Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
:kalap:
Nagyon szép! A tranyókat is beforrasztod majd?
Mindenképpen csak ajánlani tudom, piszok jó kis kapcsi.
Üdv: Doncso
Köszi!
Filcel rajzoltam. Sokat segített a vonalzó is... Hát igen Frankye a NYÁKot én se igy akartam de ez lett belőle... cimopata nagyon szép lett! Csináltam még aznap egy hangszóróvédő áramkört is de képeket majd csak később tudok mutatni.
Igen a tranyókat is beforasztom
Csak elötte még olcsóbb típusokkal lesz élesztve. Asztán ha minden rendben van akkor belekerül az eredeti.
Na így néz ki működés közben a programozóm..
Ebéd után vmi dobozolásfélét kellene eszközölni, mert így nem igazán esztétikus..
Jol nez ki
En pl. nem szeretek mindent bedobozolni, minek?Es legalabb latom is az alkotast, ez hangulatkelto.
Sziasztok!
Keszitettem egy par 2 utas aktiv hangsugarzot Hivi hangszorokkal. Kis dobozokrol leven szo kis hely is van bennuk igy nem volt konnyu a szerelese annak amelyikben az erositok es a tapegysegek is vannak. A dobozokat nem en csinaltam, "csak" az egesz megtervezese, az elektronika megepitese, valtotervezes es epites illetve a teljes osszeszereles volt az en feladatom. Ahhoz kepest mennyibe kerult es milyen alkatreszekbol, hangszorokbol keszult egesz jo hangja van
Sziasztok, itt vannak a képeg a funkció generátorról működés közben, de beszéljenek a képek magukért.
Nagyon ígényesre sikerült GRAT
Idézet: meg szabad kérdezni mennyibe is? „Ahhoz kepest mennyibe kerult”
Koszi Doncso!
Egeszen pontos arat nem tudok mondani, de 25-30eFt kozott van valahol a vegso ar. Ebben nincs munkadij (csak anyagár), mert ez abszolut barati alapon ment.
Hogy őszinte legyek azt mondanám ,hogy gyári, nem szeretek hajlongani de ez piszok szép lett, tényleg elismerésem és GRAT!!!!
Valóban szép munka,Gratulálok én is!Azon viszont megdöbbentem hogy ilyen olcsón ki tudtad hozni, én a HiVI hangszórókat nem tudnám ilyen olcsón beszerezni!
Ui.:utánanéztem valóban ne túl drága hangszórók, de nagyon jó kivitel, biztos jól szólhat( a méretekhez képest!)
Kosz mindenkinek! Majd atadom a gartulaciokat annak aki a dobozokat keszitette, a kulso megjelenes az Ő erdeme. En "csak" a belsejet szereltem ahogy korabban emlitettem illetve a vegen oszeszereltem.
A Hivi hangszorokat akcioban vasaroltam, olcsobban a szokasos bolti araknal igy lehetett kihozni azt az arat amit irtam.
Hát most egy olyat mutatok, ami miatt lehet hogy megszólnak. Merthogy nagyon nincs köze az elektronikához, vagyis csak nagyon kis részben. Amúgy a barátnőmnek készítettem.
Tetszik. Az utolsó frame-et hagyhattad volna hosszabb ideig.
Én anno a ballagásomra kaptam többek közt egy olyan csokrot, aminek a leveleire egy halom elkó volt tűzdelve.
Keresztanyum elment a Lomexbe és mondta az eladónak hogy ő kondenzátorokat szeretne. Megkérdezte az eladó hogy milyet. A válasz ez volt: "Sok színeset, mert virágcsokorra lesz."
Sziasztok!
Elkészült az első nixicsöves órám tom025 leirása alapján.Az extra benne hogy nem 74114-el hanem a könnyen beszerezhető 4028 + kapcsolótranyókkal. A nyák saját tervezésü.A táp a vicsys féle kapcsi táp+ 220 mikrós szürőkondi a végére (nélküle vibrált a nixi). Utólag derült ki hogy az orabeállitó részt egy kicsit elrajzoltam.Másik tervezési hibám az mpsa tranyok bekötése, sikerült mindet forditva berakni ,ezért először nem is müködött az óra.A harmadik hiba:azt hittem hogy a 4028 ic q0 kimenete a 0 szám és igy tovább de nem ,q0-6,q1-5,q2-4,q3-3,q4-2,q5-1,q-6-0,q7-9.q8-8,q9-7.Bocs a hosszú leirásért de hátha más is szivna vele.Külön köszönet tom025-nek a programozott pic-ért.A végleges dobozolás még hátra van.Végül egy pár kép:
Még képek
Nagyon szép lett,de vigyázz a papír dobozzal.Azok a csövek nem épp hidegek.
Priviben történt gratulációm után hadd adjak itt is hangot ennek. Szeretem visszalátni a megépített kapcsolásomat. A cipősdoboz tényleg merész próbálkozás, bár azon túl hogy ronda, felgyulladni nem fog, a glimmkisülés a csövekben minimális hőt kelt, kézzel simán fogható hőmérsékletűek. A 4028-as áramkörrészletet majd a modik engedélyével feliratozom, hogy más ne eshessen többet ebbe a hibába. Ezek a csövek nekem annyira nem a kedvenceim, de az áramkör nagyon szép munka...
Szép munka de egy "rendes" fa dobozban még szebb lenne.
Tom25nek:ha beszélsz a modikkal és módosítod a cikket azt is beleírhatnád hogy a HqVideonál van 74141. Bővebben: Link Üdv!
Az Incomp BP-nél tizedannyiba kerül a 74141, ha még van náluk link
Igen látom!
Azért linkeltem a HQVideot mert én általában ott vásárolok és ott néztem először. Üdv!
Sziasztok!
Elkészült a párom leges legelső munkája, egy sötétedésérzékelő. A kocsimban fog működni, a világítást fogja kapcsolni.Egyébként baji elektronikás kit. Teljesen önállóan csinálta, a felügyeletem mellett. (na jó, néha én hajlítottam meg az alkatrészlábakat.) A második kép az első indítás a labortápegységemmel. Egyébként kivállóan működik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |