Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok

Témaindító: mspike, idő: Júl 19, 2005
Lapozás: OK   3 / 33
(#) bbatka válasza Norberto hozzászólására (») Máj 15, 2006 /

Építettem én is egy ICD2-őt és nagyon profin működik a PC soros portjáról. Vettem egy PCI-os sorosport kártyát hogy kíméljem az alaplapit, meg állítólag az újabb alaplapokról hamarosan elfog tünni a soros port, de meg sem nyikkan vele az ICD2-öm. Nincs ötletetek hogy ez miért lehet?
A WindowsXP szerint a kártya tökéletesen müködik.
A 3pin és az 5pin közé bekötöttem egy ledet + ellenállást és adatokat küldtem ki rá. Villog a LED tehát a Windows kezeli. És mégsem megy az ICD2-öm vele.
(#) eSDi válasza bbatka hozzászólására (») Máj 15, 2006 /

Alaplapival müxik? Ha nem akkor vedd ki a ledet! Ha akkor sem akkor a RX-TX vezetéket meg kell cserélni. ha akkor sem akkor passzolok.
(#) Topi válasza bbatka hozzászólására (») Máj 15, 2006 /

Az ICD2-n a MAX232 icnek az RX-ére mérjél rá szkóppal ( vagy tegyél rá egy ledet )
Azon a kártyán is kikapcsoltad a FIFO-t??
(#) bbatka válasza eSDi hozzászólására (») Máj 15, 2006 /

Az alaplapival tökéletesen, hiba nélkül müködik.
Szóval szerinted az ICD2-ön lévő ledek zavarják a müködését.
Az RX-TX vezeték megcserélésének mi értelme? Kipróbáltam, a PCI-os sorosport TX lábja tényleg a TX láb.
Leforrasztom róla délután a LED-et. Köszi az ötletet.
(#) eSDi válasza bbatka hozzászólására (») Máj 15, 2006 /

Ha az alaplapival jól működött akkor az RX-TX felcserélésének nincs értelme.
(#) bbatka válasza Topi hozzászólására (») Máj 15, 2006 /

Igen kikapcsoltam róla az eszközkezelőben a FIFO-t. Végig megyek mindkét port összes lábán szkóppal, aztán majd csak kiderül mi a bibi.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Máj 16, 2006 /

Sikerült. Müködik.
Először szkóppal végignéztem a lábakat, de láttam hogy az ICD2 egyáltalán nem kommunikál a PCI-os portal. Viszont feltünt hogy az ICD2 varázsló összegzésként mindig egy portal lejebbi értéket hozz fel, mint amit beállítok neki. Eredetileg COM4 volt a PCI-os sorosportom címe erre ő COM3-at hozott fel összegzésként. Egy hirtelen ötlettől vezérelve az alaplap COM1-et áttettem egy szabad COM helyre. A PCI-os COM portot pedig áttettem COM1-re. És láss csodát tökéletesen müködik. Szóval csak az volt a baja az MPLAB-nak hogy a port címe nem COM1 volt.
Ráadásul 57600 bit/s-el is megy. Az alaplapi sorosportal csak 19200 bit/s-al ment. Igaz fele olyan hosszú kábelt (1,6m) használtam második esetben.
(#) eSDi válasza bbatka hozzászólására (») Máj 16, 2006 /

Nah az szép!!!
(#) potyo válasza eSDi hozzászólására (») Máj 20, 2006 /

Elkészült a saját icd2-m, hamár lúd, legyen kövér alapon ft232bm usb-rs232 átalakítóval. Az első gond, az itt is jelzett én ezt választom, mplab azt használja dolog miatt volt, ezt most megoldottam, most elindítottam a download operating system dolgot, de percek óta csinálja(bootloader benne van a picben). 19200bps-t választottam, de a FIFO buffert hol lehet letintani ennél a ft chipnél?
(#) raron válasza potyo hozzászólására (») Máj 20, 2006 /

Én is épitettem egyet, de usb nélkül és sima sorosporton sem megy nekem a download operating system.
Nálam egy-kép percig vacakol, és utána azt irja, hogy nem sikerült.

Ha valaki valamilyen tanácsot tudna adni, mi lehet a baj, azt nagyon megköszönném.
(#) Báddzsó válasza bbatka hozzászólására (») Máj 20, 2006 /

Bocs, hogy így beleszólok, de nem tudom, mit számít a kábel hossza. Nekem van egy 2m-es hosszabbítóm (gyári roline quality cable) arra van rádugva egy saját készítésű csatlakozóbaépített rs232 ic áramkör, majd ebből jön ki egy sima, nem árnyékolt 4-eres (+,-,rx,tx) alu szalagkábel ami szintén kb. 2 méter hosszú. Ezen az összesen 4 méter hosszú kábelen simán áttöltöm PIC-be a progit 115200bps-mal.
(#) potyo válasza raron hozzászólására (») Máj 20, 2006 /

Összehegesztettem egy max232-s illesztőt, és ezzel megy a cucc, csak ez így baromira nem kényelmes, mivel drótok állnak ki mindenhonnan. Valami az ft232bm körül lesz. Pedig látszólag az is jól működik.
(#) raron válasza potyo hozzászólására (») Máj 21, 2006 /

Az 232-es jó. Kipróbáltam egy másikkal, ami régebben máshol működött. Én a Pic-re gyanakszok.
(#) potyo válasza potyo hozzászólására (») Máj 22, 2006 /

Végül találtam egy hibát a nyákon, két vezeték fel volt cserélve. Viszont miután ezt javítottam, úgy néz ki, megdöglött az ft232bm. De hogy mitől, fogalmam sincs. Leforrasztani nem lesz egy egyszerű mutatvány, mivel smd, és még ráadásul jól körbe is van építve.
(#) raron válasza potyo hozzászólására (») Máj 22, 2006 /

Meg tudnád irni, melyik 2 vezeték volt felcserélve.
(#) potyo válasza raron hozzászólására (») Máj 24, 2006 /

Az RB4 és RB5 lábakra menők voltak megcserélve, de hogy ez mást mennyiben érint, azt nem tudom, mert saját kapcsolást és nyákot rajzoltam.
(#) gerpetya válasza mspike hozzászólására (») Máj 25, 2006 /

Sziasztok!

Pls segítsetek, mert én nemsoká felakasztom magam.
Most jutottam el oda, hogy minden alkatrészt beszereztem és összeraktam az ICD2-t. De sajna nem megy minden elsőre, mert máris gondom akadt.
Ráadom a tápot és kigyullad a felső led (a beültetési rajz szerinti felső, tehát a tranyókhoz legközelebbi).
Összekötöttem COM-on, de nem igazán akar menni.
Az MPLAB 7.0 ezt írja:
ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2

Van esetleg vmilyen különleges beállítása a COM portnak az eszközkezelőben, ami szükséges ahhoz hogy menjen?
A FIFO miatt állandóan reklamál, de azt már kiszedtem. (Please ensure that your system's serial FIFO buffers are disabled.)
Ha a FIFO benn lenne, akkor nem indulna el? Csak mert akkor lehet hogy összvissz az a gondja, csak vmiért rosszul érzékeli.

Az ICD2-n rámértem a MAX232 (én SP232-t használok) tápjára, és rendesen megkapja.
Az MCLR-en pedig jön az adat, amikor Connect-elek.
Hol kell visszajönnie adatnak?
Tehát hol nézzem? Mármint a PIC16F877(ez "hajtja" az ICD2-met) hányas lábán keressek esetlegesen visszafele áramló adatot?

Ötletem sincs, hogy mi lehet a hiba! PLS SEGÍTSETEK, MERT LASSAN MEGŐRÜLÖK!

Előre is köszi!
Üdv:
gerpetya
(#) gerpetya válasza gerpetya hozzászólására (») Máj 25, 2006 /

Ja és még vmi. Alap esetben (úgy, hogy csak éppenhogy betöltött a windows és még az MPLAB sem fut) a 3-as, vmint a 4-es lábon negatív feszt mérek az 5-ös lábhoz képest! Ennek így kell lennie?
(#) Tomee válasza gerpetya hozzászólására (») Máj 25, 2006 /

A picbe bele égetted a hex filét?
Elvileg lehet negatív fesz a 3, 4 lábakon.
(#) gerpetya válasza Tomee hozzászólására (») Máj 25, 2006 /

mspike-tól rendeltem a PIC-et és ő égette bele!
Sztem le is ellenőrizte!

A FIFO miatt viszont mindig rinyál a progi, amikor beállítom a portot. Nektek is szokott?
(#) gerpetya válasza gerpetya hozzászólására (») Máj 26, 2006 /

MEG VAN! (Felkötés storno)

Az a ****** soros porti kábel kontaktos volt, de kicseréltem és most müxik!
Ezt írja ki:
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected
Setting Vdd source to MPLAB ICD 2
Target Device PIC18F452 found, revision = c0
...Reading ICD Product ID
Running ICD Self Test
...Passed
...Download Operating System Succeeded
MPLAB ICD 2 Ready

Viszont a leírásban az áll, hogy ilyenkor "kigyullad" a RUN LED. Nekem csak egy LED világít, de az eddig is világított. Akkor ez most még sem jó? (csak mert az MPLAB láthatóan nem írt hibát)
(#) potyo válasza gerpetya hozzászólására (») Jún 4, 2006 /

Na levágtam a nyákról a FT232BM chipet a hozzá tartozó cuccal együtt, és a helyére ráhegesztettem egy soros csatit, max232-t, meg ami még kell. Egyből működik a cucc. Még problémázik a vpp feszültség miatt, de majd segítek azon is.
(#) eSDi válasza potyo hozzászólására (») Jún 4, 2006 /

Helló!

Az FT232BM-nek van egy új változata. FT232R* (A csillag a tokozást jelöli) ehhez egyetlen-egy külső alkatrész kell 1db kondenzátor. Meg persze USB dugasz, 2 ellenálás meg 2 LED, ha visszajelzést is akarsz! Szerintem érdemesebb lenne ezzel kipróbálni. És ráadásul olcsóbb is.
FT232R
(#) potyo válasza eSDi hozzászólására (») Jún 4, 2006 /

Láttam én is, igéretes darab, csak nemigazán beszerezhető, legalábbis számomra. Meg a tokozás sem valami barátságos.

SOS Electronic! itt lehet venni. Miért, a TQFP szerinted barátságos? Nem rossz az SSOP sem annyira. Aki ügyes az meg meg tudja forrasztani ezt is..... Kell hozzá egy jó kis ónszívó drót vagy mi a neve és azzal szépen le lehet szedni ha sok ment rá. Csak a túlmelegítésre kell vigyázni.... Én úgy is veszek a közeljövőben egyet. Igaz én nem ICD2-höz, hanem egy PIC/AVR programozóhoz. (Házilag egyesitem a két programozót)

Persze az ilyesmit utólag találom meg: "Mindkét áramkör lehetővé teszi az ún. „virtuális COM port” alkalmazást, miáltal az adott szoftveres alkalmazás soros vonali portnak tekinti az áramkört tartalmazó elektronikát. Az alkalmazott szoftver bitsebességre vonatkozó adatai ilyenkor figyelmen kívül maradnak, s az alkalmazás a lehető legnagyobb sebességen fut."

Nah tessék! Mik derülnek ki! Egyébként ezt én sem tudtam. pedig párszor átolvastam a leírást......
Illetve azt tudtam hogy virtuális COM portként jelenik meg de hogy maxon megy a bitráta azt nem.

Ja, én próbálgattam, hogy figyeltem a TX lábát, és akármit nyomtam sebességnek, mindig ugyanaz jött ki. Mostmár tudom, hogy ezért, és hogy az eszközkezelőben kellett volna a portsebességet állítani. Mindezt 12 órával azután tudom meg, hogy az egész kócerájt levakartam a nyákról. Az adatlap elejére beírhatnák nagybetűkkel, hogy erre figyelni.

Későbánat! De írj egy mailt az FTDI-nek, hogy legközelebb tegyék az elejére nagybetükkel 3x aláhúzva és 4 felkiáltójellel a végén......

Meg az is poénos, hogy a Sample cuccért pénzt kérnek... ennyi erővel megvehetem boltban is nem?
(#) Norberto válasza eSDi hozzászólására (») Jún 4, 2006 /

Én csak azért írok, mert találtam egy érdekes információt. Az emlegetett IC korábbi testvére az sok helyen kapható...FT232BM...az árakban viszont van egy kis különbség! MSCBp-nél 1000 forint+áfa, és UGYANEZ az IC a HQVideo-nál...háttttt...9200!!!+áfa...nem semmi
Következő: »»   3 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem