. 2. Ezeket a kapcsolókat szét lehet szedni és eredményesen lehet javítani, én csináltam már ilyet egy jó adag türelem nagyon finom polír szivacs és új kapton szalag kell hozzá.
Nem csalódtam benned! Feltettél egy homályos, semmit mondó képet!
És megadtál néhány érdektelen információt. Üvegtörést érzékelni több féle képen lehet: 1. Akusztikus (egy "mikrofonnal" figyelik pl. a mennyezetről, az üvegtörésre jellemző frekvenciájú hangokat) 2. Rezgés (ragasztanak az üvegre egy érzékelőt, ami az üveg rezgését figyeli) 3. Légnyomás változás ( egy betörő ablak többnyire légnyomás változást okoz a helységben, ezt figyelik) Innentől kezdve az a fekete homály lehet mikrofon, rezgés érzékelő, vagy nyomás érzékelő.
Nem hiszem, hogy egyedi, de ja, elég ritka.
Az a fura, hogy ha megmelegítem, akkor egy ideig jó...
Sziasztok!
Szerintetek ez milyen értékű varisztor lehet?
HA jól látom a hálózati részen van. 350V
Szia!
Jó lenne egy olyan kép, ahol jobban látszik az egész áramkör. Nekem az a benyomásom, hogy ez valamilyen táp hálózati része, ahol lehet varisztor, de lehet safety kondenzátor is. Ránézésre nehéz megkülönböztetni, de az áramkörben elfoglalt helye alapján könnyebben behatárolható.
Én is varisztorra tippelnék, de nekem is gyanús, ha hálózaton lévő varisztor lenne, nem lenne ilyen közel hajtogatva a lába..
Sziasztok! Itt vannak a képek. Ez egy hangváltó. A párjánál csak a lábai maradtak.
Amúgy hogyan szeded szét? Meg ez valószínűleg 2 kapcsoló egymáson :S
Üdv mindenkinek.
Ez milyen értékü alkatrész lehet? Ki tud nekem segíteni?
Nem egyszerű. Egyik színkód táblázatban sem stimmel. vagy 0,18 Ω, vagy 0,34, 0,35 Ω . Nagy a színtorzulás.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2019
Köszönöm a segítséget.
Közbe arra jutottam hogy 18,9 Ohm +/-3% 3-5W. Remélem nem füstöl el az egész.
Ha hangváltóban van, akkor meg szerintem öngyógyuló biztosító lehetett. Olyasmi mint ez. Valamennyire mindenképpen vissza kellene rajzolni a hangváltót. Ha öngyógyuló bizti, akkor valamelyik be- vagy kimenettel sorba kellene lennie, és akkor a 050 elvileg 500mA-t jelenthet. Ha varisztor, akkor párhuzamosan, de varisztort tudtommal nem szoktak hangváltóba tenni. Elvileg marad még a kerámia kondi, de ilyen kis kapacitással az sem lenne túl logikus a sok fóliakondenzátor között.
Az öngyógyuló bizti is a varisztor egy fajtája.
Hello! Nem egészen, mert a varisztor feszültségre, a bizti pedig hőfokra működik. Egyik feszültségre vezet, a másik pedig áramra "bont", mert "belavinázik" a PTC.
Katalógusban a varisztorok között találtam. Egyébként soha nem volt dolgom az öngyógyuló biztivel, de elég sokat kutakodtam a fórumtárs által kérdezett kék N050 alkatrész után, eredmény nélkül, akkor jött elő ez az öngyógyuló bizti. Ha már szembejött velem, már megnéztem miféle ez a micsoda. Onnan sejtem.
Nekem van egy kiló 4A-es PTC bizti. Egyébként darabolható, csak épp a védőfesték nem lesz rajta. Ha jól emlékszem, 70mA/mm^2. De ami eddig szembe jött velem az mind sárga volt.
Van egy 884 (RCA) tip. csövem, szemre újnak tűnik. Mire lehet jó?
A katalógusban fekete fehér volt, méretrajzzal.
A kékről én is úgy gondoltam, hogy varisztor, de vagy 500 -nak néztem át a dolgait, ill nem mindegyiket, mert volt köztük szép számmal SMD kivitelű is, azokat nem néztem részletesebben. De még hasonló típusszámot sem találtam, aztán késő volt feladtam.
Azzal egyetértek, hogy a varisztor és az öngyógyuló biztosító nemlineáris ellenállás, meg mind a kettő szeret felrobbanni. A többit leírta Proli007.
Tiratron, nagyfeszültségű tirisztor helyett, csak kicsit bonyolultabban.
De készíthetsz vele csöves szkópba eltérítő generátort, ahogy az adatlapon. Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |