Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3143 / 3599
(#) sargarigo válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 26, 2020 /

Mondom mutatom: Nekem egy miniDLNA szerver fut rajta a kompatibilitás miatt, azt minden játsza. Egyébként pedig egyszerűen meg van osztva a hálózaton (SMB szerver).
Amikor játszom, akkor a telefonon indítom a VLC-t, és ráküldöm a Chromecast-ra, ami a tv-be van dugva. Fontos, hogy ha több hálózati szegmensed van, akkor a telefon a chromcast routerén legyen. Chromecast nélkül is egyszerű volt, amíg volt mediaplayerem. Egyszerűen betallóztam vele, és annyi adatot hozott fel magának ami a puffereléshez kellett. Nem kell túl nagy sávszél nekik. Persze a 4K az más Szerintem bírnia kellene a banánnak is.
(#) sany válasza kowi hozzászólására (») Ápr 26, 2020 /

Idézet:
„nagyon rossz”

Szerintem nem tud olyat csinálni, amit meg ne bocsáss neki.
Mennyi idős?
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2020
(#) mark.budai válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Köszönöm a válaszod!
Meg kell néznem a TV-met, mert ugye itt nincs Chromecast, csak azt nem tudom, hogy a TV-n lehet-e egyáltalán tallózni a hálózaton elérhető meghajtókat, én a TV-t nem igazán használom. Ha elég lenne betallózni, az mindenképp jobb megoldásnak tűnik, mint a banánt streamelésre bírni, mivel nem csak én használnám, ezért az egyszerű lejátszásra szeretnék törekedni.
Minden egy routerről megy, így ezzel nem lenne probléma nálam.
(#) kitartás válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Nálam igaz hogy nem banán hanem málna van a jó öreg debian linuxal. A minidlna nevű programmal. A tv szépen wifin keresztül megtalálja az összes lejátszható filmet, képet. Nekem annyi gondom van csak vele, hogy a tv -n nem látszanak a mappák. A teljes "megosztásból" összes file egy kupacon rendezés nélkül virít a képernyőn. (sony bravia) Itt egy link a telepítésről : Bővebben: Link
(#) mark.budai válasza kitartás hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Most már jól látom, leginkább ki kéne próbálnom a TV-vel, hogy a notebookomra feltelepítek egy minidlna-t, megosztom, és akkor kiderül, hogyan tudja kezelni a TV a megosztott fájlokat és mappákat. Én a Bananara csak a sata csatlakozó miatt gondoltam, de akár egy usb-sata átalakító is megtenné a Raspberry mellé, ezt még meg kell álmodnom, hogy milyen hardverrel járnék jobban.
(#) gyerek67 hozzászólása Ápr 27, 2020 /

Sziasztok!
Rendelt mostanában valaki Kínából?
Megérkeznek a cuccok?
(#) Johnycorp válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Szia.

eBay rendelések közül volt kettő, ami megjött 32-35 napra, másik 40, volt ami épp 59-re.
Februári rendelések, 4 különböző eladótól.

Aliexpress rendelések március 18-án. De még sehol egyik sem, követő kód semmit nem ér, áll a csomag.
De legalább mindkét eladó kitolta közben az érkezés dátumát. Így még akár 50 nap is lehet, mire ideér
(#) gyerek67 válasza Johnycorp hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Köszi szépen az információt!
A közeljövőben jómagam is rendelnék, de inkább kivárok, meg kérdezek, hogy kinek mik a tapasztalatai.
Elsősorban az esetlegesen "a járvány zivatarában elvesző csomagok" miatt aggódom.
Ugyan nem túl nagy érték, de a 11-12 ezer forint is fájna!
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2020
(#) usane válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Nekem a február 28-án rendelt, március 7-én feladott Aliexpresses rendelésem még sehol.
Követő kód szerint szállításra átadva és elindult (március 11), de azon kívül se kép se hang egy ideje. Dátum nálam, is kitolva +60 nappal. Pedig nagyon kellene már, mert mintának rendeltem és nem tudok tovább lépni enélkül.
(#) Gafly hozzászólása Ápr 27, 2020 /

Erre iszunk.

11111.PNG

(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Neki már mindegy.
(#) Kari55 válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Az enyém már 2 hónapja "Tranzitban" leledzik.
(#) jani1987 válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Én vissza kaptam a kijelző árát.
(#) Alkotó válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Nem tudjuk pontosan a számrendszert. Lehetséges, hogy ez csak 31 hozzászólás tizes számrendszerben értelmezve, feltételezve a bináris rendszerben való megadást.
(#) gyerek67 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Kari, Jani, Usane, Nektek is köszönöm az információkat!
Másnak van esetleg még tapasztalata?
Úgy látom, még halasztom a megrendelést...
(#) Kovidivi válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Ha nem rendeled meg, akkor még később fogod a terméket megkapni. Nem tudják a szállítócégek a végtelenségig raktározni a szállítmányt.
Az én csomagjaim, amik még nem jöttek meg ennyi napja rendeltem: egy-egy db: 73,67,48, 46, és rengeteg 43 napos. Én még várok. Nem hibáztathatom az eladót, hogy nem jött meg a csomag.
Nemsokára ismét fogok rendelni, egyszer majd csak megérkezik. Muszáj neki, a tengerbe nem önthetik a milliónyi csomagot.

Egy termék eladója vicces volt. Megrendeltem valamit (ez 62 napja történt), kb. 40 nap után írt nekem az eladó email-t, hogy legyek szíves, nézzem már meg, működik-e nálam a posta, mert ha igen, akkor feladja a csomagot Mondtam neki, adja csak fel nyugodtan, már régen beépítettem volna a helyére, ha a megrendelés napján feladja!
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2020
(#) bbb válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Minél tovább halasztod, annál később fog megérkezni. Nekem volt, ami megérkezett (igaz nem a járvány miatt, de mostanában amúgy is kevesebb dolgot rendeltem kintről), kb. 50 nap alatt ért ide. Amit szerettem volna rendelni és nem érkezik meg sose, az meg a kinti eladók tutyimutyisága miatt van, mert kapásból a rendelés (és kifizetés) után mikor fel kellett volna adniuk a csomagot, jött az üzenet tőlük valami kamudumával, hogy nem jó a rendelés, meg a nagyker, meg a raktár, meg egyébként is vonjam már vissza. Ez egy HDMI rögzítő lett volna, 34-35$ értékben, míg a hasonlókat 40-50$ között adják (ez belefér még az akciózunk dologba, nem 5-10$-ért adták volna kamuhirdetésként és több eladónál is volt ennyiért). Kettőnél próbáltam megvenni, mindkettő kérte, hogy vonjam vissza, ergo többet ezt nem próbálom megvenni, helyette találtam HDMI-USB rögzítőt, dhgate-en harmadannyiért, mint alin. Most még várok pár rendelésre, ami 70 napon túl van és kettő van 30-40 nap körül.
Közel véletlen mostanában, hogy mennyi idő alatt érkezik meg a csomag. Ha pedig nagyon fontos és megéri, akkor futárt is lehet választani, az biztosabban ideér 20 napon belül (csak fizesd ki a futárköltséget + áfa + dolgoztunkveledíj, ez egy 40$-os terméknél 30$ fuvardíj mellett akár plusz 12000Ft költség is lehet ám).
(#) kowi válasza sany hozzászólására (») Ápr 27, 2020 / 1

8 hónapos.
(#) Kovidivi válasza bbb hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Én csak attól félek, amikor minden csomag egyszerre fog megérkezni, a postásbácsi mérges lesz, be se fog férni a postaládába
(#) sany válasza kowi hozzászólására (») Ápr 27, 2020 /

Akkor még "belefér" a rosszasága.
(#) mnyugger hozzászólása Ápr 27, 2020 /

Tavaly márciusban rendeltem. Májusban beérkezett az országba. Azóta se híre, se hamva.
(#) gyerek67 hozzászólása Ápr 28, 2020 /

Kovidivi, mnyugger, bbb, Nektek is köszönöm a tapasztalatokat!
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /

Idézet:
„Tavaly márciusban rendeltem. Májusban beérkezett az országba. Azóta se híre, se hamva.”

Már régen megetted, vagy még azóta várod?
(#) Kovidivi válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /

Viszont ma jött egy csomagom, 17 napja rendeltem Ebayről.
(#) gyerek67 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /

Az teljesen jó hír!
Lehet, hogy mégsem várok tovább a rendeléssel....
(#) usane válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /

Lehet, az újabbak hamarabb megjönnek, mert már valamennyire elindult a posta a régiek meg ott rohadnak valahol rakáson.
(#) sany válasza usane hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /

Szerintem ebben van valami,nekem is így van, amit január vége felé rendelem meg, az még nem jött meg. Amit március végén rendeltem már megjött.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2020
(#) gyerek67 válasza sany hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /

Köszi az információkat usane és sany, akkor van remény!
(#) sany válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 28, 2020 /

Tudod mi a titka? Ne várd minden nap! Egyik nap, amikor nem is számítsz a csomagra érkezésére, kinyitod a postaládát és benne lesz csomag.
(#) gyerek67 válasza sany hozzászólására (») Ápr 28, 2020 / 1

...MEGLEPETÉÉÉS!!!!
Következő: »»   3143 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem