Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3160 / 3610
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Ennek jobbmenetesnek kellene lennie mint Kovidivi írta elv szerint vannak, látható a képen a forgásirány. Tehát óramutató járásával ellentétesen jönne ki a csavar.
(#) erdgab válasza sany hozzászólására (») Jún 12, 2020 / 1

Szia!
A vágókést tekerd be rongydarabbal,két erős kéz megfogja ,egy valaki tegyen CSILLAGKULCSOT a csavarra és kalapáccsal ütögesse szemből nézve balra,jobbmenetes a csavar.
(#) dokidoki válasza sany hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Én most csapágyaztam a sajátomat, 20 év után először. Annak még fém minden alkatrésze a motorban. A tengelyvég csavarja sima m8 jobbos, Nálad sem lesz más szerintem annak ellenére, hogy a Tied újabb. Javaslok kicsit több erőt, esetleg egy ütvecsavarozót, esetleg jól illeszkedő kulcs és kalapács rásegítést. Én mindkét csapágyat cserélném.
Annyit írnék még hozzá, a tengely anyaga nagyon puha, egy ütéssel el lehet intézni, hogy a csapágy ne akarjon lejönni. Kell lehúzó hozzá, de vékony körmös, vagy célszerszám reszelés.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2020
(#) nedudgi válasza sany hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Autószerelő. Az ütvecsavarozó mindent leszed - ha van hozzá méretes fej.
Milyen típusú a fűnyíró?
(#) sany válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Hecht 1000.
(#) sany válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Ez műanyag, olcsóság.
(#) dokidoki válasza sany hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Ezért nem akaródzik újat venni, pedig mikor fél méternél közelebbről néztem és szétszedtem elgondolkodtam vásárláson... 20 év alatt akármilyen jó, leamortizálódik.
(#) sany válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Azért kijöhetne a csavar.

MTD-re tippeltem, az balmenetes.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

A gond, hogy átfordul a belseje. A belső csavar könnyen lejön. Gondoltam kiütöm a tengelyt, de nem megy. A csapágydarab tartja az egészet, ugyanis kihulltak a golyók, az alsó csapágyból.

MTD-re tippeltem, az balmenetes.
Valamelyik márkaszervíz csak meg tudja mondani.
(#) szikorapéter válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 12, 2020 1 /

Ugyan az a belseje mint egy vackabb (értsd: olcsóbb) Al-Ko fűnyírógépnek. Ezeket kis területek vágására tervezik kicsi terheléssel. Ha sikerül is szétkapni már ott lesz a gond hogy tuti az ékszíjat ami benne van (hosszbordás szíj) biztos legyalázta, beszerezni lehetetlen, de ha mégis sikerül összerakni nem tudod mert irtó feszes gyárilag.
Egyébként a kés élének irányában kéne lazulnia a csavarnak minden gépnél.
Grátisz: Ez az egység csak egyben kapható (modul) értsd: villanymotor+műanyag házas áttétel minden jóval. Elvileg nem is szervizelhető.
Az új egység egy Al-Ko -nál (3.25E-nél) olyan 36E ft körül van most bruttó. A 3.25-ös fűnyírógép teli ára 28E ft....
És mire idáig eljutsz az olvasásban rájössz hogy ezeket korántsem arra találták ki hogy javítható legyen. Ma sajnos ilyen az "olcsó" kategória. A kommutátor nélküli motoros fűnyírógépek pedig olyan 54E-től indulnak, jobbakat már 80-ért kapsz.
Egy kis segítség olyantól aki minden nap lát ilyen gépeket, márkaszervízben melózok.
(#) nagym6 válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Ékszíjas? Ismerősöm akkus Al-Ko nyírójában fogaskerék áttétel van, ami egy akadályba ütközéskor két fogat kiejtett. Nincs hozzá.
(#) szikorapéter válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Az akkumulátoros az fogaskerekes. Attól függ milyen típus, kb. 10 évre visszamenőleg tuti lehet rendelni alkatrészt hozzá.
A hálózati elektromos hosszbordás szíjas a kicsik, a nagyok normális villanymocisak.
(#) sany válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

16000 Ft volt újonnan, ami előtte volt az 17 évig bírta, Fewill 1000 típusú volt. Kis területet és kis füvet nyírok vele. Néha 1-2 kavicssal találkozik. Forogni forog az egyik csapágy nélkül is.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2020
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Én meg azt mondom, vegyél vissza egy picit. Talán törölhetnéd is a hozzászólásodat, és megpróbálhatnád átfogalmazni. De ne nekem címezd.
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Igen , az ilyen vasaknak a Hect a legalja (ha nem haragszol meg érte ), mi pl. nem is szervizelhetjük, de azért látok itt-ott amott dolgokat, így pontosan tudom hogy nem sokban különbözik pl. az Al-Ko olcsóbb modelljeitől. Ettől lentebb már csak a Straus és ezer nevű más kínai masina van , tisztelet a kivételnek ott van pl. a Kasei ami egy nagy kínai márka, magának gyártja a motorokat is, olyan szinten hogy az Al-Ko egyes gépei 1-1 ben Kasei, csak átmatricázva és kap az elejére egy burkolatot. Itt tartunk manapság.....
(#) szikorapéter válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

A hozzászólást mindenkinek szántam, főleg nem sértőnek, ne haragudj miatta. Tájékoztató jelleggel került ki , senkinek sem céloztam.
(#) nagym6 válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

1 éves, csak egyben motor hajtóművel van, nekem azt mondták szervizben, közel új gép ára. Csak fogaskerék lenne jó. Talán van külön is?
(#) nedudgi válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Spongyát rá, de hidd el, felment a vényomásom...
(#) szikorapéter válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Kérdés adott, küldj egy típust privátban, meg egy mobilszámot, holnap utána járok neked a szervizünkben. Kellene mindenképp ami fontos a 6 számjegyű kód a gépről (pl: 112 853) , ez alapján gyorsan tudom azonosítani.
(#) sany válasza szikorapéter hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Tudom, de azért nem dobnám ki. A motor elég korrekt. Cserélhető kefés.
(#) szikorapéter válasza sany hozzászólására (») Jún 12, 2020 1 /

Viszont a motorpajzs első fele fém csak a háta műanyag szintén. Egy bizonyos élettartamra tervezett. Ha sikerül kivenni a csavart akkor onnét már könnyű lesz látnod a szíjat is, érdemes ránézni.
(#) sany válasza sany hozzászólására (») Jún 13, 2020 /

Csak sikerült kiszabadítani a csapágyat. Igaz a kést nem sikerült leszednem. De megláttam a 6db motortartót rögzítő csavart , így az jutott az eszembe, hogy magát a motort tartó műanyagot leszedem. Csak szerelhető valahogy. Így hozzáfértem a belső csapágyhoz. Nagy nehezen leszedtem a tengelyről a csapágy maradékát, rozsdaoldó segítségével.
Szerencsére a szétrongálódott csapágyon még éppen kiolvasható a típusa. A nagyobbik csapágy 6002Z , a kisebbek pedig 609Z típusú, hátha érdekel valakit.
Az ékszíj nem kopott még. Most majd kap új csapágyakat.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Jún 13, 2020 /

Ha a csapágykülső lötyög a házában, azt meg kell oldanod, pl.: van erre ragasztó. Különben hamar kiveri a csapágyházat. Többet már nem kell cserélni, beragasztható. Én csináltam olyat, hogy vékonyan forrasztóónnal befuttattam a csapágy külső felületét, lereszeltem egyenletesre, így már szorult. De ezt fémházasnál csináltam, ahova be lehetett préselni a csapágyat, műanyagnál nem préselhető, széttörik.
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 13, 2020 /

Én úgy gondoltam, hogy tennénk körré hőálló tömítő pasztát, aztán pedig ráolvasztanám hőlégfúvóval a műanyag peremet.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2020
(#) granpa válasza sany hozzászólására (») Jún 13, 2020 /

Ha van hely, tégy fémperselyt a műanyag házba, azt könnyebb rögzíteni. A kézi gyalugépem 30 éve így működik, de tettem már porszívóba is.
(#) Alkotó hozzászólása Jún 14, 2020 /

Péntek és szombat írtam néhány üzenetet, amiknek ma semmi nyoma nincs. Tapasztalt más is hasonlót?
(#) nedudgi válasza dlevy hozzászólására (») Jún 14, 2020 / 3

Nem attól leszel nagyfiú, hogy trágárságokat hagysz az utókorra.
(#) granpa válasza dlevy hozzászólására (») Jún 14, 2020 /

Beléptél egy csoportba, elolvastad (feltehetően) a szabályzatot. Ha akkor elfogadtad, tartsd magad hozzá. Ha azóta változott az "ízlésed", rájöttél, hogy nem neked való a helyes nyelvezet, keress egy alacsonyabb nyelvezetű társaságot.
Következő: »»   3160 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem