Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3120 / 3614
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Ráadásul ha többet vesz belőle, akkor össze is lehet őket nyitni. Nem könnyű kérdések ezek, bizony!
(#) Ge Lee válasza sargarigo hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Olyanokat konténerből láttam, elsőre el sem hittem hogy abból van, mert kívülről nem látszott rajta, és némelyik elképesztően jól néz ki. Csak azokkal meg az a baj, hogy egy új konténer ára túl magas ahhoz képest, hogy egy vas vázból meg néhány tábla lemezből van.
néhány gugli kép. Mondjuk nekem ez nagyon tetszene ha nem lenne olyan pici. És ezt nem rágja meg a szú sem.
(#) TAttila77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Hallod-e te GeLee. Én abban a pici lyukban is nagyon jól elélnék. /ami neked is tetszik/
(#) Ge Lee válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Akko hajrá! Az ára se tartson vissza!
(#) jani1987 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Idézet:
„Putnok sem a világ közepe”

Nővéremnek írtam tegnap, hogy mondjon olyan helyet ahol egyről a kettőre lehet jutni. Ő Hajdúszoboszlón dolgozik már évek óta és eddig albérletben lakott. Most meg fizeti a hitelt kb nyugdíjas koráig. Akkor hol az arányosság? Vagy egyből lakható ingatlanba gondolkozzunk kerül amibe kerül? Ha mégis oda költöznék akkor meg vannak a saját terveim e téren. És ha a helyszín alkalmas rá akkor annyi elektronikai találkozót szervezhetnénk rajta mint ami egész évbe van vagy ahogy nektek megfelel. Nem kell a helyszínnel b....odni és a berendezés is fix lenne.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Az igényeidnek megfelelő házat/lakhatást kell keresni. Ha ez egy vájogház, akkor az. Ha konténer, vagy albérlet, vagy saját lakás, saját ház, akkor az. Előre lépni csak jó munkahellyel (sok bevétel) és kevés kiadással lehet. Nagyvárosban (vagy a környékén) több a lehetőség, többet tud az ember keresni is.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
(#) jani1987 válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Világ életemben magán vállalkoztam volna csak nem olyan környezetben nőttem fel ahol az ember tudná mihez kezdjen. Úgy kell kitalálni mit éri meg. Mondták már, hogy önfejű vagyok. Inkább haljak meg szegényen mint másoknak nyalni évekig. Nem az én világom. A cégnél ahol voltam sok volt a besúgó.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Idézet:
„A cégnél ahol voltam sok volt a besúgó.”
Ez mit jelent, mit súgtak be? Mit lehet ott besúgni.
(#) TAttila77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Jajaja.
(#) Kovidivi hozzászólása Márc 10, 2020 /

Helló.
Ismertek olyan szolgáltatót, ahol ingyenesen tudok domain-t regisztrálni? A webcím vége mindegy, hogy hu vagy com, vagy bármi más. 0.5Gb tárhely bőven elég lenne. Szuper lenne, ha a webcímben nem jelenne meg a szolgáltató webcíme. Létezik vajon ilyen?
Köszi.
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Ingyen ilyen nincs. Évi párezerért viszont van több is...
pl. 024reg, tarhelypark, forpsi, ...
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Márc 10, 2020 /

Jogos. Elég jó árak vannak, köszi a tippet.
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 11, 2020 1 /

Azt, hogy mit csinál az ember amikor a műszak vezető nincs ott.
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Ez egy ördögi kör, ugyanis ahol jó a munkalehetőség ott csillagászati árban vannak az ingatlanok, de még az albérlet is. Ahol meg az ember szinte mellényzsebből meg tud venni egy öreg házat, vagy lakást, ott meg nincs munka. Ezért ingáznak rengetegen, de az is csak kevés esetben megoldás, meg fárasztó is, meg sok a baleset is. Csak hallgatni kell reggelente a rádiót, az összes pesti bevezető szakasz araszol, M1 napi szinten baleset, stb.
Egyébként érdekes egy dolog ez, mert az rendben van, hogy a módszerváltás során néhányan meggazdagodtak. De az sehogy nem fér a fejembe, hogy lehet az, hogy mondjuk egy Pest melletti településen 50-60 millió alatt nem tudsz ingatlant venni? Kik építették vagy vásárolták meg azokat, és miből? Az akkori, havi 60-80 ezres fizetésükből? Nem értem...
(#) sargarigo válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Nagyon sokat számítanak a "barátságok" is ebben az esetben, ez sok mindenre választ ad. Vigyázz, mert beránt a politika, és az itt off!
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 11, 2020 / 2

Lehet nem hiszed el, de a munkahelyen dolgozni kell, elvégezni a kiosztott munkát. Akkor is, ha a műszakvezető nincs ott. Akkor meg nincs mit besúgni. Sehol nem nézik jó szemmel a sunnyogást, fusizást.
(#) jani1987 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Volt olyan munka ahol 50 perc a vágás idő. 15 perc a leszedés és a zacskózás. Mit csináljak a maradék időbe? Vakarjam a... fejem? Majdnem mást mondtam.
(#) TAttila77 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Miért? A többi kollégád mit csinàlt? Gondolom elfoglalták magukat.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 11, 2020 / 2

Én pakolászok, takarítok, rendezgetek, előkészítem a következő munkafolyamathoz a dolgokat, stb... Lehet ezért nem lettem még soha besúgva?
Pihenni csak a régi munkásokkal együtt lehet, abból nem lehet probléma. Barátságot kell kialakítani, segíteni a másiknak, akkor se fog "beköpni", ha pihen az ember.
Aki nem tud a csapatba beilleszkedni, azt úgyis ki fogják fúrni. Ez ilyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2020
(#) jani1987 válasza TAttila77 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

A szemem láttára "kolbászolt" és telefonozott.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Lettél volna a besúgó barátja, nem köpött volna be!
(#) Ge Lee válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Borzalom. Milyen dolog az, munkaidőben telefonálni. Nekem is dolgozik egy ismerősöm ilyen helyen, ahol munkaidőben tilos a telefonálás. Mondom neki, nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy egy ilyen helyen akár csak 1 napot is melózzak. Mi az, hogy nem telefonálhatok? Nem intézhetek el semmit, nem hívhatnak a családtagok ha baj van? Az ember esze megáll. Stallone jut eszembe a Pusztító című filmből: Sz.rni lehet?
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2020
(#) madzagos válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 11, 2020 / 1

Én nemhogy nem telefonálhatok meló közben nálam se lehet!
(#) Skori válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Freedns-en 40000 domain név közül lehet válogatni és aldomaint regisztrálni. Kb 20000 domain szabadon használható, a másik kb. 20000 esetében engedélyt kell kérni a tulajdonosától.
Pl. én regisztráltam a skori.spacetechnology.net és a skori.pwm.hu címet.
(#) Remci válasza madzagos hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

És ha tudnátok hány ilyen cég van.
(#) madzagos válasza Remci hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Csak ha megfognak a telefonnal fegyelmire megyek azonnal és minimum 150000-be fog fájni.
(#) asch válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Ingatlanvásárlás szerintem:

Hacsak nem a szíved vágya a hely és belefér hogy buksz rajta, akkor befektetésként is nézni kell: mennyit ér most, mennyit fog érni ha el akarod adni egyből, pár év múlva, stb. Mennyit kell rákölteni? Hogy aránylik a bérleti díjakhoz a költsége? Tehát legalább becslésekkel ki kell tölteni egy táblázatot arról, hogy lásd mibe lesz az neked! Semmiképp ne hagyd ki, hogy mennyibe kerül a hitel, vagy mennyit fialna a pénz, ha nem ingatlanban állna! Lásd pl: kiszamolo.hu

(Sokszor kijön, hogy egyáltalán nem tuti biznisz saját ingatlant venni. Annak éri meg, aki tuti benne, hogy ott akar lakni, és van a közelben meló is.)

Én tuti megfordítanám: először keresnék melót, és utána költöznék a közelébe. Kivéve, ha az otthoni munka opció lehet. Még ha bírod is az ingázást, akkor is rohadt sok idő elmegy vele. Egyedül, vagy max barátnővel jobb szerintem kisebben, kompromisszumosabban lakni, mint kiköltekezni, vagy túl sokat ingázni.

Ráadásul most nagyon magasan vannak az ingatlanárak, és eléggé kinéz egy válság. A válság után ésszerűbb lehet vásárolni majd, minden olcsóbb lesz. Én most tuti nem vennék semmit, hacsak nem valami tuti befektetés egyéb okból, ami az ingatlanok esetleges piac miatti értékcsökkenését is fedezi. (Nem minősül pénzügyi tanácsadásnak, és aki miattam veszít nem hibáztathat engem utólag. Aki dönt magának dönt, akármit is.)
(#) Ge Lee válasza madzagos hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Király. És hivatalos ügyeket hogy intézel? Mert ugye azt is csak munkaidőben lehet, mire hazamész bezár minden, meg már nem nagyon érdemes telefonálgatni sem sehova. Meg hogy szólnak utánad, hogy ha jössz hazafele 1 szál kolbásszal többet vegyél a boltban? Meg hogy ér el bárki, család ha netán baleset van, hivatalos ügyekben ügyintézők, egyebek? Agyrém...
Nekem mondjuk szerencsém van, de nem is tudnék ilyet csinálni akkor se ha rá lennék kényszerülve. Volt nekem is régen egy ilyen időszakom, ott mondjuk annyit telefonáltam amennyit akartam, meg megszakadni sem kellett, viszont a munkaidő az munkaidő volt, egyetlen perccel sem lehetett előbb elmenni. Családtagok, meg haverok vitték havonta a csekkjeimet a postára, mert mire én hazaértem már zárva volt...
Mondjuk olyan melóhelyem is volt, ahol ráértem hétfőn néhány órával később megjelenni, napközben elengedtek ide oda ügyeket intézni, meg pénteken délben már indultam haza. Meg ennél jobb is volt, de arról inkább nem írok.
(#) madzagos válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Szabad napon oldom meg az ügyintézést.
(#) Skori válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 11, 2020 / 3

Normálisabb helyen azt nézik, hogy a munka megfelelő minőségben és határidőre elkészült-e, és ha igen, akkor senkit nem érdekel, hogy telefonálsz v. netezel-e közben. Van a másik véglet ahol arra törekszenek, hogy folyamatos stresszben tartsák a dolgozókat, hogy maximális teljesítményt préseljenek ki (az ilyen helyről menekülni kell, mert ártalmas az egészségre is). A legtöbb munkahely valahol a kettő között van.
Következő: »»   3120 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem