Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Most hétvégén BURABU! Ha valaki jön Miskolc környékéről, elhozhatna nekem két diódát. Vagy én iszom meg a sört Szombat délelőtt leszek ott, ha valakit érdekel... Üdv, G.
Most nézem, hogy az idő optimálisra várható
Sikeresen visszaértünk Soltról, köszönet mindenkinek
Ízelítőnek három kép, társítsátok össze: - Tudtok ám érdekeseket kérdezni - Vajon melyik a hangvégfok kimenő trafója ezek közül - Sokcsöcsű
Én a jobb oldalira tippelnék, anno Gubán fórumtárs is volt Solton, és ott az rémlik hogy mintha az lenne a hang kimenő. Az első képen a sok kis kiálló cucc mire van a csöveken? Mi a szerepük?
Bár nem tőlem kérdezted, de én is ott voltam.
Azok a csövek 60Ω-os koaxiális tápvonalak, ezek mennek ki az adóból az antennához, azok a kiálló cuccokkal a koax belső erét lehet központosra állítani. Amúgy nem a jobb oldali a HF kimenő, az a RF végfok anódköri fojtótekercse. Köszönöm a szervezőknek, hogy lehetővé tették ezt a kis látogatást! Nagyon érdekes volt, mindenhova benézhettünk még az alkatrész raktárat és az épület alatti kábelalagutat is megnéztük. Kicsit nehéz volt hajnali négykor kelni, hogy időre a megbeszélt helyen legyek, de azért sikerült.
Akkor én is kérdezek, mi az a két fekete drót ottan?
Erősáramú kábel, az antennatorony világítása (repülési akadályjelző) 10 méter feletti objektumokra kötelező feltenni. Azért viszik a koax belsejében, mert így a szkinhatás miatt nem folyik benne RF áram.
Bár a toronyhoz nem mentünk közel,de a nyakam rátenném, hogy ott is a torony közepén fut fel függőlegesen a lámpákhoz.
Így nem korrekt, hiszen az egésznek semmi köze nincsen a szkin hatáshoz.
De az tény, hogy annak a hangoló csonknak az a vége rövidre van zárva, és innentől kezdve a belső érben vezetett belső ér, egyenpotenciálon van, és mehet fel a lámpához. Régen a lift is erről ment, de mostanság inkább másznak (ha kell).
Akkor a következő nagy dobás.
Rendesen át kell gondolni és rákészülni... Nem csak Pesten van ám. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2019
Magyaroknak ingyenes az ITU Telecom World 2019 regisztráció után. Csak haladóknak!
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2019
Találtam egy ilyen rendezvényt, hátha érdekel Benneteket:
Bővebben: Erőművek éjszakája
Vagy holnap holnap hazafelé a börzéről.
Az senkit ne tartson vissza, hogy ingyenes.
Holnap lesz a nyílt nap a Budafok kocsiszínben is. 10-16-ig várják az érdeklődőket.
Sziasztok. Tudja valaki, hogy idén mikor és hol lesz a HIFI Show?
Szia!
Tudjuk bizony! A Hilton Budapest Cityben lesz a Westend oldalában lévő hotelben. 20. Hifi Show
A Nokiánál belehúztak, ezt lehetett összerakni és hazavinni
Szép kis cucc. Grat hozzá!
Kitettek magukért.
Én olyan fél kettőkor, hullaként kerültem ágyba. Nem könnyű folyamatosan hét órát beszélni (Kálmánnak biztosan jobban menne ). Két aranyos látogató: #1 - Én ezt már láttam. - Hol??? - A HE fórumon. - Akkor már tudod, hogy én ki vagyok... - ??? - Aki feltette. #2 - Van egy elektroncsöves vízhűtésű indukciós öntőgépem. Nem tud valakit, aki be tudná indítani? A barátom mondta hogy nincs nagy baja, inkább ne piszkáljam. Majd eljön és megigazítja, ha jobban érzi magát. Csak meghalt szegény. Nagyon szimpatikus volt a bácsi, de sajnos én még a saját kaputelefonom javítására sem tudok időt szakítani, nem hogy erre. De ha valakit érdekel a szakmai kihívás, akkor összekötöm vele. Nem tűnik lehetetlennek a dolog. Valamint a sok gyerek is nehezítő tényező...
János, igazad van.
Pont én is fel akartam tenni, hiszen aki ott volt nyáron, az most ott lehet (ingyen), de megelőztél.
Győrben van, és szerintem egyéni látogatóként regisztrálva ingyenes.
Voltam, de nem csináltam képeket.
- Ami tetszett, az a 3D nyomtatók (6 színben, anyagában színezve/fémből is). - Rohde és Schwarz (majdnem megkérdeztem hogy miért vannak ott, de aztán rájöttem). - Robotok, mint mindig (tanuljatok mátrix transzformációt, nagy részben erről szól a robotika). - Vásárfiának meg vettem a Marótiéknál egy "Gépjárművek buszhálózatai" könyvet. Hogy minek azt nem tudom, mert nem értek hozzá, de párna alá pont méret (valami csak átjön reggelre ). |
Bejelentkezés
Hirdetés |