Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Porszívó javítás
Lapozás: OK   15 / 21
(#) kameleon2 válasza uniman hozzászólására (») Feb 3, 2020 /

Szia! Szemre és az adatai alapján jónak tűnik. A szívóereje elegendő? Ja - Most látom, hogy már nem rendelhető
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
(#) mindenes válasza uniman hozzászólására (») Feb 3, 2020 /

És valóban ezek az új fajta kazettás prorszívók tényleg jól működnek. Nemrég egy He_er járt nálam mert a biztonsági szelepe miatt már nem mindig szívott, a nyomó rugója gyenge volt.Csere után meglepődtem hogy a 750W itt tényleg elég. A régi-régebbi gépeknél csak a kW feletti teljesítmény jöhettett szóba az alatt nem is mertem újat venni ha a régi elromlott. De a 12 éves R_W_A ezért még mindig birja.
(#) botesz válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 4, 2020 /

Csak porzsákosat vegyel a többi hulladék.Az adattáblán pedig szívóteljesítményt nézd,ne a motorét.
(#) Elektro.on válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 4, 2020 /

Szia!
A szívó teljesítményt nézd., mert nem feltétlen arányos a motor teljesítményével.
Nekem egy 750 W -os porzsák nélküli van, de szőnyeg jön vele. A parkettáról csak úgy tudom felemelni, ha a fogantyúnál kinyitom a kis szelepet amin levegőt szívhat.

Nekem pl. ez a típus van.
(#) kameleon2 válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 8, 2020 /

Szia! Milyen gyártmány? Szerintem ha valami jó, az nem reklám, csak tény...
(#) uniman válasza Elektro.on hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

"Tisztítási hatékonyság szőnyegen: C"
Ilyet most szedtem szét...a nagymami megtöltötte vízzel a "kancsóját" és bekapcsolta.

Kampec.jpg

(#) Remci hozzászólása Feb 9, 2020 /

Sziasztok!
Ha már porszívó. A főnököm kidobott egy Black&Decker márkájú morzsaporszívót,mert megdöglöttek benne a Ni-Cd akkuk. 2,4v-os az egész kütyü. A kérdésem az lenne, hogy meddig bírná,vagy hogyan tolerálná a benne lévő villanymotor, ha mondjuk a két sorba kötött Ni-.Cd aksi helyett betennék egy 3,7v-os Li-ion akkut. Szerintetek halott ötlet,vagy rendeljek bele két másik aksit?
(#) zolika60 válasza Remci hozzászólására (») Feb 9, 2020 / 1

Nem lesz gondja vele.
(#) Remci válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 9, 2020 /

Oké,köszi, akkor teszek bele egy Li akkut.
(#) Motor FAN hozzászólása Feb 10, 2020 /

Sziasztok. Segítséget kérnék MOULINEX porszívó motor javítás-szétszerelés ügyében. Csatolt képen látszik, a turbinakerék rögzítése nem hatlap anyával történt, hanem hengeres, köralakú csonkkal. Leszerelésének mi a módja? Szedett már le valaki ilyet?
Köszi
(#) nyamnyam válasza Motor FAN hozzászólására (») Feb 10, 2020 / 1

Szia

Ne is próbálkozz vele az egy préselt motor szétszedőse szinte lehetetlen illetve ha szétszeded nem lehet összerakni !
Sajnos az eldobandó !!
(#) Motor FAN válasza nyamnyam hozzászólására (») Feb 10, 2020 /

Szia NYamNYam: Köszi az infot. Tehát a tengely vége préselve van, és csak szétvágni lehetne?
(#) nyamnyam válasza Motor FAN hozzászólására (») Feb 10, 2020 1 / 1

Igen így van !
(#) dokidoki válasza Motor FAN hozzászólására (») Feb 10, 2020 / 2

Egyszerűen a műanyagot a kezedben fogva, a tengelyt meg egy sárgaréz rúddal meg kalapáccsal leüthető róla finoman. Visszarakáskor én a hűtőbe teszem a forgórészt kis időre, a tárcsa közepét meg megmelegítem picit, és simán a helyére üthető óvatosan. Az én LG-m, 16 éves, és 4x szereltem csapágycsere meg ilyesmi miatt. A motor meg szegecselt volt, csavarral vagy réz fékcsőből készített csőszegeccsel összerakható.
(#) Motor FAN válasza dokidoki hozzászólására (») Feb 11, 2020 /

A préselt rögzítésű porszívómotor alja. Az alsó csapágy egy piros színű gumi ágyazásban van.
(#) dokidoki válasza Motor FAN hozzászólására (») Feb 11, 2020 /

Hát igen, nemigazán látszik az, hogyan van az eleje rátéve, de az látszik, hogy ez másabb mint a koreai motor, de az elején a lapátos alu, és a műanyag az olyan mint a többiben. Gondolom csapágyat szeretnél cserélni az elejében, illetve mindkettőt.
(#) Motor FAN válasza dokidoki hozzászólására (») Feb 11, 2020 /

Igen. csapágyat szeretnék cserélni.
(#) ordas52 hozzászólása Márc 21, 2020 /

Tisztelt Urak!
Problémám adódott egy pezsgőfürdő befúvó motorral, ami egyébként porszívó motor.
Tönkrement rajta egy ( szerintem hőkioldó ) melyet ki szeretnék cserélni, azonban a neten történő kutatás során sem találtram ilyen típust.
Ebben kérném a segítségeteket.
A jelzése A 71 V
H 10005046
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2020
(#) ferci válasza ordas52 hozzászólására (») Márc 21, 2020 /

Szia!

A képét feltehetted volna annak a valaminek is.
(#) mindenes válasza ferci hozzászólására (») Márc 21, 2020 /

Ott van az, második, harmadik fotón jól átható.
(#) ordas52 válasza ferci hozzászólására (») Márc 21, 2020 /

Ezeken talán látszik a hőkioldó típusa.
Hol lehet ilyet kapni, vagy mivel lehet helyettesíteni?
(#) ferci válasza ordas52 hozzászólására (») Márc 21, 2020 /

Ilyent én se találtam, nem láttam a neten, de ha minden igaz, sorba van kötve a motorral és nem vezérel semmit sem ( ellenőrizd le ).
Próbálj felszerelni ilyen kapcsolót, ha nincs más megoldás:
http://hu.thermal-controller.com/productlist-50
A 2. csavarhoz ki kell találni egy leszorítót, aztán kenj alája pasztát.
Van pl. 75 fokos is, de meg kell kérdezni a céget, mi a skála.
Van a Hestore-ben is.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2020
(#) ordas52 válasza ferci hozzászólására (») Márc 22, 2020 /

Okos Vagy ferci!
A Conradnál láttam bimetál kapcsolókat, csak azt nem tudom, hogy hány fokig bírja ez a motor.
Valóban tudnám ilyennek helyettesíteni.
Egyébként ez egy Japán motor, gondolom, hogy a hőkorlátozó is általuk gyártott, ezért nem találunk ilyet.
(#) granpa válasza ordas52 hozzászólására (») Márc 22, 2020 /

Ma már a bóvli kategóriás (huzal) lakkok is jóval 100 C° felett bírják, egy 75 C°-os hőkapcsoló bőven megfelel.
(#) teszti hozzászólása Szept 2, 2020 /

Sziasztok!

Ez milyen kondenzátor? Indító vagy üzemi?

pic.JPG

(#) Joe_001 válasza teszti hozzászólására (») Szept 2, 2020 / 1

Szia!
Egyik se. Zavarszűrő.
(#) bisa44 hozzászólása Dec 19, 2020 /

Sziasztok NagyTudásúak!

Nagyon irigylem minden hozzáértőt és a segítségeteket kérném. Az alany egy porszívó (Philips Performer Pro 2100W). De a hiba a fordulatszám szabályzóban van. Linkelem a típusát. Egyszer bekapcsoltam és utána leállít. Kikötve természetesen már megy full gázon, de szeretném nem kiherélni. Csatolom a képét a nyáknak. Itt

Mit elllenőrízzek és hogyan? Multiméter van, alap analítikus képességem szintén. Ha kell vakon cserélem mindet, csak nem akarom a porszívót kukába dobni. Nagyon köszönöm előre is!

philips.jpg

(#) freddyke hozzászólása Jan 1, 2021 /

Sziasztok! Egy nagyáruházi, VC 1400 típusú porszívó kb. 10 éven keresztül nagyon jó szolgálatot tett. Bírta a folyamatos üzemet és strapát. Sajnos néhány éve használat közben mintha meg-meg szorult volna a motorja, majd ez a megszorulásnak tűnő jelenség teljes megállásig fajult, amikor vagy por vagy füst távozott belőle. Sajnos jobban nem emlékszem. Érdemes a javításán gondolkodni vagy ne sajnáljam kidobni? Az új, hasonló porszívók a többszörösébe kerülnek, melegszenek, nem terhelhetőek, egyáltalán nem strapabírók.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2021
(#) ferci válasza freddyke hozzászólására (») Jan 1, 2021 / 1

Szia!
Az elektronika általában javítható, de a füst és a többi motorhibára utal. Motort viszont nem hinném, hogy találsz bele ( vagy viszonylag olcsón ) újat. Max, ha hirdetésben keresel és találsz is pont ilyen típust még jó állapotban..
Újratekercselésről pedig ne álmodjál.
(#) Inhouse válasza freddyke hozzászólására (») Jan 1, 2021 / 1

Elég sok porszívóba kapható, néha egészen akciósan motor. Vannak sablon kivitelűek, ami több mindenbe jó. De a gyári adatok alapján általában találni hozzá. Ha a kezdeti gondoknál megcsíped és nem vársz a teljes kimúlásik, akkor általában csapágycserékkel javíthatóak, ami egy nagyságrenddel kisebb költség a motorcserénél. Érdemes azt is ellenőrizni, hogy hogyan került be a por a motorba? Lehet szűrő, porzsák, tömítetlenség probléma.
A helyes üzemeltetés fontos, az én feleségem is "úgy képzeli", hogy a porszívó egy megsemmisítő, ami bement, az eltűnt...pedig a porzsákot illik időben üríteni/cserélni.
Következő: »»   15 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem