Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Mondom mutatom: Nekem egy miniDLNA szerver fut rajta a kompatibilitás miatt, azt minden játsza. Egyébként pedig egyszerűen meg van osztva a hálózaton (SMB szerver).
Amikor játszom, akkor a telefonon indítom a VLC-t, és ráküldöm a Chromecast-ra, ami a tv-be van dugva. Fontos, hogy ha több hálózati szegmensed van, akkor a telefon a chromcast routerén legyen. Chromecast nélkül is egyszerű volt, amíg volt mediaplayerem. Egyszerűen betallóztam vele, és annyi adatot hozott fel magának ami a puffereléshez kellett. Nem kell túl nagy sávszél nekik. Persze a 4K az más Szerintem bírnia kellene a banánnak is. Idézet: „nagyon rossz” Szerintem nem tud olyat csinálni, amit meg ne bocsáss neki. Mennyi idős? A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2020
Köszönöm a válaszod!
Meg kell néznem a TV-met, mert ugye itt nincs Chromecast, csak azt nem tudom, hogy a TV-n lehet-e egyáltalán tallózni a hálózaton elérhető meghajtókat, én a TV-t nem igazán használom. Ha elég lenne betallózni, az mindenképp jobb megoldásnak tűnik, mint a banánt streamelésre bírni, mivel nem csak én használnám, ezért az egyszerű lejátszásra szeretnék törekedni. Minden egy routerről megy, így ezzel nem lenne probléma nálam.
Nálam igaz hogy nem banán hanem málna van a jó öreg debian linuxal. A minidlna nevű programmal. A tv szépen wifin keresztül megtalálja az összes lejátszható filmet, képet. Nekem annyi gondom van csak vele, hogy a tv -n nem látszanak a mappák. A teljes "megosztásból" összes file egy kupacon rendezés nélkül virít a képernyőn. (sony bravia) Itt egy link a telepítésről : Bővebben: Link
Most már jól látom, leginkább ki kéne próbálnom a TV-vel, hogy a notebookomra feltelepítek egy minidlna-t, megosztom, és akkor kiderül, hogyan tudja kezelni a TV a megosztott fájlokat és mappákat. Én a Bananara csak a sata csatlakozó miatt gondoltam, de akár egy usb-sata átalakító is megtenné a Raspberry mellé, ezt még meg kell álmodnom, hogy milyen hardverrel járnék jobban.
Sziasztok!
Rendelt mostanában valaki Kínából? Megérkeznek a cuccok?
Szia.
eBay rendelések közül volt kettő, ami megjött 32-35 napra, másik 40, volt ami épp 59-re. Februári rendelések, 4 különböző eladótól. Aliexpress rendelések március 18-án. De még sehol egyik sem, követő kód semmit nem ér, áll a csomag. De legalább mindkét eladó kitolta közben az érkezés dátumát. Így még akár 50 nap is lehet, mire ideér
Köszi szépen az információt!
A közeljövőben jómagam is rendelnék, de inkább kivárok, meg kérdezek, hogy kinek mik a tapasztalatai. Elsősorban az esetlegesen "a járvány zivatarában elvesző csomagok" miatt aggódom. Ugyan nem túl nagy érték, de a 11-12 ezer forint is fájna! A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2020
Nekem a február 28-án rendelt, március 7-én feladott Aliexpresses rendelésem még sehol.
Követő kód szerint szállításra átadva és elindult (március 11), de azon kívül se kép se hang egy ideje. Dátum nálam, is kitolva +60 nappal. Pedig nagyon kellene már, mert mintának rendeltem és nem tudok tovább lépni enélkül.
Az enyém már 2 hónapja "Tranzitban" leledzik.
Nem tudjuk pontosan a számrendszert. Lehetséges, hogy ez csak 31 hozzászólás tizes számrendszerben értelmezve, feltételezve a bináris rendszerben való megadást.
Kari, Jani, Usane, Nektek is köszönöm az információkat!
Másnak van esetleg még tapasztalata? Úgy látom, még halasztom a megrendelést...
Ha nem rendeled meg, akkor még később fogod a terméket megkapni. Nem tudják a szállítócégek a végtelenségig raktározni a szállítmányt.
Az én csomagjaim, amik még nem jöttek meg ennyi napja rendeltem: egy-egy db: 73,67,48, 46, és rengeteg 43 napos. Én még várok. Nem hibáztathatom az eladót, hogy nem jött meg a csomag. Nemsokára ismét fogok rendelni, egyszer majd csak megérkezik. Muszáj neki, a tengerbe nem önthetik a milliónyi csomagot. Egy termék eladója vicces volt. Megrendeltem valamit (ez 62 napja történt), kb. 40 nap után írt nekem az eladó email-t, hogy legyek szíves, nézzem már meg, működik-e nálam a posta, mert ha igen, akkor feladja a csomagot Mondtam neki, adja csak fel nyugodtan, már régen beépítettem volna a helyére, ha a megrendelés napján feladja! A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2020
Minél tovább halasztod, annál később fog megérkezni. Nekem volt, ami megérkezett (igaz nem a járvány miatt, de mostanában amúgy is kevesebb dolgot rendeltem kintről), kb. 50 nap alatt ért ide. Amit szerettem volna rendelni és nem érkezik meg sose, az meg a kinti eladók tutyimutyisága miatt van, mert kapásból a rendelés (és kifizetés) után mikor fel kellett volna adniuk a csomagot, jött az üzenet tőlük valami kamudumával, hogy nem jó a rendelés, meg a nagyker, meg a raktár, meg egyébként is vonjam már vissza. Ez egy HDMI rögzítő lett volna, 34-35$ értékben, míg a hasonlókat 40-50$ között adják (ez belefér még az akciózunk dologba, nem 5-10$-ért adták volna kamuhirdetésként és több eladónál is volt ennyiért). Kettőnél próbáltam megvenni, mindkettő kérte, hogy vonjam vissza, ergo többet ezt nem próbálom megvenni, helyette találtam HDMI-USB rögzítőt, dhgate-en harmadannyiért, mint alin. Most még várok pár rendelésre, ami 70 napon túl van és kettő van 30-40 nap körül.
Közel véletlen mostanában, hogy mennyi idő alatt érkezik meg a csomag. Ha pedig nagyon fontos és megéri, akkor futárt is lehet választani, az biztosabban ideér 20 napon belül (csak fizesd ki a futárköltséget + áfa + dolgoztunkveledíj, ez egy 40$-os terméknél 30$ fuvardíj mellett akár plusz 12000Ft költség is lehet ám).
Én csak attól félek, amikor minden csomag egyszerre fog megérkezni, a postásbácsi mérges lesz, be se fog férni a postaládába
Tavaly márciusban rendeltem. Májusban beérkezett az országba. Azóta se híre, se hamva.
Kovidivi, mnyugger, bbb, Nektek is köszönöm a tapasztalatokat!
Idézet: „Tavaly márciusban rendeltem. Májusban beérkezett az országba. Azóta se híre, se hamva.” Már régen megetted, vagy még azóta várod?
Viszont ma jött egy csomagom, 17 napja rendeltem Ebayről.
Az teljesen jó hír!
Lehet, hogy mégsem várok tovább a rendeléssel....
Lehet, az újabbak hamarabb megjönnek, mert már valamennyire elindult a posta a régiek meg ott rohadnak valahol rakáson.
Szerintem ebben van valami,nekem is így van, amit január vége felé rendelem meg, az még nem jött meg. Amit március végén rendeltem már megjött.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2020
Köszi az információkat usane és sany, akkor van remény!
Tudod mi a titka? Ne várd minden nap! Egyik nap, amikor nem is számítsz a csomagra érkezésére, kinyitod a postaládát és benne lesz csomag.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |