Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   289 / 626
(#) Gafly válasza Epu2 hozzászólására (») Szept 25, 2019 /

Én a Gyönytyúk utcába járok mostanában.
TAtilla77 meg összeírja hogy mit szeretne, és megveszem neki/vagy Kálmán/vagy következő börzén elugrunk.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2019
(#) kameleon2 válasza TAttila77 hozzászólására (») Szept 25, 2019 / 1

A hármas csavar egyre nehezebb eset. Ha ráadásul hengeres fejű belső kulcsnyílású kell - az feladja a leckét .... Esetlegesen éppen van barkácsboltban is, de ha 100 db kell - max 20 db ha van. Kínából is lehet rendelni, csak az meg sok idő. Anya meg csak egy van...
(#) lazsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 26, 2019 / 1

Idézet:
„Anya meg csak egy van...”

Bocsi, de ez a mondás nem arra vonatkozik, amikor a gyereket beküldi az anyja a spájzba, hogy hozzon ki két üveg baracklekvárt, mire a gyerek kikiabál, hogy "Anya, csak egy van!" ?
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 26, 2019 /

Idézet:
„A hármas csavar egyre nehezebb eset.”
Van, csak kereslet nincs rá, ezért nem tartanak. Nálunk a helyi csavarboltba annyit és olyat hoznak rendelésre pár nap alatt, amilyet akarok. Más anyagból viszont nincs, pld.: réz.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Szept 26, 2019 /

Én csak egy kis cnc-t szerettem volna összerakni 3-as csavarokkal (MPCNC). Hát 2x ugyanazt se kaptam. Igaz, itt csak multik vannak, mert az egyetlen normális csavarbolt becsődölt.
(#) Gafly válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 26, 2019 / 1

Valamint a "nem multi" boltokban is M4-től indul az élet.
Nem süllyesztet fejű facsavar pedig nem is létezik.
(#) TAttila77 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 26, 2019 /

Az a nagy helytzet ezzel itt mifelénk vadkeleten, hogy mikor a boltvezető barátomat kérdőre vontam a hármas csavar hiánya végett, mert amúgy volt már náluk, azt válaszolta: "Attila azért nem tartjuk mert csak neked kéne és a minimum tétel 700db ami lehet itt üdűl a polcon évekig" Mondtam, én veszek legalább 500db-ot ha olyat rendel amit keresek. "nem, mert itt marad a többi." A másik helyt meg azt válaszolták itt, hogy "nem tartjuk, mert apró és nyűg van vele, ha ki kell számolni darabra."
Na az ilyen boltos hozzáállással van bajom nekem. Ha pl. bemegyek egy vetőmag boltba és nerkem valami apró mag kéne, azt fogják válaszolni hogy áááá nem tartunk petrezselyem magot és mákot, mert pici és válogatni kell, vegyél tökmagot, kukorica magot? Ez elég furcsa hozzáállás nem? Haverom beküldtem debrecenbe az egyik nagykerhez és még 2,5-est is adtak neki egy fél marékkal, majd megköszönték a vásárlást.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2019
(#) sany válasza TAttila77 hozzászólására (») Szept 26, 2019 / 1

Marad az internetes vásárlás, még ha a postadíját ki is kell fizetni.
(#) TAttila77 válasza sany hozzászólására (») Szept 26, 2019 /

Több mint valószínű.
(#) ha9pi.feri válasza Gafly hozzászólására (») Szept 26, 2019 / 1

"Nem süllyesztet fejű facsavar pedig nem is létezik."Bővebben: Link
(#) erbe válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Szept 26, 2019 /

Néhány facsavarom még nekem is akad. Nagyapám gyalupadjából és szorítóiból. Kínáltam egy-két ismerősnek, de mikor meglátták, akkor meg az volt a bajuk, hogy fából van.
(#) kameleon2 válasza TAttila77 hozzászólására (») Szept 26, 2019 / 2

Van egy érdekes tapasztalásom az ügyben. Amerikából hazatért egy osmerősöm, ő mesélte, hogy amikor boltot nyitott Magyarországon, megkérdezték a raktárosai, mennyi mozgásérzékelőt tartsanak? Azt felelte 20.000db-ot. Erre elhűltek a magyar bolt vezetői, elfehéredtek, mint a fal. Alig merték kinyögni: de M..! nálunk nem Amerika van, itt jó, ha 2000 elfogy egy évben!. Erre ő: "Tudjátok, ha a vevő bejön azon az ajtón, az azért van, mert vásárolni akar. Ha ki tudjuk szolgálni, akkor megélünk belőle. Ha nem, akkor jobb esetben is egyszer-kétszer visszatér, de ha addig sem, akkor soha többé nem látjuk, mert elmegy máshová!" Hát ez ilyen dolog. Mi is "óvatosan készleteztünk, mégis 700db készüléket eladtunk. Most lehetőség van nagyobb gyártásra, 500db-ra készülünk, mert bármennyit gyártunk - kevés a raktárkészlet.
(#) Moderátor hozzászólása sany hozzászólására (») Szept 27, 2019

Felhasználói kérésre a hozzászólás és a rá adott válasz törlésre került.
(#) gyerek67 válasza sonajkniz hozzászólására (») Szept 27, 2019 /

Nokia 6310i mobilom már épp az utolsókat rúgta, gyakran megbolondult a kijelzője.
Egy alkalommal, amikor elővettem az övtokból, hogy ránézzek, a szemem láttára tükrözte a képernyőtartalmat először függőlegesen, majd egy kb. 1 mp. után vízszintesen is!
Nem akartam hinni a szememnek, aztán a kijelzőről eltűnt minden.
Amikor megbolondult a kijelző, mindig kicsúsztattam egy pillanatra az akksiját, majd vissza.
Ekkor is így tettem, helyre is állt a béke.
Természetesen, amikor elmeséltem a kollégáimnak, akik szintén elektronikával foglalkoznak, nem hitték el, reprodukálni pedig nem sikerült a jelenséget.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2019
(#) bbalazs_ válasza gyerek67 hozzászólására (») Szept 28, 2019 / 1

Az LCD kijelzők egy részénél be lehet állítani, hogy x és y irányban tükrözze-e a képet. Ezek egy-egy, logikai szinttel beállítandó lábak. Elképzelhető, hogy a forrasztás vagy a szalagkábel kontaktja megszakadt, ilyenkor az eredeti gyenge fel- vagy lehúzásból származó szint áll be vagy egyszerűen lebeg és amit összeszed, arra reagál.
(#) Epu2 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 28, 2019 /

Üdv! Ez így lehet egy matuzsálemi kijelzőnél is?
(#) bbalazs_ válasza Epu2 hozzászólására (») Szept 28, 2019 /

Nem tudom, de simán lehet. Karaktereseknél még nem láttam, de pontmatrixnál simán lehet.
Adatlapja megmondja. Általában x_dir vagy x_mirror, y dir y mirror, ilyesmi az elnevezése.
(#) Gafly hozzászólása Szept 29, 2019 /

(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Szept 29, 2019 / 1

Ez csak a jéghegy csúcsa. Előfordult velünk olyan, hogy ránkhívták a rendőröket. Megszoktuk, nem egy nagy dolog. Igen ám, de a rendőrök azért jöttek ki (a szokásosnál nagyobb csapattal), mert az egyik lakó szerint osztogatjuk a halált. Persze hogy azt hitték, dobálni akarjuk az embereket a tetőről, miközben a bázisállomás antennáit cseréltük... Lett is nagy botrány, tudtommal a lakót meg is büntették.

Volt olyan is, aki megkönnyebülve vette tudomásul, hogy nem 5G-t, csak 4G-t telepítünk.
(#) ronin75 válasza Bakman hozzászólására (») Szept 29, 2019 / 2

Azért a 4g sokkal jobb, ott még csak a látás romlik, 5g-nél már el is ájulhatsz.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2019
(#) pucuka válasza Bakman hozzászólására (») Szept 29, 2019 / 1

Az emberek már csak ilyenek. Minden új dologtól félnek, a vasutak őskorában zászlós embernek kellett a vonat előtt menni, ma meg többszáz km/h -val száguldoznak.
Ma zavarja őket az 5G, pedig sokkal alacsonyabb a kisugárzott átlagteljesítményük, mint pl az analóg vivős 2G -nek. Aztán meg élni se tudnak a mobiltelefonok nélkül, pedig az sokkal nagyobb sugárzást kelt, mint egy bázisállomás, merthogy sokkal közelebb van a testéhez.
(#) oxygen válasza Bakman hozzászólására (») Szept 29, 2019 /

Ránk még nem hívtak rendőrt, de a "sugárveszély" meg "rosszul alvás" meg "rákkeltés" miatt hallgatunk épp eleget. Hiába mondjuk, hogy a szemben lévő ház "többet kap", meg a fül mellett tartott mobil többet sugároz mint a bázisállomás, mindig vannak okosok. Az egyik házban az öreg éjfélkor nekiállt üvölteni velünk, hogy vigyük innen a k.. antennáinkat, pedig mi csak tápegységezünk. Egyébként elég veszélyes a 4G is, telefont nyomkodva sétáló zombi lesz az emberből aki körülnézés nélkül lép le a járdáról, vagy elüti szegény melóst aki épp a bólyákat pakolja ki egy baleset miatt.
(#) Remci válasza oxygen hozzászólására (») Szept 29, 2019 / 2

A kedvenceim azok az emberek, akik úgy telefonálnak mint mikor én a zsíros kenyeret eszem
(#) pucuka válasza Remci hozzászólására (») Szept 29, 2019 /

Én láttam olyat, hogy a hölgyemény nem is telefonált, csak Úgy "hordta" a kezében mint egy zsíroskenyeret, a behajlított karján meg a táskája. És menet közben állandóan figyelte, mintha hívást várt volna.
(#) Remci válasza pucuka hozzászólására (») Szept 29, 2019 /

Ilyen felénk rengeteg van. Ezektől a legkönnyebb ellopni a telefont. Nem tapasztalatból mondom, csak hallottam
De az is lehet hogy be volt kapcsolva rajta a navigáció, hogy tudja merre kell haza menni
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2019
(#) sargarigo válasza Remci hozzászólására (») Szept 29, 2019 /

Elképzeltem, látom magam előtt
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Szept 29, 2019 / 3

Próbálom beleképzelni magam a pasija helyébe:
- Szexelünk?
- Várjál, becsavarom magunkat az alufóliába.
- Mi ez rajtad???
- Az ólomköpeny amit a múltkor vettem, de fúrtam rajta egy kis lyukat lent.
(#) kameleon2 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 29, 2019 /

Az emberi hülyeség határtalan. Amikor bemértük a készülékeinket kiderült, hogy nem maguk az eszközök okozzák a legnagyobb bajt, hanem az a "csendes gyilkos" , amire e legkevésbé gondolnak az emberek. A kapcsolóüzemű tápegységek. Én a mérések alapján láttam, mondom ezt. Egy telefontöltő, amit az ember maga mellé tesz az ágyhoz közel, hogy reggelig feltöltse a telefonját, vagy az ébresztőóra tápegysége - sokkal károsabb sugárzást bocsájt ki. Láttam olyan orvosi tápegységet a méréskor, ami simán megállította volna a pacemakert (ráadásul svájcinak mondott).
(#) Epu2 válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 30, 2019 /

Nem feltétlen maga a kapcsoló üzem a veszélyes, hanem a védelem, (árnyékolás), hiánya.
(#) sargarigo válasza kameleon2 hozzászólására (») Szept 30, 2019 /

Amúgy ha már itt tartunk, mennyire komoly ez a dolog a tápegységekkel? Kb mindenhol ott vannak, azért jó lenne ezt tudni. Gondolom a távolsággal fordítottan arányos a hatása (sejtésem szerint minimum négyzetesen), de mégis mi a biztonságos, és mit okoz?
Következő: »»   289 / 626
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem