Fórum témák
» Több friss téma |
A configban ki van kapcsolva. (WDT_OFF) Megpróbálom a ledekkel megnézni többször fut e végig.
Helló!
Korábban engem is szivattak a külömböző LCD kezelő rutinok ezért egy két helyről összeollózam 1 működőképes megoldást. Csatolomezt az LCD.inc fájlt hátha tudok segíteni, alapban 4Mhz re vannak belőve az időzítések,de nem nagy ügy átállítani 20MHz-re ugyanis ki van kommentezve, hogy hol mit kell változtatni a 20MHz-re, ha pl 8, 10 vagy 16MHz-re kell akkor a 20-as beállítással vígan működni fog az LCD kijelző.
Na az lett a vége, hogy újraírtam az egészet, az időzítésnél volt valami elqrva Most már megy rendesen LCD-vel, VFD-vel is, most éppen az I2C-vel ismerkedem, mert az a következő szívás
Üdv.
Olyan gondom van, h az LCD-n (EW162G0YMY) csak egy sor aktív, holott a 2. sorban is lenni kéne szövegnek. Minden lábat bekötöttem, amit nem használok a földön van. A DB4-DB7-ig használom. A programnak ki kéne használni a mind2 sort.
Inicializáláskor két sorosként deklarálod?
Amikor bekapcsolom csak a felső sor világít, az alsó nem.
Hogyan tudnám letesztelni h az összes szegmens jó-e? El lehet úgy kötni, h csak 1 sor legyen aktív? :nemtudom:
A kijelző inicializálásakor meg kell adni, hogy 1 vagy 2 soros. Valószínüleg az inicializálás sem működik, mert akkor nem a tesztcsikot kellene látnod.
Hmm, ha akkor szerintem először is írd le, hogyan és mire használod az LCD-t. Meg nézz körül egy picit az alfanumerikus LCD kijelzők vezérlése terén. Hogyan próbálod egyáltalán üzembe helyezni?
Órának használom (használnám), de csak a dátumot mutatja az 1. sorba a 2.ba kéne az időt mutatnia. Ez az első lcd kijelzős eszközöm amit csinálok, még e téren kezdő vok .
Találtam a kapcsolást és a programját. Még effélét nem csináltam....
Rakd be ide a programot, hátha látszik benne, hol a gond. De ha visszaolvasól cszotya tett be mintapéldát, abból is el tudsz indulni.
Tessék íme. Sajna csak visszafejtett programom van, alapból hex-es.
Hát ember a talpán, aki egy visszafejtett programot fog kijavítani Én passzolok.
Szia!
Az "LADR_0x06B6" címke utáni legelső "MOVLW 0xC0" a kijelző iniciálási parancsának az alsó fele. Ez a beállítás elvileg 5x10-es karakterekkel állít be 2 soros üzemmódot. Talán szerencsésebb lenne 5x8-as beállításban megpróbálni, ezt a kérdéses utasítás "MOVLW 0x80" -ra módosításával lehet elérni. Utána természetesen újra kell fordítani, hogy a javított hex előálljon. Mellesleg ilyen esetekben sok segítséget jelenthetne, ha a teljes projectet látná az ember.
Köszönöm, majd kipróbálgatom. Ez lenne a kapcsolás: óra
Sziasztok!
Volt szó a topikban arról, hogy lehet kapni keretet az LCD kijelzők köré, de arról nem, hogy hol. Tud esetleg valaki ötletet adni, hogy hol vehetek ilyet? Konkrétan a chipcad féle 2x16 karakteres LCD-hez kellene. Köszönöm előre is a választ!
Sziasztok!
Hallottam egy technikáról, aminek a segítségével olyan LCD kijelzőket lehet megjavítani, amelyeknél a kijelzés teljesen jó, viszont egy "pontsor" hiányzik. pl.: a kijelzett szöveg teljesen jól olvasható, csak a közepén egy sornyi pixel hiányzik. Az érdekel, hallott-e erről valaki, illetve tud-e valaki közelebbit a dologról. Aztán lehet hogy csak én vagyok lemaradva, és mindenki tudja hogy lehet ezeket javítani... :nemtudom:
Altalaban a szalagkabel, ami az uvegre megy, annak csatlakozasanal szall el (femgozolt uveg - szalagkabel).
Elvileg nyomogatasra szunik. Sokfelekeppen megprobaltam mar, de nekem nem sikerult orvosolni, sot, rosszabb lett. Ha viszont egy szelesebb csikon hianyzik, akkor lehet a szalagkabelbe integralt meghajto IC hibaja, annak a cserejere vajmi keves esely van...
Sziasztok Guruk.
Az lenne a kérdésem hogy a HD44780 1x16-os LCD helyett használhatok e ugyan azzal a kezelési rutinokkal egy ES16100GP LCD-t. Egy az egyben cserélném a kijelzőt. Köszi a segítséget!
Ajanlom itt a cikkek kozott az LCD vezerlest atolvasni
ha hd44780 kompatibilis akkor igen googlen sztem ratalalsz a valaszra.
Hali
Egy mechanikai hibás régi írógépből kiszedtem egy LCD kijelző. De ha ráadom a tápot akkor nem látszik semmi változás. Ha a kontrasztot állítom akkor is olyan mintha táp se lenne rajta. Az itteni cikk alapján megprobáltam bekapcsolni is, de semmi. Típusa: ALPS lss9f2071a google nem sokat segített Valószínű halott vagy én nem csináltam valamit jól? Gondolom ha ráadom a tápot kéne látnom valami minimális változást?
A T7934 adatlapja szerint próbáld meg! (a táp vonalakat is mérd ki)
Köszönöm
Hát a táp megvan, más ötletem nincs, halottá nyílvánítom
Hamar feladtad!
Ebbe sem volt könnyű életet lehelni, de most van legalább egy 2*20-as lcd-m.
Valóban hamar feladtam, mert nem szerettem volna szívással kezdeni az LCD-vel ismerkedést.
Meg mert bányásztam másikat is egy pénztárgépből ui.: szép bekötés gerry persze lényeg hogy megy.
Sziasztok!
Van nekem 2 DB BT22005 típusú 2X20-as LCD modulom, de nem tudom, hogy HD44780 kompatibilisak-e. Azt tudom, hogy SPLC780 vezérlő van rajtuk. Elvileg teljesen újak, és most szeretnék velük kezdeni valamit. Ha valaki tudna segíteni, vagy egy listát adni HD44780 kompatibilis vezérlőkről azt megköszönném.
Szia!
Feltöltök két adatlapot. Ezekben nincs utalás a kompatibilitásra. De csak rákerestem a szóra a pdf-n belül, attól még írhatnak benne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |