Fórum témák
» Több friss téma |
Arra, hogy a régi hifid a kora miatt nem feltétlenül veri a vadiúj noname Renkforce-ot, de pariban lehet vele. Meg nem tudjuk a Mill típusát se, így lehet jobb is, de rosszabb is. Én abból indultam ki, hogy valószínűleg egy hasonló pille mechanika van benne egy talán jobb hangú elektronikával és fejjel (ez mondjuk valószínű), így amennyivel gyengült a mechanika, annyival jobb a hangja.
Így néz ki:https://www.youtube.com/watch?v=to6xKLYfbzE&feature=youtu.be
Millenium mn 9644 Mit csináljak akkor? Sajnos fél évig szervizben volt de azt mondák nincs hozzá alkatrész, láttam meg zsírozták de az nem segít rajta, egy külföldről meg biztos egy szervizesem nem rendel hozzá alkatrész. Még működik, csak a CD tálcának segíteni kell. Yamada h8220 mélynyomomat se tudták meg csinálni (nem mindig szól a mélynyomó része) azt mondták proci hibás. Philips VHS, HIFI, DVD felvevő, LG monitor, cuccaimat meg tudták csinálni, de ha arra kerül a sor Genus sw-g2.1 1250 hangszettemmel lenne valami baj remélem azt is meg tudják, mert Genius egér is sokáig bírja nekem, vettem 10 ezerért is komoly egeret meg olcsóbbért is de mind tönkre mentek de a Genius bírja már nagyon régóta pedig csak 1500 Ft volt anno. Szüleimnek egy ITT st541 hifijük van ami sajnos a B fele nyúzza a szalagokat az A része meg begyűri őket és meg áll, lemezjátszó tű meg eltörött.
Amúgy nagyon szeretem ezt a Millenium hifit mert van rajta kettő deck és ha lejár a 2 deck akkor elindul az 1-es deck, 3 CD-s váltós és lemezjátszós, sokkal jobb hangzása van pl: Zámbó Jimmy-nek kazettának mint ha Youtube-on hallgatnám. és jó rá nézni a polcra.
Vagy vegyem meg akkor ezt?
https://www.arukereso.hu/mini-hifi-c3401/auna/388-dab-p494243211/#t...leiras Ezen minden van és ez is digitalizál.
Szép gép a Millennium. A CD váltó ajtajánál próbáltál szíjat cserélni? Mert nekem úgy tűnik, mintha az lenne a baja. A gombok meg feltételezem kontakthibásak (láttam már ilyen mikrokontaktot tönkremenve légyölő spraytől). De gondolom ez a kisebbik baj, mert ha jól láttam nem olvassa a lemezt. Egy próbát még megérhet, veszel izopropil alkoholt, kiszeded a kocsit a cd meghajtóból és megfürdeted a szeszben a lencsés részt úgy, hogy a lézer dióda is ázzon. Ha meg tudod támogatni egy ultrahangos rezegtetéssel, még jobb. Nekem sikerült egy lézert így életre kelteni, de ez legyen a végső megoldás, mert vagy sikerül, vagy végleg hazavágod vele.
Az Auna gépet azért nem ajánlom, mert kár volt a digitalizálót beletenni. 128kb-es mp3, ilyen minőségben hallgatod a jutyubon is a legtöbb zenét. Így akkor meg minek? Sajnos nem tudok olyan gépet, ami legalább 192kbps-vel kódolna, de olyanról már igen, ami monóba keveri le a zenét! Miért nem raksz össze egy hifi szettet különálló gépekből? A Vatera is tele van olcsó deckekkel és erősítőt is kapsz olcsón jót, csak utána kell érdeklődni. Ha jól válogatod össze, szép is lesz és nagyon meg leszel elégedve. És nem léped túl az Auna árát sem, amit én túlzottnak ítélek meg. A zenét meg mindenképpen számítógépen érdemes digitalizálni, mert akkor olyan formátumba konvertálod, ami neked tetszik és ha akarod, 24 bit/96KHz minőségben is archiválhatod Jimmyt. Ja, és a DAB szabvány meg egy hatalmas bukás, kevés az olyan adó, ami elfogadható hangminőségben sugároz. Amúgy a Milleniumban a magnó legalább jól működik? A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2020
Akkor a Millenium jobb mint az Auna?
"A CD váltó ajtajánál próbáltál szíjat cserélni?" Nem, nem nagyon merek, főleg a kazetta rész mert le szakadt az a vezeték, elég ideges lettem A CD be olvassa, csak az a lényeg ki kell huzam teljesen a tálcát mert ha nem akkor DORR ERRO ír ki, de volt már olyan is hogy be raktam a CD-t és ki írta NO DISC de ha ki vettem a CD és nem volt benne semmi akkor azt írta ki bent van de persze lejátszani nem tudta mert nincs bent, ezért szoktam forgatni a váltott és az segíteni szokott de ez ritkán szokott gond lenni vele. 2008-ba vettem a Tescoba sajna már hibás volt a kazetta részei 3x volt vele szervizbe Szekszárdon Samsung szervizbe jótállásos volt még, legutóbb más hová vittem Szekszárdra de ott mondták nincs hozzá alkatrész félév után. Sajnos több szerviz nincs már közelembe. De ha gondolod széjjel szedem és meg mutatom a CD részét. Használt cuccokban nem nagyon bízok mert lehet azokat is kellene hamarosan javíttatni, azért gondoltam az Auna-t új kazetta részei stb.
"Amúgy a Milleniumban a magnó legalább jól működik?"
Igen, de deck 1 ahol látszik a szalagmaradék ott néha nyúzni szokta a szalagot a másik része deck 2 jó de nagyon ritkán szoktam hallani mintha a tű ugrana meg pedig eredeti kazetta. Lehet csak jól meg kellene tisztítsam a fejet görgőt? Ilyenek repedtek a görgők:https://www.youtube.com/watch?v=LBJD7FQIFnM&feature=youtu.be A lemezjátszós része szokott nyikorogni mikkor a tányér elindul de szerviz óta nem vettem észre. Auna-t ne vegyem meg még akkor sem ha kazettákat, CD-t, bakelit lemezt akarok hallgatni?
Az Aunát nem ajánlom normál használatra sem, mert kicsi a teljesítménye, ami előrevetíti, hogy a hangnak nem csak az ereje, de a minősége is hagy kívánnivalót maga után. Amúgy küldtem privit, jobb lenne ott folytatni, mert ez elméletileg egy deckes topic és fenéken leszünk billentve.
Üdv...és...még mindig Pana rx ed50:motor szétszedve kitakaritva összerakva de csak kattog mindkét oldali relé-mármint felvevős,lejátszós oldali-play megnyom,relé kattog kettőt és kuss van Vkinek 5let?
Komoly kis készülék. Nincs benne valami kapcsoló, akármi, ami visszajelezze a gépnek, hogy ajtók lecsukva, kazetta benne van, motor forog, vagy bármi? Lehetségesnek tartom, hogy valami ilyesmi lesz a dologban, a működését bemutató videó alapján. Megjegyzem nagyon szuper fícsör az automatikus ajtó!
Persze ficsör az van meg egy hibaforrással több... Kazit érzékeli mindegyik típust, ki is írja melyik oldalban van. A videóban láttadhogy nyitott ajtónál kazi berak és le kell nyomni egy fület - - amit a csukott ajtó nyomna le-eddig ez bejött de már nem. No, szétboritom újfent ha már faragta bele görgőket.
Szervizkönyv megvan? Annak alapján jött egy ötlet:
Gyorstekerés működik? Esetleg csak pár másodpercig? Elképzelhetőnek tartom, hogy a gép nem érzékeli, hogy forognak a csévék. Ha már ennyi fícsör van benne, nem hagyhatták ki belőle, hogy az autostop optikai érzékelős elven működjön. Ha az nem érzékel mozgást, akkor nem működik a gép. Pontosabban pillanatokon belül megáll. A képen a mechanika elektronikus bedrótozása látható.
Eszembe jutott, volt olyan megoldás is, hogy a számláló kerekén volt egy pici mágnes, az adott impulzusokat, ami érzékelte a felcsévélő tengely forgását. Mivel az nem túl sűrűn nyomta a pulzusokat, elég lassan reagált az autostop.
A csévék forgását optocsatoló érzékeli, érdemes megnézni a csévék hátulját, hogy melyik van több sötét-világos zónára osztva. Mögötte ott van valahol a fényérzékelő is, ha koszos, akkor nem működik. Mondjuk az se kizárt, hogy olyasmi elven működjön, mint az egerek görgője, bár olyat még nem láttam. Tudod, olyan küllős.
Ami itt felhozatalra került: igen, sajnos a kései Panasonic-oknak még ezzel is tud baja lenni. Nem koszos lesz az az érzékelő, ha nem látja a forgást, hanem szétcsúszott a műanyag orsó, és túl közel, fókusztávolságon kívülre került az orsó az érzékelőhöz. Pillanatragasztóval javíthatatlan, maximum kétkomponensűvel, de azzal is szenvedős.
Azt is nézd még meg, hogy a fejszán felemelésekor nem nyom-e meg valami fémnyelves érintkezőt, ha igen, az is lehet kontaktos. Ha pereg, attól szokott megzavarodni a vezérlés..
Nincs ott fókusz, nincsen lencse ezeknél, sík a felület-simán az a gond, hogy kevesebb fény verődik vissza, de kétrétű a dolog. Az egyik tényező, amit te is írsz, a másik a leheletfinom, fátyolos kosz, ami ráül az érzékelőre és a tárcsára is, a harmadik meg az, hogy az érzékelő LED-je is elöregszik, páron sikerült javítani ennek cseréjével. A szétcsúszó orsófelek az típushiba. Sima pillanatragasztóval nem is érdemes nekiállni, gyorscsévéléskor a szalagvégen koppanó tengely elnyír mindent, ami nem rugalmas. Én a tengely végét szoktam ragasztani a fülekhez, hogy azért valahogy bontható is maradjon, a fülek meg némileg tompítják a megérkezést is. Hogy mivel ragasztottam az utolsót, nem emlékszem már, vagy UV-ra kötő ragasztóval, vagy kétkomponensűvel-de működik mindkét verzió. A tengely végét meg szoktam érdesíteni, ez fontos apróság.
A leheletfinom fátyol koszt én is aláírom, több gépnél mostam már le a tárcsát és az érzékelőt és a tárcsákon rendesen látszódott a különbség. Izopropil alkoholt ajánlok a művelethez.
Az olaj (+por) . . . Csak olajozzunk bátran . . .
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2020
Jó, nem pontosan fogalmaztam, nem fókusztávolság valóban, de ezeknek a reflektív kapuknak van egy ilyen látótávolsága. Valóban inkább a fókuszáltság helyett azzal függ össze, hogy a LED milyen szögben sugároz, és a tárcsáról az érzékelőre, vagy máshová verődik vissza a fény.
Én inkább száraz szemüvegtörlő (mikroszálas) kendőt. Az alkohol képes lehet rosszabb esetben leoldani a fekete festéket a tárcsáról, akkor megint nem vagy előrébb..
Ja, a fekete előfordulhat, hogy lejön. A száraz kendő viszont nem oldja le az olyan makacs szennyeződéseket, mint pl a nikotin.
Üdv a Panában ilyen tárcsát találtam, megpucoltam, relé ugyanúgy csak kattog...
Az a vájatokkal teli tárcsa hasonlít a Sony egyes mechanikáinak hasonló részeire. Ha a kar, ami a vájatokban járkál, rossz helyre ugrott be valamikor, akkor nem megy a gép. Tanulmányozd a működését kézzel hajtva, próbálgass. Látatlanban nincs jobb ötletem.
Egyébként hol van a motor, ami az egészet hajtja? Mármint a csévéket, meg a többi kereket. A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2020
És miért áll mindkét fej keresztbe?
Ebböl más is hiányzik, pl a másik capstan. Csak a csapágya van a képen. Ez mitöl müködne igy?
És tényleg! Mindkét oldalon.
Az akármilyen abszurdnak néz ki, így gyári. Üresben így állnak be a fejek. Egy rokonomnak volt hasonlóval szerelt Technics-e.. megláttam nyitott ajtónál, mondom hát ebbe be se rakom a kazettát, első ránézésre döglött. "Nincs annak semmi baja, két napja is hallgattam." És tényleg nem volt..
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |