Fórum témák
» Több friss téma |
Láttam már generátort is, Az azért méretre kisebb, de igencsak kezdenek kikopni.
Mint írtam: Állandó mágneses villanymotor.Ezen van a hangsúly.Oda-vissza működik.Ha megforgatod,kijön belőle az áram.Minél nagyobb feszültségű,annál kisebb fordulat kell.
Allandomagneses? Kell a Gixxer K6 ala egy csapagyazott femhenger, amit hajt a hatso kereke, a henger pedig egy allandomagneses motorgeneratort. A kimeneti tekercs feszultsege a motortekercselestol es a fordulatszamtol fugg.
Állandó mágnesű motor = szinkron motor. Ha a fordulatszáma nagyobb mint a szinkronfordulatszám, generátor lesz belőle.
Nem a feszültsége a lényeg, hanem a póluspárok száma. Ebből minél több van, annál alacsonyabb a szinkron fordulatszám, amit meg kell haladni, hogy generátor legyen. A nagyobb feszültségű szinkronmotornál a leadott feszültség is nagyobb lesz, de a szükséges fordulatszám a szinkron fordulatszám felett kell legyen. Természetesen a leadott feszültség frekvenciája is fordulatszám függő. Ez az asszinkron motoroknál/generátoroknál is így van.
Amit leírsz, hogy szinkron fordulatszám meghaladása esetén generátor üzem az csak az ASZINKRON gépnél érvényes.
Szinkron gépeknél nincs ilyen. Ha forog, akkor van kapocsfeszültsége. Ha a kapocsfeszültség alakjának megfelelően pozitív áramot tolsz bele, akkor motor lesz és hajtja a tengelyt. Ha negatív áramot (veszel ki), akkor generátor és fékezi a tengelyt. De a fordulatszám és a frekvencia az mindig szinkron (mindegy hogy generátor-e vagy motor-e).
Elnézést, igazad van. Az asszinkron motor járt a fejemben, (nem is tudom miért) pedig ott a kerékpár "dinamó" példája.
Akkor az Indesit mosógép motor 3 fázisú lehet?Az azt jelenti kevesebb fordulaton is termeli az áramot!?Már csak az a kérdés mennyit termelhet óránként kb,hány wattot(jó kérdés mi azért 1000et megtermel)? Meg látok a motoron vagy 6-8 kábelbekötést,hol mérjek mennyit termel?
Ezredes úr drága literben méri,az nem jó!
Néhány száz wattos motor soha nem fog 1000 wattot termelni generátor üzemben! Amúgy meg milyen motor? Sok-sok féle mosógépet gyártanak!
Indesit mosógépbe volt 2009es 1000es fordulatot tudott!Akkor melyik tud annyit termelni?
1000 wattot? Az nem lesz egyszerű.Oda már komoly generátor kell! És mivel hajtanád meg? Esztergagéppel?
Gazzal, fagazzal, szengazzal etesd az Ezredes urat!
A benzin allitolag azert draga, mert abbol javitjak az utakat. Valahol talan, mert itt bombatolcserek gyujtohelye minden ut. Van,ahol akar 30cal is lehet haladni jarmukarosodas nelkul. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2019
Azt mondták hogy az autó generátor 1200wattot termel,akkor ez nem igaz?
3 fázisú motor amit írtál azt jelenti hogy 380v-os?
3 fázisú bldc motor
Ez egy mosógép motor. Autó generátor feszültsége szorozva áramerősséggel.egyenlő teljesítmény.Általában 600-800 W 3 fázisú motor,3 aktív tekercs csoport.Mint a linkben. Lehet akár 5V-os is. Hova kell neked nagy teljesítményű generátor? A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2019
1000w as fűtőszálat szeretnék üzemeltetni bojlerbe. És 5-600 as fordulatom lenne.
Óriási teljesítmény igényed van! Mivel fogod meghajtani a generátort?
Szia!
szélkerék helyett , mivel fogod meghajtani?
Széllel!Nem folyamatosan megy csak amikor szél van.Akkor ez mennyit termelne nekem?
Nagyjából semmit. Illetve erősen közelítene hozzá.
Pontosabban még eddig semmit nem írtál arról, hol lenne a szélkerék, milyen magas tornyon, milyen kialakítású és mekkora. Tengerparton ~5 m átmérőjű kerékkel 10 m magas tornyon még talán hozna is valamit. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2019
Ez egy fém,csapágyas régi szélkerék. Nincs magasan de pörög kis szélre is már majdnem úgy mint egy aksis csavarhúzó.Van tömege ezért megcsapja a kezet nagyon.Még nincs meg de ha láttok benne fantáziát akkor az enyém lesz.Ezért érdeklődök!
Méretek és a helyszín kellene, ahova felállítanád. Anélkül annyi, mintha madárbélből jósolnánk.
Hány méter átmérőjű? Milyen magasan van? Vízszintes tengelyű,vagy függőleges? Szeles a vidék? Akadálytalan szélcsatornában lesz felállítva? Ezek a legfontosabb megválaszolandó kérdések. Ha ezek ismeretlenek,akkor csak jósolni lehet... Ha 100W-nál többre van szükséged,akkor hatalmas nagy gép kell! Apró gépek csak viharban teljesítenek jól.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2019
100W! Uhh akkor hanyagolom mert fogalmam nincs ezekről + nem ilyen jó a földrajzi helyzetem se!
Ha érdekel a szélenergia,azért lehet vele foglalkozni hobby szinten! Hosszú évek alatt nagyon sokan benéztek már ide pár napra 1 kezemen meg tudom számolni,kik írnak ide évek óta aktívan...
És ilyen kis energiát hova használjak?Mondj légyszives valami tippet mert akkor lehet elgondolkozok még hogy csak kell az nekem és megcsinálom.Mert ugye csak akkor van ha szél is van.
Elnézést,azt hittem érdekel a téma.Ha csak a kivehető haszon fontos,akkor csak veszteséges lesz.
De érdekel,nagyon is csak azt hitem többet tudnék kiszedni!Azért is kérdem mit tudnék csinálni ha kisebb lenne csak?
Magyarországon az átlag szélsebesség kb 4m/s
Az összes többi adat a táblázatban,kiszámolható az elméleti kivehető energia. De ez a gép hatásfokától durván függ.Ez egy jó hatásfokú gép esetében tükrözi a táblázat adatait. Ez egy vízszintes tengelyű gépre vonatkozik. táblázat A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2019
Hát nekem max egy 50cm es szélforgóm lenne ,így elég kevés
Mi lenne ha egy babetta motorral hajtanám,az 1,5l/100km alapjáraton 1l? (bár az se jó mert 400ft literje az 8kw annyit meg nem hozna sehogy) |
Bejelentkezés
Hirdetés |