Fórum témák
» Több friss téma |
Az ND84 merre találom mert csak HD84-et találok.
Elnézést, elírtam. A HD84-re gondoltam. Értelem szerűen itt ugyanannak a 3.3V-nak kellene lennie, mint HR79 egyik felén. Ellenőrizd! Amíg a HT91 bázisára nem kerül 1-1,3V, addig nem fog behúzni a relé.
Egyébként, amit beraktál bontott diódát ellenőrizted szakadásvizsgálóval, hogy jó e?
Ac állásban fotóztam. 20v dc állásban 0v és 2v dc állásban szintén 0v
Nem lenne egyszerűbb kiszedni a koppanásgátlót? HT91-et. Két oldal óta nem jutunk vele semmire, először menjen nélküle, aztán lehet szórakozni a javításával.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2020
Azt egy kicsit sokallom. Nekem is van rengeteg bontásból származó 4148 diódám különböző gyártóktól, azok 450-480 között vannak. Próbáld ki egy másikkal!
Vagy a HC35-ös kondenzátort.
akkor legyen 500 alatt az értéke olyat keresek?
a kondi jó mert nem sípolt azt írtad.
Nem azért, azt beszéljük, hogy ki kéne iktatni a koppanásgátlót átmenetileg. Tranyót ki tudod forrasztani?
Szóval: "B4 és B7 1,2v ac" tehát a VFD nem kap elég fűtést. DC érzékelő kör 0.042V-ot ad bázisra végfokokkal, tehát elvben azok nem adnak ki DC-t.
akkor a HT91-et vegyem ki?
596-ot mutat nekem a maxwell kicsit merülő akkuval, szerintem nem a dióda lesz a gond 79-es ellenállás az egyik képen cseréltnek tűnik, némi korábbi égésnyommal.
1.2V ac fűtés már érdekesebb dolog, trafón megvan a 3.3V, aztán a VFD csatijára már eltűnik? Nagyon méréshiba szagú. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2020
Vegyed, egy próbát megér.
igen cseréltem mert az előzőt szét égette a burkolat tetején is megjelölte.
Nem gondolod, hogy ez fontos információ?
Akkor tranyó bizony ki onnan, illetve sorolj fel mindent, ami hibás volt, amikor cserélted.
Jó néhány ellenállás cseréltnek tűnik, nekem is. A relé tekercsével soros 330Ω-os ellenállás 0,6W-os nak tűnik, ami kevés lesz oda.
Szerintem nem ez lesz a legnagyobb gond ott.
Emitter ellenállások is cserélve vannak, ezek alapján lehet az egész végfok szenes... De legalább dc-t nem ad
én csak a HR79-et cseréltem és a kondikat mást nem én már így kaptam.
Kiszedted 91-et? Így mit csinál?
B4 és B7 KÖZÖTT ac-t még egyszer ellenőrizz, 3.1V-nak kéne lennie. Nagyon nagyon sok minden cserélt ebben a készülékben, ha összetett hibáról van szó, ez így elég szenvedős lesz. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2020
rajta vagyok csak a gyerekek megzavarnak időnként
sikerült kiszedni a HT91-et a b4 és b7 1,2v ac állásban a relé most behuz de a kijelző nem világit. Végfokok nélkül
lehet még ilyet venni vagy van helyetesitő?
BC182-es tranzisztort szinte bármelyik elektronikai üzletben kapsz. Kb.:15Ft-os tétel.
szuper akkor holnap veszek is. A másik kettőt is kicseréljem a biztonság kedvéért? A kijelző az hogy fog beindulni?
A többit feleslegesen ne cseréld. Ahogy a fórumtárs is leírta, a B csatlakozó 4-7 érkezőjén el kellene érni, hogy 3,3Vac legyen. A B csatlakó 4-es és a C csatlakozó 2 érintkezője között sípolnia kell a műszerednek, szakadásvizsgálati módban. Ugyanezt a mérést ismételd meg a C1 és a B7 között!
Hát igen... azért az is kérdéses, hogy BC182/Ht91-et mi nyírta ki... Nagyon nem látok semmit, ami HR79-et meg tudná égetni a 27k-val... full 35V sem tudná elégetni. Márpedig elég szenes volt.
Én sem tudom. A HD84-es N125 dióda halála is érdekes számomra.
A B4 és C2 nem sípol 190 az érték ahol meg áll.
A B7 és C1 nem sípol 190 az érték ahol meg áll |
Bejelentkezés
Hirdetés |