Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3099 / 3614
(#) tbarath válasza Gafly hozzászólására (») Jan 5, 2020 /

Az mindenre IS jó.
(#) nagym6 válasza forma3 hozzászólására (») Jan 5, 2020 /

Hőlégfúvóm markolata lett ilyen ragacsos, hintőporral jól beszórtam, és azóta nem ragad.
Hintőpor típusa: "Johnson baby powder puder". Felirat szerint nem hólégfúvó markolatra készült, de a ragacsot lekötötte a por.
Azóta ha ragasztókkal műgyantával dolgozok, kezem ragacsos lesz, csak hintőpor a kezemre, és oké.
(#) weend hozzászólása Jan 5, 2020 /

Sziasztok!
Videomagnót szeretnék vásárolni, elvileg a lejátszó is elég. Lehet még, vagy tud-e valaki új készülékvásárlási lehetőséget?
(#) bbb válasza weend hozzászólására (») Jan 5, 2020 /

Sajnos már rég kiment a divatból, így "új" már nem lesz. Használt meg lutri, viszont ha már nézel, akkor SVHS-t keress! Remélhetőleg valami retrolázzal ezt is felkapják, s a kínaiak gyártanak majd USB-s/LAN-ra köthető kütyüt belőle valami korrekt SVHS alapra, mint a Panasonic készülékei voltak 20 éve. (Van remény a retrolázas felkapásra, ha azt nézzük, hogy walkmant gyártanak, ami mp3-ba tudja a kazettákat rögzíteni).
(#) bbb válasza weend hozzászólására (») Jan 5, 2020 /

A felajánlás ingyen elvihető topikba nézz be! Úgy látom van pár darab, ami közül akár jót is kifoghatsz.
(#) mnyugger válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 6, 2020 /

pupos nőre is jó?
(#) pucuka válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 6, 2020 /

Igen, púpos nőre is jó, csökkenti a lengés (billegés) csillapítását.
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 6, 2020 /

Jó, csak a púpra nem kell fújni. Bedagad tőle mindenhol máshol, és nem látszik ki a púpja.
(#) jani1987 hozzászólása Jan 8, 2020 /

Megérkezett a törött kijelző helyett az új amit sikeresen be illesztettem. Már csak az a kérdés milyen ragasztóval rögzítsem. Gyárilag is ilyen volt. Van pontos típus erre vagy megteszi a stiftes is?
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 8, 2020 /

Mibe érkezett meg milyen kijelző és miért nem a megfelelő topikba rakod? Telefon? Ahhoz mondjuk a B7000 jó választás.
(#) jani1987 válasza bbb hozzászólására (») Jan 8, 2020 /

Mivel a ragasztás a kérdés és nem az elektronika így bíztam benne, hogy itt meg fér.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Jan 8, 2020 /

Ha telefonné a kijelződ, akkor ajánlom neked ezt a ragasztót én ilyennel ragasztottam be a telefonnom kijelzőjét.
(#) bbb válasza sany hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Vigyázz, ez víztiszta! Van, hogy jobb a fekete ezeknél. Viszont még mindig nem árulta el, hogy mihez kell.
(#) ronin75 válasza bbb hozzászólására (») Jan 9, 2020 / 2

Szerintem telefonhoz. Bővebben: Link
Nem követitek Jani munkásságàt.
(#) bbb válasza ronin75 hozzászólására (») Jan 9, 2020 / 1

Vagy inkább ő nem kattintott a "válasz" gombra így a fene se kereste ki a mobiltelefonos topikba illő hozzászólását egy hónap után...
(#) ronin75 válasza bbb hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Iróniának szántam.
(#) mnyugger hozzászólása Jan 9, 2020 /

Hogyan csinálnátok?
Van 1 gramm színező anyagom.
4 felé szeretném osztani. Egyenlő részekre.
A mérlegem, csak 1 gramm felbontású.
(#) pucuka válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 9, 2020 / 1

Oszás felére, majd annak is a fele kétszer.
Kétszer 0,5 g, majd annak is a fele 2 -szer 0,25 g + 2 -szer 0,25 g
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2020
(#) mnyugger válasza pucuka hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Arra gondoltam, hogy hullámpapír egyik csíkjába belesimítom. Annak a hosszát már tudom mérni és osztani.

OK! Ez elméletben megy, de gyakorlatilag borsószem méretű az egész mennyiség.
(#) pucuka válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Az is jó, ha kitárázod, és úgy méred.

Nem jó.
Az egész egy kicsit kevesebb, mint 1 gramm. A mérleg 0-át mutat az egészre.
(#) pucuka válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Bocs, benéztem. 1 g felbontású, azzal nehéz lesz 0,25 g -ot kimérni.
Akkor jó a megoldásod, felkened egy csíkra egyenletesen, és felezéssel négy részre osztod.
(#) Pumuckli válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Egy A4-es papír (80 grammos) pontosan 4,94 gramm. Ha 5 egyenlő részre vágod (a 210 mm-es részből 42 mm-es csíkokat vágsz), akkor 1 csík 0,988 gramm lesz. Ehhez hozzáteszed az anyagodat és ha ezt az egy csíkot tovább osztod egyenlő részekre, akkor pont ki tudod számolni, hogy mennyit kell még levágnod belőle, hogy utána az anyagod 1/4-ét adva pont 1 grammot mutasson a mérleg...
(#) Pumuckli válasza Pumuckli hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Sőt.... ha a hosszabb oldalából levágsz egy 60.6mm-es csíkot (tehát kapsz egy 210x60,6 csíkot), az pont egy gramm.
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Mérleg kilőve. Nem tudni mikor vált 1-ről 2-re. 1.5 -nél, vagy ha eléri a 2-őt. Nagy hiba lehet.
Hogy bontható a mérendő anyag, lehet, már megírták a megoldást.
(#) mnyugger válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Ez lett a megoldás: "Kiszórnám egy üveglapra és csinálnék belőle egy egyenletes vastagságú négyzetet. Mindkét oldalt megfelezném, és van 4 egyforma súlyú porból álló négyzetem."
(#) nedudgi válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Én (elő)vennék egy századgrammos felbontású mérleget. Mindig jól jöhet.
Bővebben: Link
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Nzéd meg a "Drog nyomozók" sorozatot, ott mutatják hogyan adagolnak ki 1g-nál kevesebb mennyiséget porból
(#) antikzsolt válasza mnyugger hozzászólására (») Jan 9, 2020 /

Nem az oldalán kell megfelezni a sarkainál jobb. De az ötleted egész könnyedén működik.
Következő: »»   3099 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem