Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Ellenőrizted a fűtő feszt? A cső tápokat nagyfrekvenciás (20~40kHz) inverter állítja elő így annak vagy valamelyik egyenirányító hibája teljesen fel tudja borítani a beállítást.
Gyakori volt a tápegység hiba ezeknél a régi szkópoknál, ráadásul csak valódi effektiv értéket mérő műszerrel lehet helyes értéket kapni. A cső fűtése névlegesen 6.3V egy 6V 0,2-0,5 A -es izzót a fűtés helyére kötve annak fényerejéből lehet következtetni az eltérésekre. A szkópcső katalógust sajnos már kidobtam az évek folyamán.
Van egy rajzom a D10 170GH bekötésére.A fűtést melyik pontokon mérjem?Én az 1-14 re gondolok.De mi a 7-es pont?Multiméterrel is mérhetem, vagy csak az izzós megoldással kapok megfelelő eredményt?
7-es kivezetés az a katod.fütés 1-14.50hz-es betáplálásnál a multik is jol mérik a feszt.Egyébként ha cseresznye-pirosan világit akko nincs fütésbaj.
Van egy másik rádióm is. Unirea a neve. Működőképes. Vasárnap belehallgattam vele a Kossuth rádió műsorába. A románok topicjában találtam egy ilyen rádiót, de nem tudtam kérdezni benne, pedig regisztráltam. Remélem, sikerül majd megfejtsem a topic működését. A Ciocîrlia viszont feladja a leckét. Az előző gazdájánál garázdálkodott benne az egér. Találtam benne kilenc tekercsvéget. Bizony jó lenne egy rajz. Felteszem a hibás rész képét a Ciocîrlia rádióból, hátha valaki találkozott már olyannal és tud szólni hozzá. Az Unirea rádió képét is felteszem, gyönyörködjön benne más is. A szú lyukakkal mit lehet tenni?
Sajna én még románul sem tudok.Kapcsolásim román készülékhez nincs .Egyenlöre nem találtam még olyan honlapjukat, ami régi rádiókkal foglalkozik.A szu lyukakkal meg szinezett glettel szokott az asztalosom elbánni.
Glettelés előtt érdemes meggyőződni, hogy szú már nincs a lyukakban. Ha jól emlékszem étert szoktak injekciós tűvel belefecskendezni a lyukakba. Ha van benn élőlény akkor úgy járt.
Akkor az én aktív Servo Sound hangrendszerem hova tartozik? majd 40 éves szépen fényezett lakkozott famintás dobozban van nagyon kevés van belőle, gyönyörűen szól<-> de tranzisztoros és FET es nagy érzékenységű kristálytiszta hangzású, sztereo tunerja van.
A duccatti márkájú kondenzátorok vannak benne...én azt hittem, hogy a Ducatti csak motorokat gyárt és autókat.
Köszönöm sikerült megcsinálni a szkópot.Egy imerősöm segített, ő jobban konyít az ijenekhez.
Üdv Gyűjtőtársak!
Feladtam egy hirdetést az apróban ebben a tárgyban: Muzeális videomagnót rádióra cserélnék! Üdv: Vales
Tudja valaki milyen gyártmányú hangszóró ez?
A kicsi embléma alapján szerintem Vadásztölténygyári. (videoton előd)
Egyébként ha a közepén az egy külön kicsi tölcsér (annyira nem látom jól a képen hogy kilóg-e vagy csak perem) akkor "szélessávú" hangszóró, sima régi csöves rádióból. Lehet vele kezdeni ezt-azt.
Van rajta kis tölcsér.Nem is tudtam, hogy volt ilyen.Van még mit tanulni a magyar hangtechnikáról.
Nagyon köszönöm!!
Egyébbként a mágnese és a kosara az RFT re is hasonlít. Az én régi rádióim ( Rema Arietta, Servo-Sound) is szélesávú hangszórókból vannak felépítve, de mégis meglepően jól hozza a magassakat is. Igaz, ős kövület technikáról beszélünk, de valamit tudnak, tudtak ezek amit a mai cuccok (Hiába a spec anyagú hangszórók és több 10-100W) nem vagy nagyon sok pénzt kell kiadni hogy tudja. azt amit ezek Itt a hangzásra és szívós, masszív felépítésre gondolok.
Natur Tesla.Egyébként nagyon jol szoltak hajdanában.
Most ragasztottam egynek a dobozát össze (8 éve éri az esö) és tökéletesen szol még igy is.
De miért Tesla? Ott van rajta a VT jelzés.
kb azért mint az adidas a kinai cipön hivatalosan.igy eggyeztek meg hajdanában.
Szia!
Ez egy videoton hangszóró! 11VA-es és 4OHM-os ha minden igaz! Nekem is van ebből 2 vadonat újam! Csak doboz nincsen! De ahhogy megláttam könnybe lábadt a szemem! Kérhetnék egy nagy szivességet tőled?... Lemérnéd nekem a doboz méreteit? Plussz még a "bútorlap" vastagságát! Egyépként kipróbáltad hogy hogyan szól? Ha érdekel meg tudom mondani az átvitelét is! Kaphatnék én egy képet az egész hangfalról? üdv!
Szia!
Az a baj hogy nekem is csak hangszóróim vannak ezért kéne nekem a te dobozod méretei! Annyiban tudok segíteni hogy meg tudom mondani az átvitelét és a zeljesítményét :yes: Amúgy ez neked 25cm-es vagy 20 cm-es? üdv!
Az enyém 20 cm-es.Csak azt nem tudom, hogy abba a dobozba való-e amiben találtam.Ezt próbálom kideríteni, eddíg kevés sikerrel.Tudnál nekem te is feltenni képet a te hangszóródról?
Holnap lemérem a dobozt is.Az adatai meg nagyon érdekelnének!
Szia!
Nézz át a "Videoton DC2550 hangdoboz" topicba, mert onnan indult a történet. Egy Saphir I-es dobozba lett belerakva a 20-as mély helyére. A faragásnyomok és a kónusz miatt én gyanusítottam meg, hogy nem eredeti. (25 cm-es). Akkor már legalább két működőképes pár maradt az utókornak. Üdv.
Akkor már itt a gazda is.
A mérettel akkor tévedtem. De akkor miért van megfaragva a doboz, ha ez is 20-as mint az eredeti hangszóró (HA 20/12 K mély)?
Szia!
Nekem is 20cm-esek az az elem pont odakószált az adattáblájára de leírom hogy mit tud Tipusszám: HC20/10 Z: 4 Ω Átvitel: 40-16000Hz TEljesítmény: 12VA És magyar gyártmány!!!!!! Jah és VIDI!!! Itt a kép (szerintem ugyan az a kettő) Nem próbáltad még azt a müanyag sapit levenni róla? a képen müanyagnak látszik) üdv!
Szia!
Szerintem: Hasonlít, de nem teljesen, ez már füles rögzítésű, míg a másiknál a széles peremben vannak a csavarhelyek pl. Valamint a retronom.hu-n megleltem a vadásztölténygyár emblémáját is. Lásd a másik fórumban. Üdv.
Szia!
Arra én is rájöttem hogy a hangszórókosár nem ugyan az... De ha valaki tudna nekem ehhez mondani egy doboz méretet nagyon nagyon hálás lennék! üdv!
GARFIELD13 kiderítette ezért hálás köszönet neki, hogy az enyém az vadásztölténygyári darab amit 1961-ig gyárthattak utánna lett Videoton a tiéden már olyan adatlap van, de azért erősen testvérek ők.Na most ugrik a majom a vízbe, valószínű, hogy ezt a régebbi gyártmányt tették ebbe az újabb már Videoton dobozba valamiért/talán széthajtották?/A méreteket holnap akár MSN-en is.Ez meg a magas+a hangváltó
Látom, néhányatok számára nem világos, hogy '45 után hogyan változtatták a (államosított / ellopott) magyar gyárak nevét úgy, hogy a kezdőbetűk ne változzanak, vagyis, külfödre a régi néven lehessen eladni. Ilyen a Vadász Töltény - VideoTon is.
(Vagy a Csepeli VeissManfréd és a Csepeli Vas és fém Művek, ...stb...) |
Bejelentkezés
Hirdetés |