Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Most olvasom: Panaszkodnak a papok,hogy nincs perselypénz! Azt tudjátok hogy hogyan o sztják el? Megrázzák és feldobják a levegőbe,ami fenn marad, az az Istené,ami meg leesik,az meg az övéké!
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
Repülőgépen: Szentatyám,egy kis aperetifet a vacsora előtt? Nem lehet kisasszony,nagyon közel vagyunk a főnökhöz.
– Attól tartok, a feleségem meg fog süketülni – mondja Józsi bácsi az orvosuknak.
– Tegye próbára a felesége hallását, mielőtt elhozza a rendelőbe – mondja az orvos. Aznap este a feleség a vacsorát készíti, Józsi bácsi pedig megáll mögötte három méterre, és azt kérdezi: – Mi lesz a vacsora, drágám? Semmi válasz. Józsi bácsi közelebb lép, és megpróbálja két méterről, de ekkor sem kap választ. Végül egészen közelről újra megkérdezi: – Drágám, mi lesz a vacsora? – Most mondom harmadszor, hogy sültcsirke!
Ugye nem kell mondani, miért töröltük...
Ha egy pap szabadságra megy, akkor szünetet tart a hitében?
Azt nem tudni biztosra, de valami főzős műsorban láttam a következőt.
Geronazzo Mária (alias száj) így szólt a sok sült hús láttán: -Bár én köztudottan vegán vagyok és ezt jövő héttől továbbra is folytatni fogom, de ma megkóstolom az összes husit.
Nincs az olyan messze. Öt perc sántikálás, és ott vagyok. De nem eszek halat.
Étteremben:
- Kérek egy főzeléket. - Feltéttel? - Feltétlenül!
Egy ujabb csucsalkotás került a háztartásba. A konstruktör valoszinü, hogy egy feltörö agyfogyatékos titán és mindenképpen ujat akart alkotni. Nem másrol van szo, mint a világmárka egyik legdrágább papirfüzögépéröl van szo. Tökéletes design, aránylag jol is müködik, amig nem kell ujra tölteni.
Az észkombájn tervezöje erre egy szép gombot tervezett a felsö piros rész végébe, amit megnyomva ki kellene ugornia fioknak a feltöltéshez. Az észkolosszus azonban ugyanazt a rugot használta erre ami kapcsokat is hivatott kinyomni, amikor vannak a gépben. Azonban ha elfogy az utolso kapocs is, akkor elveszik a rugo hatása, az ember csak bámul, mint a borju az uj kapura. Nyomkodhatsz mindent, elö a feszitövas, szétszedve a nyomoszerkezetet, semmi nem ugrik ki. Végül egy csavarhuzoval sikerült kifeszegetni a fiokot és feltölteni. Ha van benne kapocs remekül kiugrik az egész fiok, amikor üres valoszinü a titkárnönek egynapos gyorstalpalon kell résztvennie, hogy diplomás füzögép kezelö legyen. Különben a gép üresen csak henteregni fog.
Nincs ráírva, hogy rendben fog működni. Így semmi reklamáció, panasz nem lehet.
Sajnos van egy esetem a WIFI házörzö kamerákkal. A régi SD felbontásu 10 év után tönkrement, és nincs hozzájuk uj központ ami kompatibilis lenne. A kamerák mind müködnek.
Na jo mondom akkor veszek valami modernet HD-ban. Tavaly nyáron meg is jöttek két héttel a rohadt balesetem elött. A kamerákat még sikerült felszerelni, de a stabil müködésröl szo sem lehetett. Jeleztem a gyártonak, a fiam még egyszer leszedte a kamerákat a lakásban ujra összepárositottuk - minden ment. Vissza a helyükre ismét semmi. A gyár: vegyek jobb antennákat - vettem holott a leirás szerint 100 m a hatotávolság a kameráim kivétel nélkül 15 m-n belül voltak, a kapcsolat szétesett. Megjöttek az 6 dB antennák - semmi javulás. Jelzem a gyártonak, hogy visszaadom. A gyár - probáljak még ezt meg azt. Betegen, de megtettem semmi javulás Télen már senki nem mászott ki a kamerákhoz. Tavasszal folytattuk. Most meg azt mondják, hogy lejárt az az idö, hogy visszaadhatom az egész cuccot. Én 4x kértem öket, egyre sem válaszoltak mindig javitgatni akarták. Most meg a nyakamra akarják sozni. Közben a központi egységet a ház legalább 5 helyén probáltam - a jelenlegin alig 4-5 m van 2 kamera, 6-ra a 3. mig kb 12 m-re a 4. Az elsö kettö ugy ahogy megy, a többi soha. ( ugyanazokon a helyeken a régi kamerák hiba nélkül müködtek 10 évig... A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2020
Akkor 2 megoldás kínálkozik.
Keresni egy használt központot vagy a régit megjavítani.
Használtat nem találni ( ki adná el a kamera nélkül) a rosszat meg nem biztos, hogy megéri javitgatni - semmi anyag, dokumentácio sincs hozzá, elküldtem vissza Németországba, hogy javitsák meg, nem vállalták és az ujabb generácio már nem kompatibilis a kamerákkal.
Másik, fix wifi csatornát próbáltá? Esetleg egy-két access-point?
A központ a menü szerint legalább 5 üzemmodot kinál (4 kontinens szabvány szerint, és mindegyikben lehet fix és automatikus csatornát választani .( az öregbe ilyen nem volt, ott csak megkereste a kamerakat és kész.
A baj az, hogy hiába állittom be valamire, amikor felszerelem a ház falára már nem megy stabilan. Ugy meg alig lehet beállitani ( valakinek fel kell mászni a kamerához megnyomni egy gombot hogy összejöjjön a kapcsolat - szintén egy agyrém ( épitettem rengeteg CCTV hálozatot amikor felszereltünk egy kamerát ahhoz már hozzá sem lehetett férni, nem még, hogy ott nyomkodni). Szoval probáltam a kinai beállitást meg egyszer az EU csatornákat - kinaival stabilabb de ott is elveszti a kapcsolatot. Most szereltem le utoljára az összeset. Kiprobálom a lakásban pár napig, hogy házon belül mennyire stabil, de ilyen *** (pocsékkal) már régen nem volt semmi dolgom. Hiába tud a központ mindent, ha az alapokon elbukik - csatlakozás a kamerákhoz. Eddig leghosszabb ideig 2 kamera birta - kb 3 hétig, amikor abbol egy elveszett a központ számára. A leirás szerint 100 m a hatosugár a szabadban, nekem még 12 m-t sem sikerült összehozni a szabadban. Ha a vevö egység házon belül van akkor meg 4-5 m amit tud a szerkezet. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
Moderátor által szerkesztve
A gazdag paraszt házitanítót akar fogadni két fia mellé.Egyezkednek az árban,tíz arany!?,dejszen azért már egy pár ökröt lehet venni! Igaza van kigyelmednek,ha a fiait neveletlenül hagyja,ingyen is meglesz a pár ökre!
Ezeket csak ugy itt hagyom...
Nekem egy pofon egyszerű vezetékes kamera van felszerelve a ház oldalára nagyjából derékmagasságban (fölötte szigetelés van, arra nem lehet rögzíteni). Csupán arra kellett, hogy rálássak a kapura a szobámból is, mivel hátra az udvarra néz az ablakom. Az én kamerámnak csak 12V kellett és egy kábelen be kellett hozni a kompozit videojelet is, semmi egyéb vacakolás. Csak összedugtam egy régi monitorral és működik.
Én már nem akartam ilyen matuzsálemi technikát az uj házba (meg amugy is jo 1 km kábelt huztam be a kamerák nélkül. Az elsö rendszer majdnem 10 évig müködött, csak az ujjal van baj.
A bejárathoz nekem is van extra vezetékes kamerám az nem gond ( habár ott is dögledezik valami, mert a világitás már nem kapcsol be automatikusan. Megint valami fotoellenállás halt meg (már másodszor).
Ha csak arra kell, hogy ránézz lag mentesen ki csöngetett, arra tényleg jó, de, hogy lesz ebből visszanézhető fölvétel, valamint 4 sarka van a háznak.
Idézet: „fölötte szigetelés van, arra nem lehet rögzíteni)” Bővebben: Link
A matuzsálemi működik, az új meg nem ?
Hülye ötlet ... központi egységtől madzagon kivinni a wifi atennát a kamerák közelébe?
Mondom, hülye ötlet.
Kicsi a valószínűsége, hogy a kamerák egy csoportban lennének.
Ezt már mind végigzongoráztam, teljesen feleslegesen. A központi egységet is át kellett alakitani mert még arra sem volt keret, hogy az antennákat külsö csatlakozokhoz csavarják, igy be kellett épiteni 2 koax stekkert amihez az uj antennákat tudtam csatlakoztatni. Kint igy sem növekedett a hatotávolság, a lakáson belül 3 szinten még ugy ahogy müködik, de a kertben a házfalán nem. ( pedig ott közelebb vannak az antennák. Lehet, hogy az egész vevöt ki kell telepiteni. Majd délután ez lesz a programon.
Ezt nevezik haladásnak!
A 60-80 éves autoval versenyt lehet nyerni, az uj kocsit meg 6-7 év után már csak az ocskavastelepre lehet eladni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |