Fórum témák
» Több friss téma |
Valamelyik menü ponttal, paraméterrel meg lehet nézni a puffer, sín feszültségét. Ott mennyit mutat? Lehet, hogy ez jelez alacsonyat. (egyenlőre nincs időm megkeresni a leírását)
Pl. hiányzik egy betáp fázis?
"Check the supply voltage"
Sajnos ezzel kezdtem és terheléskor, most átmértem az összes kondit mind jó.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Lenze 8200 vector családba tartozó 1,5kW-os frekvenciaváltó. A probléma az, hogy a paraméterek jelszóval védettek, se írni se olvasni nem lehet. Doksi szerint PC-ről system bus-on keresztül kikapcsolható. A problémám Lenze Lecom A/B modullal, RS232-n a régi Global Drive Control (win XP) nem találja meg. Drive-ot. Az új Lenze Easy software csomag keresője érzékeli hogy rá van dugva de nem kompatibilis a 8200-as szériával. (Drive identification error). Egyelőre kifogytam az ötletekből. Ha vissza tudnám állítani gyári alapértelmezettre az tökéletes lenne. Hátha valaki kűzdött már hasonlóval. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2020
Szia!
A jelszó visszaállítására nem tudok ötletet adni. A probléma valamelyest megkerülhető, ha van egy másik készüléked, amin beállítod azt amit szeretnél, és a kijelzővel átviszed a paramétereket a lezárt készülékre. Sajnos a jelszó az nem vihető át így, de a többi paraméter igen.
Tulajdonképpen sem a jelszó sem a most rajta lévő paraméterek sem kellenek, de emlékeim be sem tudok lépni a kijelzőn a monitor menükön kívül sehova a jelszó nélkül.
Ha a C0002 paramétert eléred, a kijelző tartalma bemásolható.
Sziasztok!
Van egy 3f Lenze EVF-8216 típusú motormeghajtóm, ami azzal a problémával küzd, hogy 0,4 sec perióduidővel villpg rajt a piros LED, ami a leírása alapján undervoltage hibát jelez. Ez valójában nem áll fenn, mivel 600V körüli érték mérhető az egyenirányítás utan, és ez DC-ről is táplálható. Vezérlőm panelom nincs hozzá, de ennek a feszültségértéknek minden beállítható tartományba bele kell esnie a leírás szerint. Sajnos service manualt nem találtam hozzá, és egy óra nézegetés után se tudtam lekövetni a 3 rétegű nyákokon, hogy gogyan mérheti a feszültséget, az osztót se találtam. Valaki esetleg ismeri ezt a típust, hogy merre kéne keresgélni? Szemmel látható hibát nem találtam benne. Köszi!
Hali. Szerintem nem csak az U(nder)V(oltage)-t jelezheti ez a villogás. SM-t nem fogsz, kezelőt viszont találhatsz, ami megmondja mi a baja. Nekem sajna nincs.
Szia! Pedig a manual szerint elég egyértelműen ezt jelenti.
Sajnos azt sem. Lehet tiltani a kommunikációt rajtuk?
Engedélyezést adtál neki? Ha nem próbáld meg így.
Sajnos, az se érhető el. Viszont lehet ezeknél a 8200-as frekiváltóknál tiltani a Lecom kommunikációt? Nem találja meg a GDC, kipróbáltam egy másik (750w-os) drive gond nélkül szerkeszthető PC-ről.
Senki nem találkozott még ilyen problémával?
Sziasztok!
Omron V1000 frekiváltó P1 optos kimenetét szeretném PLC bemenetre kötni, hogy kell bekötni? Jelenleg a PC közös pont van +24V-on és P1 a PLC bemenetén, de nem működik. Vagy nem tudom PNP bemenetű PLCre kötni? Köszönöm!
A PC az optocsatoló emitter, úgyhogy oda nem mehet + feszültség.
Igen már rájöttem, de akkor hogy köthető be? Ezek alapján NPN bemenetre mehetne csak, ha jól látom.
Ha csak a P1et használom akkor rakjam P1-re a +24V-ot a PC meg megy a PLC bemenetére?
Miért nem használod a frekiváltó relé kimenetét? Azzal nem kell így variálni. Vagy ha azt nem akarod használni, akkor a optocsatoló tranzisztorának kollektora és a +24V közé tégy be egy miniatűr relét, így a PC csatlakozó meg megy -24V-ra. Rráadásul így a galvanikus leválasztás is biztosan megtörténik, mert a relé érintkezői mindenképpen a PLC-re lesznek kötve.
Relé fel van használva, mint hibajelző.
Tehát +24V -->relé +, relé - --> P1 kollektor, PC --> 24V negativja ? A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2020
Így van! Persze a behúzótekercs árama ne lépje túl a tranzisztor maximális kollektoráramát.
Szia!
Idézet: „Ha csak a P1et használom akkor rakjam P1-re a +24V-ot a PC meg megy a PLC bemenetére?” Igen. Így a legegyszerűbb. Gondod akkor lesz ha mindkét (P1, P2) kimenetet használni akarod. De még úgy is megúszható a relézés 2 felhúzó ellenállással.
Köszi, csak ez az egy kell.
Lenne még egy kérdésem, A motor ami rá lesz kötve fékes motor. A V1000 frekiváltón van fék ellenállás. PLC kapja a jelet bementként hogy megállt a motor, Plc kimeneten a fék mágneskapcsolója és a V1000 indítása. Megoldható az, hogy indítom akkor old a fék és indul a motor, ha megállítás van akkor pedig a Plc leállítja a frekiváltót és az ha adja a jelet hogy leállt akkor kapcsol a fék? A fék ellenállás azért lett, hogy minél gyorsabban megálljon a motor. A motornak a féke pedig igazából csak rögzítő fék. Nem balesetveszély miatt van a fék a gépen!
Szia!
Bár nem engem kérdeztél, de igen megoldható. Ott ahol a technológiához megfelelő, szokásos az ilyen elektronikus fék + mechanikus rögzítő fék megoldás.
Sziasztok!
Omron V1000nél alapból csak ráteszem a fék ellenállást és működik, vagy be kell bapcsolni a b2-03al? Vagy csak akkor aktív ha a DC feszültség felfutna?
Szia!
Nem használtam a szóban forgó frekvenciaváltót fék ellenállással. Ebből a manualból tájékozódtam. A b2-es paraméter csoport az más lesz, az úgynevezett DC fék beállításáról szól. Ez a fékezési mód a motorra DC áramot küld, és ez hoz létre fékező hatást. A fékezés veszteségei nagyobbrészt a motort melegítik. A fék ellenállás felhasználásának, beállításának a részletei a 72. oldalon vannak. Azokat kellene követni.
Szia!
Idézet: „Vagy csak akkor aktív ha a DC feszültség felfutna?” A fékellenállás egyetlen szerepe az, hogy ha a DC fesz túl nagy, akkor azon levezeti. Persze ezzel együtt a motor fékezőnyomatéka is meg tud maradni, mert generátor üzemben (regeneratív fékezés) a motor által termelt energia a DC körbe jut. Enélkül DC túlfesz miatt kiállna hibára. Vagy rosszul értettem a kérdést?
Közben megtaláltam. És úgy néz ki működik is.
Köszi
Szia!
Igen az oké hogy a DC feszre rátermel a motor lassításkor, de azt nem tudtam hogy a fékellenállást engedélyezni kell e. Úgy gondoltam, hogy be kell kapcsolni valamelyik paraméterrel. Köszi a segítséget
Sziasztok! Vettem közelmúltban egy hibásnak árult 1100W siemens micromaster frekiváltót. Ma volt időm foglalkozni vele, és a képeken jól látszik, hogy egy kalapemelt ic lapul benne. Tudna valaki segíteni abban, hogy ez milyen ic volt valaha?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |