Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Tehát ha elcsípnéd a középmegcsapolás, és a kondik közti vezetéket, azok akkor is feltöltődnének a megfelelő feszültségre!” Erre reagáltam kissé hevesen. A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2020
A GND-n csak akkor folyik áram ha a táp aszimmetrikusan van terhelve.
Akkor azt mondod, hogy a középmegcsapolásos esetben ugyanúgy folynak az áramok, mintha nem is lenne ott a megcsapolás?
A megfogalmazással volt a baj (idd ki a bilit, vagy vidd ki ), mert azt írta elvágjuk a két kondi közti vezetéket, ez a rajzon látható módon értelmetlen, nyílván csak a GND-re gondolt.
Idézet: „és tényleg feltöltődnek azok a kondik akkor is ha nincs középmegcsapolás” Ezt írta. A középmegcsapolás a két szekunder közös pontja. Még egyértelműbben: a szekunderek továbbra is össze vannak kötve egymással, csak a GND-ről vannak "levágva". (Lásd: Quad 606) A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
Idézet: „Tehát ha elcsípnéd a középmegcsapolás, és a kondik közti vezetéket, azok akkor is feltöltődnének a megfelelő feszültségre!” Ezt is írta, a kondik közti vezetéken van a hangsúly, ez úgy is érthető ahogy lerajzoltam, ami értelmetlenség. Na de az érdekel amit kérdeztem, akkor ideális esetben úgy folyik az áram, mintha nem lenne középmegcsapolás?
Már a csevegés elején pont erre céloztam magam is.
Valóban.
Bővebben: Link
Te most tényleg ennyire értetlen vagy, vagy csak megjátszod?
Most mutattam a linken, hogy tényleg úgy van, tévedtem, és félterhelésen tényleg a GND-n folyik az áram.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
Itt a dupla híd is, ott félterhelésen nem folyik áram a GND-n, akkor ebben nyert a dupla híd.Bővebben: Link
Bővebben: Link félterhelés.
Legalább Te megtanultál ezzel az izével rajzolni
Kicsit furfangos, de jó program, lerajzoltam szebben.
Egy híd azonos terhelés. Egy híd különböző terheléssel. Két híd egyforma terheléssel. Két híd különböző terheléssel.
Szia! Ha arra vetemedünk, hogy fogunkhoz verve a garast, csak egy graetz-et használunk, vagy a transzformátorunknak csak a tekercsmegcsapolása van kivezetve, akkor az alábbiak betartásával szoríthatjuk minimálisra a táp szűrési hibáját.
A szimmetrikus táp puffereinek galvanikusan kapcsolódó kivezetéseit helyezzük a lehető legközelebb egymáshoz. Az összekötő vezetősáv legyen a lehető legkisebb ellenállású és ennek középpontján alakítsuk ki a test csillagpontját. Bővebben: Link A szimulációval ide lehetett volna kilyukadni, ha a puffermező vezetősávjait (akár valós értékű) ellenállásokkal helyettesítjük. A táp működésének elvi alapjait feszegető kérdések szerintem OFF-ok ebben a topicban.
Igen igaz, bocs az OFF-ért.
Sziasztok!
Vasaláshoz keresnék Urbán Quad első, 100W verzió, BD249 tranyós nyákrajzot. Nem találtam a keresővel sajnos. Akár lay vagy pdf mindegy, csak az eredeti legyen. Nincs valakinek kéznél véletlenül?
Nekem ez van meg:
Amúgy érdekes, mert itt is fenn van:
https://www.hobbielektronika.hu/cikkek/korszerusitett_quad_405-os_v...l?pg=1 https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_110320.html#110320
Köszönöm!
Már csak egy bajom van, nem tudom lementeni innen.Van valami trükkje ennek?
Ezekről tudok, csak nyomtathatót keresek, amit nem kell még szerkeszteni, tükrözni, stb.
rákattintasz a kép alatti szövegre, majd jobb gomb, kép mentése másként
Így már sikerült, köszönöm. A második nyák rajz a nyomtatható verzió vasaláshoz igaz?
Ez nem sikerült, ha a képen jobb gomb akkor csak bélyeg nagyságút mentek el, ha a szövegen, akkor meg csak linkelni tudok.
A kép alatti szövegen bal gomb. Utána a megjelenő "nagy' képen jobb gomb, és ott lesz a lista.
Mit is írtam másként? Amúgy Windows alapbeállítása bal gomb, jobb gomb használata!
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2020
Teljesen jó volt a leírás, én szoktam el a windowsos gépektől. Elnézést és köszönöm!
Sziasztok!
Egy kis segítségre volna szükségem a quad 405 el kapcsolatban.Nem volt benne ic így került hozám, TL071 et tettem bele, a kérdésem az volna, hogy abban a körben kell-e valami alkatrészt kompenzálni, esetleg valamit kivenni vagy betenni? Teljesen megegyezik a panel és minden egyes alkatrész értéke a dokumentációéval..Válaszotok előre is köszönöm.
Szia! Az IC mellett található 20 pF és 470 pF kondenzátorokat emeld ki!
Van még ott abban a körben egy 1,5K ohm ami a 470pf hez csatlakozik, 1K ohm, 1,8K ohm, és egy 220 ohmos ellenállás, azok maradnak bent vagy mi a teendő velük?
Köszönöm a válaszokat.
Az 1k5 a 470 pF kiemelése miatt nem funkcionál tovább. A másik három ellenállás maradhat, javítják az erősítő kivezérelhetőségét.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |