Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Hello,
Nincs komplett lámpa csak a holdat nyomtattam ki. A talpa saját tervezés lesz amibe rakom a ledgyűrűt. Most találtam egy aurora programot ami talán jó lehet, de ez LED szalaghoz lett tervezve, vagyis az effekt a szalag egyik végéből a másikba megy, nekem meg az kellene, hogy az egész egyszerre menjen.
Ebbe van annyi effekt győzd végignézni keres rá FastLED 3.3....
u8g2lib használok i2c oledhez van 2 förész amik kiütitik szó szerint egymást!
ha elhagyom case részekbe u8g2.clearBuffer();, u8g2.sendBuffer(); nem jelenik meg a kijelzőn az adat és egyben törlődik xyze rész is ! Milyen fügvénybe kezelhető a két rész hogy egy probléma mentesen menjenek egymástól? Multi voidal is szinte ugyanez a probléma!
Helló.
Próbáld ki, hogy a függvény előtt clear buffer, sehol máshol, majd a switch case stb ben nem küldöd el, csak megrajilod majd a függvény végén 1x küldöd el az egészet egyben a sendbufferrel. Ebben a függvényben csak 1x torolj és rajzolj.
Igy nincs megjelenités ha case ugrik de nem tudom miért?
Az első példánál gondolom a case 1 előtt pontosabban a switch előtt van egy clear buffer utasítás. Gondolom hogy le ellenorizted hogy tényleg belefut a switch 1 be.
Ha igen akkor komolyabb a gond mint amire gondoltam. Még utána járok.
Valami meghivás hiányzik!
void xxxx ( u8g2_t *u8g2) vagy U8G2 u8g2 berakom zárójelbe etöl meg fejreál a fordító pedig legtöbb minta példába mindig szerepel... Bővebben: Link Ez szép mese szerű... Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2019
A 19. sorban nem jó a "default", oda "break" kel.
Majd az utolsó elágazás után lehet a default.
Köszi!
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2019
Arduino DUE lappal akartam vezérleni egy léptetőregisztert, minél gyorsabban. Amikor az 51.lábat H szintre állítom, majd a következő utasítással rögtön L szintre, akkor egy 2,2µs időtartamú impulzust kapok.
Miért ennyire lassú az arduino saját digitalWrite(); függvénye? Más arduino függvények esetén is előfordulnak ennyire nagy sebesség különbségek? (melyeknél?) A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2019
Mert a háttérben komplett feltételrendszerek vannak kiépítve. Megvizsgálja, hogy a digitalWrite(2,High) -nál a 2-es melyik lábat is jelenti (ezáltal lesz meg a kompatibilitás az összes alaplap között), megkeresi, melyik PORT-hoz tartozik, megnézi, be van-e állítva ez kimenetnek, ha van ehhez a kimenethez PWM csatlakoztatva, akkor leválasztja, meg megvizsgál még rengeteg dolgot. Így tudja "bolondbiztosan" a lábat bármilyen lapon átbillenteni, minden lehetőséget megvizsgálva.
Ha Te ezt a megszokott módon végzed PORTA=... , az sokkal kevesebb utasításból áll, viszont elveszted a kompatibilitást, hogy bármelyik másik lapra feltölthesd a programod. Az összes Arduinos fv. így működik, érdemes megnézni a digitalWrite mit tartalmaz. A neten is, meg a gépeden is meg van valahol a pontos tartalma Rengeteg ifdef van benne, és sima feltétel. Ezt később én is elolvasom: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2019
Ok, azt a részt értem, hogy a digitalWrite() több dolgot csinál, és ezért lassúbb. Viszont ha a digitalWrite() egy 16MHz-es arduino nano-n kb 5µsec idő alatt lefut, akkor érzésre egy arduino due esetében nem kellene (2,2µsec-nél) sokkal gyorsabbnak lennie? Sajnos most nincs nano kéznél, így nem tudom lemérni, hogy ha közvetlenül a portot írom az mennyi ideig tart.
A megírt programok amúgy sem hordozhatóak teljes mértékben, hiszen egy "nagyobb tudású" lapra készített program (ha ezt a többletet használjuk is, akkor) már nem fog egy kisebb lapon futni, sokféle okból. Ebből kiindulva viszont nem lehetne mindegyik laphoz, egy hozzá tartozó, saját digitalWrite() függvény, ami az adott lapra optimalizált? A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2019
Megnéztem a cikket is amit beraktál. Méri az időt egy arduino uno estében.
digitalWrite() -> 6µsec, a port közvetlen írásával 83nsec! A due esetén ez közel 200nsec volt, igaz én oszcilloszkóppal mértem, a cikkíró meg logikai analizátorral, de ez nekem túl nagy különbségnek tűnik. Most akkor a portok írása, ill. annak sebessége nem arányos az órajellel?
Szia Dávid!
Sajnos ezt már lehet, hogy nem lehet visszahozni, az RX,TX LED ahogy az USBre vagy tápra kötöm, teljes fénnyel folyamatosan világít egyszerre. Próbáltam az Mprog-ot, FTprogot, a Zadigot. De lehet, hogy valamelyik progival már én tettem bele valami csúnyaságot. Így már a WIN7 alatt az eszközkezelőben sem tünteti fel rossz néven az FT232-t. Az USB csatlakoztatásakor az eszközkezelő olyat csinál, mint amikor valami hardware-t bekötök, de nem találom meg. Ha így is, ezek után is még szerinted menthető az Arduinó akkor légyszives segíts helyre tenni. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2019
Még egy kép.
Sajnos ott van az eszközkezelőben az universal Serial Bus Devices ban. Argus to USB névre hallgat. Bárkinek a segítségét elfogadom.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2019
Sziasztok!
Szeretnék megépíteni egy robotot, illetve már meg is van de amikor megnyitom a programot és fordítani akarom akkor azt írja ki hogy nem sikerült lefordítani az arduino uno alaplapra. Én csak sima avr-t programozok, azt is csak basic nyelven. Átnézné nekem valaki hogy hol lehet a hiba?
Irjál a "Serv" helyett Servo -t.
Pontos adatokkal nem tudok szolgálni, DUE lappal egyébként sem foglalkoztam még, én Atmega328 párti vagyok.
A hordozhatóság persze nem 100%-os, de ha csak shift regiszter, meg LCD, meg szenzorok vannak, esetleg gombok, ADC, akkor vihető a program a lapok között (ha a lábszám és a perifériák az IC-kben elegendőek).
Kiveszed a DIP foglalatból a 328-at akkor is világít a TX-RX?
Szia! Sajnos szigorúan. Ez volt az első amit megnéztem. Köszi. Akkor alszik el az RX,TX, ha a PC aludni megy. Utána már csak a zöld LED világit ami az 5V táp meglétét mutatja. Számítógép feléled RX,TX újra világít.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2019
Egy ilyen IC kb 200 HUF Kínából. Rendelj párat.
Már az FT232 re gondoltál? Akkor szerinted halott?
Most nem is értem az miért kell. De simán ki kellene próbálni másik számítógépen és egy másik lappal. Mire is kell neked ez a ft232? A csatolt képen arduino van ha minden igaz atmega 328pu IC vel. A környéken nincs valaki aki ki tudná próbálni másik gépen másik lappal? Merre laksz?
Gondolom az arduino IC helyes irányban van a foglalatban. Azért mondom mert jártam már úgy!
Sziasztok!
Végre találtam egy programot ami jó lenne nekem, de van egy apró hibája, nem tudom állítani a LED fényerejét. Próbáltam beletenni brightness-t, de sehogy se sikerül. Valaki megtenné, hogy vett rá egy pillantást, hogy hogy lehetne megoldani? Köszönöm!
És mi van ha így próbálod, hogy a határokat viszed lefele:
Viszont így lehet, hogy a 256 lépés sok lesz? A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2019
Itt próbáltam én is lejjebb venni a számokat, de akkor az átúszás helyett vibráltak a LED-ek. A megoldás viszont olyan egyszerű volt, hogy az már fájt. Egyszerűen arányosan lejjebb vettem a számokat a program elején. Nekem full fehérből kell átúsznia melegebb fehérbe, vagyis 255, 255, 255 helyett 63, 63, 63-ra vettem ez 1/4-ed fényerejű fehér. A másikat meg 89, 38, 5-re.
Teljesen jó lett.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |