Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen nyelven, milyen üzemmódban nyitottad meg a WiFit?
Ha a kódod is feltöltenéd, akkor könnyebb lenne megfejteni a hibád... Természetesen az otthoni wifi azonosítóit töröld ki mielőtt feltöltöd
![]()
Meg van a forráskódja?
Esetleg van konfigurációs weboldala? Szerintem a wifi AP+STA módban van, ezt kellene megszüntetni, csak STA módra... Ha arduino alatt van a forrás akkor keresd a WiFi.mode(******): set mode to WIFI_AP, WIFI_STA, WIFI_AP_STA or WIFI_OFF
Valószínűleg az van amit pipi fórumtárs írt. AP+STA módban van. AP (acces Point) STA(Station), vagyis vegyes módban. A kódban át kellene írni a beállítást. Úgy emlékszem ezt egyébként sem szereti az ESP mert csak 1 Wifi csatornája van vagyis felváltva üzemelteti.
Sikerült kinyírnom a 25Q80 flash memory-t egy ESP01-es modulon. ( kijött belőle a működtető füst, 5V-os tápfesz hatására )
Van EEPROM programozóm amivel fel tudom programozni az új flash-t ... De mit is írjak rá? Kicsit elvesztem a firmwarek között. Ahogy nézem többféle létezik, de hogy melyik mire jó, vagy nem jó arra még nem jöttem rá. Egyáltalán számít-e valamit, ha Arduino IDE alól úgyis töltök rá programot. Lehet-e találni komplett bin fájlt? Ja ha már itt tartunk: Eredetileg valami AT-s firmware volt rajta ... de ha már töltöttem rá programot akkor az AT parancsokra nem reagált. Lehet valahogy törölni a rátöltött programot, hogy ismét működjenek az AT-s parancsok?
Az 5V nem nyírta ki az ESP-t is?
1. Nem kell hozzá programozó, az ESP fel tudja programozni. Semmit sem kell feltölteni, az ESP soros bootloadere benne van fixen az MCU-ban. 2. Ha Arduinoval akarod használni, akkor semmit teendőd nincs. Rakd fel az új flasht, töltsd fel rá a porgramodat, és működik. 3. Ha AT parancsokkal akarod használni, akkor töltsd le az AT parancsor firmwaret, és töltsd fel rá. Gondolom USB-UART adaptered az van.
Sziasztok!
ESP modult tudok valahogy kvázi realtime szinkronizációra kényszeríteni egy webszerverrel? Eddig amit találtam, azok a html requestek, de nem tudom mennyire jó ötlet 0.1-0.4 mp-nként lekérni a szerverről akármit is (habár tanulós projekt és nem lesz ilyen tényleges forgatókönyv, de szeretném megcsinálni, hogy akár ezres nagyságrendű kütyü is mehessen egy szerverről, elvégre a projekt célja a tanulás). Bármilyen megoldásnak, vagy véleményezésnek (hogy egy sima adatbázis lekérés-beírás egy php szkript-tel járható út e, illetve ha igen, akkor mik a limitációk) örülnék. Pár szó a projekt jelenlegi állapotáról: honlapon keresztül szeretnék vezérelni, akár külső hálózatról is ESP-n keresztül Arduinot, minden adatot szerver oldalon SQL-be mentenék, PHP szkript kezelné a lekéréseket, szerver oldalról frissítene az ESP. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2020
Kicsit bővebben?
Csak helyi hálón vagy neten keresztül is el akarod érni? Mitt kellene szinkronizálni amihez 0.1 mp kell? Mit értesz ezres nagyságrendű kütyü alatt? Idézet: „Csak helyi hálón vagy neten keresztül is el akarod érni?” Globálisan, ez lenne a szerepe a külső webszervernek, hogy ne kelljen ESP-nként konfigurálni a router-t, hogy elérhető legyen. Idézet: „Mitt kellene szinkronizálni amihez 0.1 mp kell?” Alapvetően házautomatikai felhasználás a cél rövidtávon, fény dimmelés, redőny, stb., praktikus lenne pl. a fény változását nem másodpercek múlva látni (tudom, hogy belső hálózatról közvetlen elérem az ESP-t, delay nélkül vezérel, de a jelenlegi kérdés, hogy erről a szintről hogy jutok tovább egy univerzálisabb megoldás felé). Idézet: „Mit értesz ezres nagyságrendű kütyü alatt?” Egy általános megoldást, ami keretek közt skálázható, ha forgalomba dobnám a terméket (nem akarom), akkor további struktúrális fejlesztés, mélyebb ismeretek nélkül elküzdene az első pár ezer darab szinkronizációjával. További pár szó a projektről: ESP modul lenne az összekötő elem az adatbázis és a központi kontroller (jelenleg Mega, de lassan átköltöztetem egy 32bites fejlesztő környezetre) között, a kontroller RF-en keresztül vezérli a végrehajtószerveket. Én nem direkt szeretnék utasítást adni a kontrollernek, hogy csinálja ezt és ezt, hanem a honlapon írok át dolgokat, azt elmenti az SQL és azt kéri le valahogy a kontroller. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2020
Tobb lehetoseged is van, en egyreszt MQTT-t javaslom hogy nezz utana (viszont az nem webes technologia), masreszt meg ha ragaszkodsz a webes dolgokhoz, akkor pedig websocket-en keresztul tudsz szinte realtime kommunikaciot implementalni. Mind a kettohoz van talalsz libet ESP-hez is, meg szerveroldali komponenseket.
Köszönöm a választ, ilyen kulcsszavak voltak a kérdéseim célja.
![]() A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2020
Ahogy profikam fórumtárs írta websocket a megoldás. Annyit megjegyeznék, hogy házautomatikához is felesleges a 0.1 másodperc. Bőven elég másodpercenként küldeni, de akár még az fölé is lehet menni. Mit veszítesz ha 1-2 másodperces adatot látsz, vagy ha valamit beállítasz 1-2 másodpec késéssel reagáljon? Semmit. A másik megoldás egy cloud-szerver. Azokat sem kérdezik másodpercenél rövidebb időnként. Pl. mi több helyen használunk WiFi termosztátot. Az is cloudszerveres és kb 1 sec a reagálása az appon történő beállítástól.
Sziasztok! Csináltam egy kaptármérleget,és esp küldené az adatokat wifin a thingspeak-re.Mikor bekapcsolom,csatlakozik a routerhez,és el is küldi az adatokat,de a következőt,már nem küldi,ezt írja a soros porton:ets Jan 8 2013,rst cause:5, boot mode
![]() és nem lép tovább..Mi lehet a baj?
Itt van a kód. Köszi a segítséget előre is.
A WiFi.mode(WIFI_STA); megoldotta.
A fix IP cím megadására szükség van mert kintről porton keresztül érem el. Köszi a segítséget!
Sziasztok! wemos d1mini modulnál,mitől lehet az,ha a soros monitor meg van nyitva,akkor küldi az adatokat,ha bezárom,akkor semmi...
Milyen adatokat? honnan hová?
Nem lehet hogy szoftverből vársz a soros porton valamire?
Ha jól látom a nodeMCU-nak van 3 (2,5?) soros portja ...
Arduino IDE alól hogyan tudok a hivatkozni az különböző portokra?
Ha a Softwareserialt is számoljuk akkor igen. 1,5 hardveres soros portja van plusz a szoftveres.
Én ezt találtam:
TXDO-GPIO1 RXDO-GPIO3 TXD1-GPIO2 TXD2-GPIO15 RXD2-GPIO13 Ebből gondoltam, hogy 2.5 hardveres UART van. De az is kérdés hogy hogyan hivatkozhatok mondjuk a 2-es UART portra.
A GPIO13 és 15 csak az GPIO1 és 3 alternatív lábai ha átirányítod. Attól nem lesz több. Vagy az egyik párost használod vagy a másikat.
ESP01-el küldök 10 percenként adatokat a Thingspeak-re ... de valami miatt az adatok egy része elveszik, azaz a szerverre nem érkezik meg. Hogyan tudom megkeresni a hiba okát?
Szerintem a legegyszerűbb ha kiíratod serialra amit elküldesz. Hibaüzenet nincs a thingspeaktől?
Egyelőre mindig ugyan azt küldöm. Szóval abban nem hiszem hogy gond lenne. Soros porta is küldöm, ott nincs különbség.
Sziasztok!
Második ESP32-es panel halt meg! Nem látja mint bluetooth eszközt semmi sem! Működés közben krepált be, egy fényújság vezérlőjének használtam eddig! Valaki tapasztalt már ilyet? Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
Póba kép egy másik example fájlt szabtam át saját igényeimnek megfelelőre ...
Most tovább tart míg csatlakozik a wifi hálózathoz, viszont több (kb 75%) a sikeres adatküldés. Ez a program már kiírja milyen http hibakóddal hiúsult meg az adatküldés. 301 és 304-es hibákat dob.
Mitől van az ha így próbálok csatlakozni a wifihez akkor lassan, vagy egyáltalán nem is csatlakozik
ha meg wifimanagerrel akkor egyből csatlakozik?
Mert a wifi.begin-t egyszer illik meghívni(nem a while ciklusban hivogatni), utána várni a csatlakozásra
A wifimanagert meg a forrásszövegében megnézheted mit csinál |
Bejelentkezés
Hirdetés |