Fórum témák
» Több friss téma |
Sajnos még ez is béna. Valahogy a tizedes jelhez kéne igazítani a számokat. Nekem ez nem megy.
Mellékletben találsz egy példát (Flowcode v5). -9999 - 9999 -ig működik jól.
Nem egyszerű mutatvány amit feltettél. Ebbe most még belekontárkodtam, de légyszives segíts legalább egy tizedesig kiíratni a számot. Hiába próbálkozom Kokozo példája szerint, nem tudom megcsinálni. Mindig valami hiba. Köszi.
Nem tudom tesztelni, lásd melléklet.
A példámat ültesd át a magad rendszerére. A "Termisztor" nevű változó a te programodban nálam "homerseklet" néven szerepel.
Nem tudod véletlenül, hogy a billentyűzeten hol van a fok jel?
Mindegy, mert azt a kijelző nem ismeri, neked kell létrehoznod azt a karakter. Használatához a "PrintASCII" parancsot kell használni. Lásd melléklet.
PrintASCII 0 Itt a 0 az nIdx-nek felel meg. Nyolc egyedi karakter adható meg, 0 - 7 -ig.
Ha ezt beteszed a Flowba , akkor lehet, hogy lesz I2C LCD a progidban. A Flow 6 ban működik.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2019
Abszolute nem jó, ha ezt igy elinditod talán látsz néhány villanást.
Nem kell az LCD-t folyamatosan írni
Ez élőben hibátlanul fut mellettem. Az NTC helyére betettem egy 10kOhm potit és követi, ahogy kell.
Bővebben: Link
De nézd meg. Örülök, hogy segítesz.
Mivel a Flowcode 6 jóval nagyobb hex fájlt generál mint az 5-ös, nem foglalkozom a programmal annak ellenére sem, hogy hivatalosan megvettem. Azért köszi a feljajánlást, hátha másnak jó lesz.
Van a példavideóim közt tizedes kijelzésű adc kezelés nézd meg majd ha hazaérek tovább fejlesztjük hogy mínuszban is dolgozzon
De először próbáld meg lebegőpontosra állitani a változót (ez a legegyszerűbb ha tizedes kijelzést szeretnél )
Tegyük hozzá, ismervén a feladatot, a lehető legpazarlóbb is egyben. Egy példát már töltöttem fel, csak le kell másolni, igazítani a kapott értékhez.
Lehet de ha csak egy egyszerű hőmérő a cél ….
Most még csak az, később kelleni fog a RAM - ROM.
Megpróbálom, de az mínuszban is működni fog? Van a progiban 3 változó is. Kérdés, hogy a beállításoknál melyika lebegőpontos. A változó tipusnál melyik lesz a lebegő? Angolban, hogy is van? A floating ot nem engedi bejelőlni. Ha potit teszek be ott engedi a lebegőpontost, a most flow8 ban a termisztorra nem lehet.
Most laposról irok ezen nincs flow nem tudok ránézni , majd átbeszéljük ..
Lehet, csak nincs értelme se a lebegőpontos számok használatának se ennek a termisztoros makrónak.
Vettem DS18B20 as digit szenzort. Jobb láb 5V bal GND , középső PIC felé 4.7kOhm al 5V ra felhúzva. Sajnos a progit nem tudom szimulálni, így egy kicsit nehézkes. Segítséget kérnék, ha van ötlet. A kétsoros LCD felső sorában 16 fekete téglalap. PIC jól beállítva. 18F14K22
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |