Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Kitartásod meghozta az eredményt, ügyes vagy!
Sziasztok!
Remélem elfér itt a kérdésem. Olyat hallottam, hogy állítólag van olyan videó amivel NTSC jelet lehet PAL-ra konvertálni (NEM kazetta!). Tehát a videó AV bementére könték NTSC jelet, akkor a videó AV kimenetén PAL szabvány jönne ki. Létezik ilyen, vagy ez csak mende-monda? Nem igazán találtam infót róla, csak a kazetták lejátszásáról írnak általában.
Üdvözletem Mindenkinek!
Lenne egy problémám, kérlek segítsetek. Van egy Blaupunkt RTV-925 HiFi videóm, 1992 ben készült. A gép mechanikailag teljesen rendben van át lett nézve, finoman meg lett kenve az összes forgó-mozgó alkatrész. A kazit gyorsan befűzi, jól teker előre hátra, stb. Gyorsan ki is dobja a kazettát EJECT-re. A képe is gyönyörű, a hang is rendben. EGY gondom van. A forgófej nem indul el, csak úgy ha kézzel "rásegítek" a fejre. Utána viszont stabil, szép képe van. A fej forgás közben halk, nem zajos, stb. Azt észrevettem, hogy amikor berakom a kazit és befűz, stb. akkor meg-megmoccan a fej de nem pörög fel magától. Amikor a kazettát kiadja, utána még egy jó darabig forog a fej, tehát nem szorul, stb. Szerintetek mi lehet a gond? Üdvözlettel: Gergő
A motor meghajtó IC-je mellett van egy vagy több elektrolitkondenzátor ezeket cseréld ki.
Sziasztok!
A műanyag fogaskerekeket mivel lehet kenni? (A gyári kenést pótolni?)
Sziasztok! Van a családban egy sony SLV-E 570-es videó. Alig használt,de szeretnék bele idlert és nyomógörgőt venni. Neten nem nagyon találtam, van valakinek tippje hol lelhetem fel esetleg?
HQElektronika, talán ott kapható.
BUÉK!
Adott egy LG BC250Y videomagnó. A kijelzője alapján bekapcsol, viszont egyáltalán nincs kép. Üres fekete az egész. Vissza lehet-e ezt valahogyan hozni, vagy ennek annyi?
Sziasztok!
Keresek JVC HR-D120 típusú videómagnót. Típuson belüli változata mindegy milyen. Lehet E, EK, EG, bármi. Az se baj, ha nem működik. Ha Valakinél van felesleges példány, kérem szóljon. Köszönöm.
Köszöntök Mindenkit!
Hosszasan böngésztem a Fórum bejegyzéseit, de nem találtam választ a problémámra. Régen vettem egy LG T49HW típusú videó magnót. Néhány éves használat után, egy gyors visszacsévélés közben, elkezdte begyűrni a szalagot. Tudtam, hogy mechanikai hiba, de nem mertem szétszedi, mielőtt szervizbe viszem. Meg is feledkeztem a készülékről, mivel nem volt szükség a használatára. A múlt héten előszedtem, hogy (minden mindegy alapon) szétszedjem, és ha lehet, megjavítsam. Ez sikerült is, de amikor a hálózatra kapcsoltam, a kijelzője össze vissza mutogatott mindent (teljesen random), miközben a tápegységből ütemes kattogás hallatszott 1 másodperces ütemben. Kb. fél perc után megjelent a kijelzőn egy ehhez hasonló jel – – /– – Ezt követően betöltötte a kazettát, a lejátszás gomb hatására elindult, a tévé viszont „nincs jel” felirattal válaszolt. A műveleteket (Play, Stop, Eject, FF stb) visszajelezte. A magnó a kazettát is kiadta. A tápegység paneljének alján látszik valami folt, de a közelében nincs elko, ezért sejtelmem sincs, melyik elektronikai elem mondta fel a szolgálatot. Minden reményem eben a Fórumban van, ezért kérem segítségeteket. (Pótolhatatlan családi archívum rejtőzik a kazettáimon.) Előre is köszönöm.
Bocs, elfelejtettem mellékelni a felülnézetet. Íme:
Szia!
Egy kicsit élesebb kép jó lenne az alkatrész oldalról. A biztosíték ép maradt? A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
Azt mondják a remény hal meg utoljára .Nos a hiba amit elhárítottál arról nem esett szó .Pedig jó lenne tudni mit , és hol ténykedtél.A hiba nem tápegység hibára utal , mivel a készülék működik , tehát feltételezhető , hogy máshol vétettél.De ehhez jó lenne tudni mihez nyúltál pontosan a hiba behatárolásához ez elég fontos lenne,.
Szia! A bemelegedés utáni elindulás elkó hibát sejtet. Cserélgetni kellene a hálózati oldal két elektrolitkondenzátorát (kicsi, nagy). Ha így nem lesz stabil, akkor a kimeneti oldal kondenzátorait kell cserélgetni. Persze ha van kapacitásmérőd, akkor könnyen kiszűrheted a rossz példányokat.
Egyébként amit bekarikáztál az a primer oldal , ha ott lenne hiba a gép el sem indulna.Szóval még mindig várjuk az előzmények javítását , hogy mi is volt az .
A mechanika hibája lehet túlterhelte a tápegységet is.
Az irányváltó (kettős) fogaskerék zégergyűje leesett, ezt pótoltam, így a szalag begyűrődés megszűnt. Minden mechanikai művelet (kazetta betöltés, lejátszás gyors csévélés, kazetta kiadás) kifogástalanul működik. Na jó: ehhez mindent ki kellett szerelni, az alaplapig.
Akkor valami nincs a helyén , vagy valami csatlakozó lemaradt , mert ha előtte jó volt , akkor csak ennyi lesz .Át kell nézni tüzetesen , mert lehet , hogy a fejekről elmenő kábelek , vagy valamelyik nincs csatlakoztatva , esetleg elnézted , és azért nincs kimeneti jel .
Lehet , hogy így könnyebb lesz .
Elismerem, az összeszerelés nem volt zökkenőmentes. Egy rugó, amelynek a törlőfej előtti infra kaput lefedő lemezt kifelé kell mozgatnia, elsőre kimaradt, ezért a baloldali kitoló tüske nem mozdult ki a helyéről. Ekkor elindítva a lejátszást, nem ment minden rendben (pl. szalagfék és hasonlók). Nincs kizárva a hajtás túlterhelése.
Ettől még képnek még ha zavaros is , de lennie kellett volna.Egyébként az az infra kapu bele megy a kazettába ahhoz ennek a dolognak nincs köze.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2020
Lehet, de előtte még pihenek egyet kettőt. Nagyon köszönöm!
Jól van meg lesz az meglátod csak fel a fejjel.
Lett egy kis probléma: LG bc250y videomagnón végrehajtottam az automatikus csatorna keresést (amikor az összeset magától állítja be), viszont valami eléggé beragadt, ugyanis hiába húzom ki a konnektorból is, a csatornaszám továbbra is villogva jelenik meg a kijelzőn, csatornát pedig nem enged váltani! [LG bc250y user manual]
Az egészet sajnos az bonyolítja, hogy kizárólag a videomagnóban található tuner kimenetét látom (belehackeltem két RCA csatlakozót), mivel a videomagnó minden AV kimenete döglött... Beállításkor vakon a manual ábrái alapján próbáltam csinálni, úgyhogy nem kizárt hogy elnyomhattam valamit... Szerintetek? A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2020
Üdv mindenkinek. Keresek Angol- Magyar fordítást JVC HR - J 700 E típusú képmagnóhoz, amit táltam a NETEN az sajnos nem használható. Kérem jelezze ha ilyenfordítás van a birtokában. Köszönöm.
Egy antitalentum kérdez töletek. Az okos tv-n a scart átalakító úgy van bedugva ahogy kadarist írta.A DVD megy róla de a Philips VR570/58 videómagnó nem csinál semmit. Bevallom egyszer már volt kép és hang de lehet, hogy én valamit elnyomtam és az istenért sem akar mukodni.Segítsetek. esetleg a magnón kell valamit vissza állítani.A Tv-n AV-n működik a dvd. Köszi a választ.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |